געגועים לעבר

קרן חן

New member
געגועים לעבר

הי אני בת 27 הסיפור שלי אומנם בנאלי, אבל בשבילי לא.... עד לפני כשנה וחצי, היה לי בן זוג במשך כשלוש וחצי שנים, היינו לפני חתונה. כשלושה חודשים לפני החתונה, בטלתי הכל ונפרדתי ממנו, למה? לא יודעת, בהתחלה חשבתי שזה סתם אמפולסיבי, אח"כ חשבתי שאולי זה נובע מהפחד שלי מחתונה, ואז הנחתי שעשיתי את זה כדי לזעזע אותו ולגרום לו לעשות איזשהו צעד (אלוהים יודע איזה...) שיוכיח לי עד כמה הוא אוהב אותי. לבסוף שיכנעתי את עצמי שהוא לא התאים לי, ויותר טוב שניפרדנו. ביום שזה קרה, הוא עוד ניסה לשכנע אותי לחזור מזה, וגם יומיים אח"כ הוא התקשר בתקווה שהשטות עברה לי, וגם אז הייתי קשה בדעתי. לאחר שבועיים, התגעגעתי והתקשרתי אליו, הוא הבהיר לי שהוא לא מעוניין יותר. לקחתי את זה מאוד קשה, והנחתי שהוא סתם פגוע, שהוא יעבור את זה ויבין שאני אהבת חייו. זה לא קרה. אחרי כמה חודשים הוא התחיל להיות בקשר עם מישהי, שהיום למיטב ידיעתי הוא אפילו גר איתה, והוא סיפר לכולם עד כמה הוא מאושר, כשהוא רומז שהקשר איתי היה בעצם טעות. ושעכשיו הוא יודע מה זה אושר אמיתי.... במשך הרבה זמן שיכנעתי את עצמי באותו הדבר, יצאתי עם גברים אחרים והיו לי שני קשרים שנימשכו כמה חודשים. בקיצור, היום אני מוצאת את עצמי עדיין מתגעגעת אליו, מקווה מידי פעם שהוא יבין שאני אהבת חייו האמיתית יעזוב אותה ויחזור אלי, נכון זה מטומטם זה ילדותי ומפגר, והסיכוי שזה יקרה שואף לכלום, אבל מה לעשות אני לא יכולה למנוע את זה מעצמי. אני חייה בתחושה שהפסדתי משהו אמיתי, ושאני לא אמצא עוד דבר כזה. קשה לי, אני מתגעגעת, בא לי להעיף לעצמי סטירה ולהעיר את עצמי על החיים, אבל זה לא קורה, בכמה הגיון שאני לא משתמשת, אני לא מצליחה לשלוט ברגשות שלי. יש לציין שאין בנינו קשר היום, בפעם האחרונה שדיברנו לפני כמעט שנה הוא היה מאוד לא נחמד אלי, מה שלא אופייני לו, אח"כ הבנתי שכניראה יש בו עדיין כעס אלי שהוא לא פתר, למרות החיים היפים המרגשים והמאושרים שלו. אנא אל תשפטו אותי על התנהגותי, אני עושה את זה מספיק לעצמי. אבל אני אשמח לכמה מילות תובנה.....

mentorit

New member
למרות שאני לא מאלו שששים לתת

עצות של שנייה וחצי אני אנסה. אני חושבת שאם הבאת את עצמך כנראה שיש משהו פנימי כמו קול, שקרא לך להפסיק את הקשר. זה היה דראסטי ואולי "טפיש ומפגר" כפי שאת מכנה אבל עובדה שעשיתאת זה . עכשיו איבדת את האמנונה בעצמך ורק בזה את צריכה להתרכז- למה את לא סומכת על הקול הפנימי שלך? אולי את מפחדת להיות לבד? שלא תמצאי מישהו? שאת לא מספיק שווה? אני חושבת שכדאי שתניחי לבחור הזה- זה נגמר איתו ואולי זה באמת לא בשבילך את צריכה מישהו אחר. יכול להיות שכל החיים תתגעגעי אליו..אז מה?! זה לא אומר שהוא הדבר הנכון בשבילך. קשה לומר- אבל תמשיכי הלאה.

מוּסקט

New member
תובנה

חייבת לבוא ממך לא מאיתנו. מה שאת יכולה לקבל מאנשים אחרים זה מקסימום מה הם חושבים על מה שסיפרת ואולי רגשות אמפתיה ואולי אפילו הזדהות - אבל לא יותר מזה. כשזקוקים לתובנות צריך לצאת לדרך של גילוי עצמי. יש שעושים זאת מול פסיכולוג, יש שעושים זאת בקריאה, חיפוש, ייצירה, חברים... כשכל הזמן את פתוחה ללמוד את עצמך ולא לבקר את עצמך. כבר ראית שכשאת מבקרת את עצמך את לא ממש מגיעה לתובנות אלא רק נשארת במעגלי ביקורת אין סופיים בלי תשובות. כשאת אומרת שאת לא לגמרי יודעת למה ביטלת - שם את צריכה להתחיל את החיפוש שלך אחר תובנות. לא הסברים (אימפולסיביות, חשש וכד') אלא תובנות (איפה עוד בחייך את אימפולסיבית, ממה את חוששת, למה היה חשוב לך להעביר אותו 'טסט' באופן הזה? מה את היית עושה/חושבת/מרגישה לו הוא היה מבטל את החתונה?) כל ההווייה שלך לפני החתונה לא ברורה לך. נשמע שלא ממש הכרת את עצמך ואולי את עדיין לא לגמרי מכירה. אם תתחילי משא של גילוי/הכרות, או אז אולי תרכשי כמה תובנות לגבי עצמך. לגבי עכשיו - זה באמת תלוי בתובנות שתרכשי וביכולת שלך לסגור מעגל. כל עוד תסתובבי בלי אותן תובנות לגבי עצמך, תרצי כל הזמן לחזור לאותה נקודת זמן בה פעלת בלי לדעת עד הסוף למה, מה את רוצה, ומה חשוב לך בחיים.

אטיוד5

Active member
זה נשמע לי נאיבי או שרלטני

וכבר אני מסייג ואומר שאני לא חושב שזה מתוך כוונה להיות כזה. המחשבה שבעזרת ניסוח שונה של הדברים פתאום הדברים יהיו שונים או שזוית הראיה לגביהם תהיה שונה - זאת מחשבה שלא נראית לי. המחשבה שבכלל קיים גילוי עצמי ושהוא ינבע שתוך גישה שהיא לא ביקורתית לא נראית לי. פה אני גם חייב לומר שביקורתי הוא לאו דווקא ביקורתי-רע שזה המובן שבדרך כלל מייחסים לביקורתיות/שיפוטיות. הוא יכול להיות ביקורתי-אובייקטיבי עד כמה שניתן בכלל להיות כזה לגבי עצמך. כל חמש שנים ממציאים לנו גישה חדשה שכאילו תביא ישועה לעולם. הפעם זה קואוצ'ינג/גילוי עצמי. מצחיק אותי שאנשים לא מבינים שכל השיטות האלו עושות טוב רק לקהילת המאמנים/פסיכולוגים/סוציאלים. גם מצחיק אותי שהקהילה הזאת, לפחות בחלקה הגדול, רצופה דווקא בכוונות טובות ומאמינה בדרכה. דרך אגב, בגילוי עצמי היא עשויה/עלולה לגלות שהיא בעצם חרא של בן-אדם. או שהיא דפוקה ושאין מה לעשות בקשר לזה. מה אז? איך שלא יהיה, אני מאוד סקפטי ביחס לאפשרות של אדם "להכיר את עצמו" ועוד יותר סקפטי, במידה שזה אכן מתממש והוא מכיר את עצמו, בקשר לעד כמה ההכרות הזאת יכולה לסייע לו. נראה לי מאוד טבעי שאדם יסתובב סביב זנבו כל חייו. כל חיה עושה את זה. פתרון של הבעיה הזאת הוא כמו פתרון השאלה מה משמעות החיים. אף אחד לא פתר את החידה הזאת. אולי מוטב לקבל את הדברים כמו שהם במקום להתחבט בשאלות קיומיות.

צימעס

New member
ואם אגיד לך שאני מכירה אנשים

שהשתנו, ממש עברו שינוי אישיות, לא תאמין?

אטיוד5

Active member
לא, ...

אפילו לא כשאת אומרת את זה.
לכל היותר אאמין שהם שינו דפוסי התנהגות, וגם זה בע"מ מאוד. הג'יפה המקורית-המולדת תמיד תצא במצבי לחץ.

קרן חן

New member
תודה לכם על התשובות

נכון שבמשך הרבה זמן רציתי לחזור לנקודה ההיא להבין למה עשיתי את מה שעשיתי ולמה הרגשתי צורך לבחון אותו. לאחרונה עברתי טיפול פסיכולוגי שגרם לי להבין שהצורך הזה במבחן נבע ממשהו בילדות שלי. אני באמת צריכה צריכה לנסות להמשיך הלאה.

למעלה