געגועים - לעפרה חזה

אבי 98

New member
געגועים - לעפרה חזה

בהרקדה האחרונה של רפי זיו בנס-ציונה התארח היוצר הותיק והצעיר ברוחו - סעדיה עמישי (76).

הוא התכבד ללמד (ביחד עם נורית גרינפלד) ריקוד בזוגות שחיבר (לאחרונה?),
לשירה הנוּגֶה והמרגש מאוד של עפרה חזה - "געגועים".
שיר שמעורר, אצלי לפחות, געגועים וכמיהה לעפרה חזה ז"ל ולשירתה.

הריקוד עצמו חביב, לא מסובך ומותאם היטב למוסיקה!
אני אהבתי מאוד!!

אני מאחל לריקוד חיים ארוכים וכניסה חלקה לנכס צאן הברזל של ריקודי העם שלנו!
חג שמח!

השיר "געגועים":
[URL]http://www.singhebrew.com/Ofra+Haza+-+Gaaguim[/URL]

בית מתוך השיר, באדיבות שירונט:

יום יום אני תוהה
אם כל חלומותי
יבנו לי מקום
יום יום אני תוהה
אם כל שאיפותיי
יהיו רק כחלום

געגועים לעופרה ולכוריאוגפים של פעם

אינני מכיר אישית את סעדיה עמישי לכן כשנודע לי שהוא מתארח בנס ציונה בחוג של רפי זיו הגעתי לראותו
הבן- אדם מקסים באישיותו ומשקיף ממרום שנותיו על הרוקדים בגובה העיניים כאמור לימד ריקוד ודיבר על הריקודים והכוריאוגרפיה של פעם כאשר הכוריאוגרפים שמו דגש בכוונה לבטא את המילים בתנועות הגוף כמו למשל בסוף החלק הראשון של הריקוד אדמה אדמתי אני ורבים כמותי נוהגים לעמוד על קו המעגל לסקל בימין ולסקל בשמאל, אומר סעדיה תוך כדי סיקול הידיים מלוות בתנועת חרמש פעם לימין ופעם לשמאל. כמה קטן כמה משמעות יש לתנועה קלה ופשוטה זאת. רקדנו גם את הריקוד מי לי יתן והכוראוגרפיה בתחילת הריקוד כאשר מתקרבים אחד לשני הבן רוצה לנשק את הבת והיא בורחת ודוחה אותו בגילגול הידיים הבן מגלגל ידיים לכיוון הגוף כאילו אומר בואי אלי והבת מגלגלת ידיים מחוץ לגוף כאילו אומרת לך לך והסוף סוף טוב הם מתנשקים . רקדנו גם את מנגינת הדרור ומחמד לבבי וריקוד נוסף קל פשוט קצבי שלדעתי צריך להיות ברפרטואר שלנו (רפי, שיקר, שמעון מורדכי) הרועה בשושנים והיה גם רפי עם האנרגיות שלו, וגם הבלונדה החמודה א. שהגיעה מירושליים לה אני חייב התנצלות כי הפס שלי נגמר בחצות בדיוק.
איזה ערב ללקק את השפתיים מי שלא היה הפסיד.
המלצתי לעקוב אחרי הפרסומים על הרקדות מיוחדות חד פעמיות
נדמה לי ששיקר אמור לארח בשבוע הבא את אחד ממחברי הריקודים
חג שמח

למעלה