געגועיי לקוטג'

tommer28

New member
געגועיי לקוטג'

אהלן חבר'ה, כבר הרבה זמן לא הייתי בסביבה... (עסוקים...) אבל היום עלו בי כמה נוסטלגיות וגעגועים שהייתי רוצה לשתף אתכם בהם. קוטג', למה ההולנדים האלה לא מצליחים לעשות אותו כמו של תנובה, איזה טעם של בית זה קוטג' - קצת מיימי מידי, קצת מלוח מידיי, קוטג' קרובים קרובים, אין כמו דיירי ויתק 9 בשנות השמונים של המאה שעברה
התחלנו פה לזמר את השירים מהיומולדת של תיקי ודיקלומי הנסיך הקטן
וכמובן, אי אפשר בלי מלפפון חמוץ (עדיף של יבנה אבל אני לא אתקטנן). לא אלה עם החומץ, לא המתוקים, לא התורכיים, למה אין פה מלפפונים במלח?! כלכך קשה ?! ואפילו כשעשיתי לד, זה לא אותו דבר כי אין פה את המלפפונים הקטנים להחמצה של הקיץ אלו שטבעו את הביטוי עונת המלפפונים. מתגעגעים ?!

ro99

New member
קודם כל, הרמתי גבה...

כי באנגלית אנגלית, קוטג' זה דבר אחר לגמרי... ואתה איש נשוי!
ואז הבנתי בעברית. למה אני מתגעגעת? חוץ מזחוג, מלוואח וג'חנון? לפירות וירקות עם טעם. לפיתה עירקית. לעצלות של לאכול טחינה, חומוס ולבנה על רמה מבלי להתאמץ לעשות אותם לבד. כנ"ל לגבי פלאפל... וידידה אכזרית שלי שלחה לי אתמול אימייל שבו סיפרה לי בפירטי פרטים על ביקור שלה ושל חברה שלה במסעדת שיפודים בתקווה, כל ביס בטכניקולור! אם היא לא היתה טום בוי רעה שיודעת ללכת מכות, אז בוא הנה איך הייתי מפרקת לה את הצורה! אז גם לזה אני מתגעגעת (לאוכל, לא למכות...). ולאבטיח (כשתגיע העונה, כמובן). ולזיתים דפוקים. די, כבר יורד לי ריר! ודרך אגב, אם אתם מאיימים לפזם שירים עבריים במין טרוף חושים כזה, אז אני פשוט לא באה! אתם חשבתם פעם איזו טראומה זה יכול לעשות לחתולים כל כך רכים בשנים? הם הולנדים, לעזאזל!

White Dragon

New member
מממ... קוטג'...

זה באמת אין פה כמו שצריך. יש פה הרבה דברים אחרים - עם כמעט 50,000 יהודים במלבורן אפשר להשיג הרבה דברים מישראל ויש מכולת אחת שכשנכנסתי הרגשתי בישראל - המוכרת, בת 20 ומשהו שבטח מטיילת פה ועובדת לא חוקי בדרך, נתנה ביס לתפוח ותוך כדי אמרה "שלום" בעברית לאישה שניגשה לקופה ותוך כדי לעיסה העבירה את המוצרים ובסוף אמרה את המחיר באנגלית - ומול המכולת הזאת פתחו עכשיו מקום חדש שכתוב עליו בענק בעברית "בונז'ור - רשת מאפיות". אז את הרוב יש, כולל מלפפונים חמוצים, פלפלים חריפים שיפקה, במבהביסלי וכל דבר שאפשר לשלוח מישראל לאוסטרליה בלי שיתקלקל בדרך... אבל - החומוס אינו אותו החומוס והקוטג' ממש בלתי אפשרי. ונטורל פורמולה לשיער. ואני לא צוחקת.

itay82

New member
נכון... קוטג'

זה בערך המוצר הישראלי היחיד שאי אפשר להשיג כאן. יש בערך 400000 יהודים בפאריס, ויש יותר מדי חנויות של מוצרים מישראל. יש כאן בערך את כל הגבינות האפשריות מהארץ חוץ מקוטג'! בהתחלה חשבתי שזו קונספירציה. מלפפונים חמוצים גם יש... בית השיטה וירדן, ואם נמאס מהישראלים אפשר ללכת לחנויות של הפולנים, שם יש מלפפונים חמוצים כמו מהארץ. חומוס אף פעם לא אהבתי, אז למזלי אני לא משתתף בהזלות הריר הקבוצתיות בגעגועים לחומוס מכרם התימנים. אבל... לפני שבוע היה פורים, וכן, אני מודה, אני אוהב אזני המן. החלטתי שהשנה נמאס לי, אני רוצה אזני המן במילוי פרג. חשבתי שאני אפילו מוכן לשלם הרבה בשבילן. כיתתי רגליי למאפיות של היהודים האשכנזים במארה ואחרי חצי שעה של עמידה בתור אצל פרנסואז פינקלשטיין נחשף לפני דוכן אזני ההמן הנכספות. הן נראו כמו משהו שיצא מהצד האחורי של תוכי גוסס, אבל אזני המן הן אזני המן, ועוד עם פרג (עוד דבר שחסר לי בעיר הזאת - פרג... עוגות פרג... לעוד מישהו זה חסר?). ראיתי את המחיר, שהיה 2 יורו ו-40 סנטימים (עברות של השם הצרפתי). שאלתי בתמימותי את המוכרת אם זה המחיר לקילו או לחצי קילו. הפריחה חייכה ואז אמרה שלא, זה המחיר לאוזן אחת. אז החלטתי שאני לא מוכן לשלם כל כך הרבה ויצאתי בטריקת דלת. בסוף מצאתי אזני המן תעשייתיות של עייני במכולת היהודית ברובע ה-19, ולאחר קלקול הקיבה החלטתי שאולי פשוט כדאי לבוא לארץ בפורים הבא. דרך אגב, יש עוד שני דברים שאני מתגעגע אליהם - אוכל בולגרי ואוכל בוכרי. יש כאן אמנם אוכל נהדר ודי בינלאומי ואת הגעגועים לאוכל הפולני אני עוד מצליח להשתיק, אבל איפה מוצאים דברים כמו המסעדות הבולגריות של יפו או הבוכרים של דרום ת"א?

AngeIDust

New member
נטורל פורמולה!!

עזבו אתכם מקוטג' ושאר המאכלים, זה נורא שולי (דווקא יש פה קוטג' נורא טעים, לא יודעת מה הצרפתי מלמעלה מתלונן
) אבל אין נטורל פורמולה! אין אפילו משהו דומה! העיקר יש להם מיליון דברים לשיער אבל לא נראה לי שהם יודעים מה זה שיער מתולתל פה... אי אפשר לחיות בלי נטורל פורמולה! (נחמד לדעת שלא רק אני סובלת)

raninny

New member
נטורל פורמולה

אם את באיזור ניו יורק, יש כמה חנויות שאת יכולה למצוא בהן את נטורל פורמולה

AngeIDust

New member
רחוק לי ניו יורק ../images/Emo13.gif

בפריז אין, וגם שוקולד פרה אין. ומי שיגיד לי שבפריז לא צריך שוקולד פרה לא מבין כלום בשוקולד.

ro99

New member
ונזכרתי בעוד משהו

ונראה לי שזה אקטואלי רק, או בעיקר, להולנד, הארץ שבה גוליבר היה מרגיש בעצמו גמד. אני מתה להכנס לחנות בגדים ולמצוא דברים במידה שלי. ושלא יסתכלו עלי בחיוך כאילו שברחתי מקירקס וישלחו אותי לחנות לבגדי ילדים! אני מתגעגעת בעיקר לעמוד כתף אל כתף עם אנשים אחרים, במקום כתף אל פופיק.

White Dragon

New member
אהה האא!!!

סוף סוף אנשים מרגישים כמו שאני מרגישה כל החיים!!
אני כן יכולה למצוא כאן דברים במחלקת נשים, אבל חצי מהזמן אני הולכת אחרי מחלקת הנשים למחלקת הילדים ומנסה למצוא משהו בלי ספיידרמן או Bob the Builder עליו... מה שכן קרן מאוד מאושרת מזה שהפסקתי לגדול בגיל 15 - במאה דולר אני יוצאת עם מלתחה שלמה ממחלקת הילדים... ולעומת זאת החצאית שקניתי לחתונה של חברים עלתה $120... מה אני יכולה לעשות שהיחידה שממש ממש ממש אהבתי (משי שחור עם הדפסים אסייתיים של ליטוגרפיה ופרחים באדום כהה ואוף וייט) היתה רק באחת החנויות הכי יקרות במרכז???

Yaniv-DC

New member
כאן בארה"ב...

אני לא ממש נמוך, אני מתהדר במאה שמונים וארבעה סנטימטרים, ויחד עם זאת, מרבית חולצות המדיום ענקיות עלי. כמה פעמים מצאתי את עצמי קונה SMALL ונאלץ לכווץ את זה בכביסה. למה אני מתגעגע, אפילו יותר מקוטג'? לתריסים. כאן יש את ה-BLINDS המגוחך הזה שלא עמיד בפני שום שמש. אני רוצה תריסים, כאלה שאפשר לסגור ושיהיה חושך גם ביום. אני גם רוצה בלטות, כאלה שעושות קר בקיץ, ולא השטיחים ורצפת עץ. חוצמזה, חוץ ממילקי - אפשר להשיג פה הכל.

tommer28

New member
תריסים ?! LOL ../images/Emo6.gif

את זה לא חשבתי שאני אשמע בחיים שלי... מזכיר לי ויכוח ארוך שהיה לבעלי ולי על התריסים ומיקומם בארכיטקטורה (לדעת בעלי אין להם שום מקום ווא סו אבר). ואיימתי עליו שכשנקנה דירה אני אתקין תריס לבן באמצע הסלון כאלמנט פיסולי... בכלל מתחיק כל הקטע עם התריסים האלה, בשנה שעברה הם הם שייצגו את ישראל בביאנלה לארכיטקטורה בונציה. וכל זאת למרות שכולם טוענים שהם שונאים אותם... וואללה יניב, שיחקת אותה
דרך אגב, יש בכל חנות וילונות שמכבדת את עצמה וילונות נגד שמש, מהסוג שמתקינים בבתי מלון. לנו יש אחד כזה, כשהוא מותקן היטב, הוא עושה לילה מיום

Yaniv-DC

New member
כן, אבל...

כשגרים בדירה שכורה, לא ממש משקיעים כייסף בלקנות וילונות. אני מדבר על תריסים כסטנדרט. יתרון נוסף של התריסים - ע"י הטייתם - אתה יכול לשלוט בכמות האור הנכנס. ואני מסכים עם הרעיון שלך לאלמנט פיסולי

ומה עם קפה לדרך?

אין כאן שום מקום שאפשר לקנות בו קפה ולקחת לדרך! מה זה??!! כל בוקר אני נדהמת מעצמי מחדש על איך שאני לא מוציאה את עצביי ה(לא) עדינים על כל עובר ושב.. ומה קורה עם הטמפונים? למה יש רק או.בה? הן לא שמעו כאן על מוליך?! והג'ל לשיער...שלא נדע... אין קוצים ואין נעליים . אפשר לשפוך את כל החבילה (סטייל יאיר לפיד) על הראש והשיער לא מגיב... אה,ואין להם חומרי ניקוי כלליים . כמו למשל -"סנו רסס נגב" שאפשר להשתמש בו בכל מיני סוגי ניקיונות (הנה,סטיית הניקיון יוצאת לאור...). לא ולא,לכל פריט בבית יש חומר ניקוי משל עצמו. מה זה צריך להיות?! והכי גרוע-סמרטוטי הרצפה! מכירים את הסמרטוט הזה שנראה כמו ראש עם חוטים שיוצאים ממנו? אז כזה. זה לא מנקה כלום,רק מורח את הלכלוך!!!! איך אני מתגעגעת ללשפוך דליים של מים עם המווןן סבון על הרצפה.... ויש עוד המון... אחחח...ארץ ,ארץ ,ארץ ,ארץ תכול אין עב והשמש לה כדבש וחלב... *מתגעגעת הביתה*

Yaniv-DC

New member
אחחחח.... אמריקה...

כאן יש קפה ללכת, אבל מה? מחורבן פחד. אפילו הקפה בסבן אילבן טוב מהקפה של סטארבאקס, ועולה רבע מחיר... לגבי הטמפונים, למרבה המזל יצא לי בולבול ואני מנוע מלהשתתף בחווית הטמפון, אבל לפי הפרסומות כאן יש מוליכים, וכנפיים, והצרות והרחבות ומשהו שהופך את הנוזל לג'ל, וממש כמו בארץ - גם כאן כולם אוהבות לקבל מחזור, ללבוש לבן וללכת לים כשמשהו לוכד את הדם הכחול כמובן. לגבי ג'ל... שנות ה-80 חלפו להן, מישהו עוד משתמש בג'ל? אני משתמש ב-PASTE של AVEDA ושון משתמש בדבק מגע של אקוואז'. משו משו. חומרי ניקוי כלליים יש פה, אך רמתם בינונית במקרה הטוב. יש רסס ונגב, אבל כדי שיהייה נקי צריך קודם לקרצף. פעמיים. לגבי סמרטוטי הרצפה - כאן יש רצפות עץ. שיטת ההצפה במים לא עובדת על זה, ובכל מקרה את להם את הפתח הזה של הג'ורה לשפוך לשם את המיים. למרבה השמחה באו סוויפטר עם המצאת המאה שלהם, הרבה יותר נוח מהמטאטא השעיר, ועכשיו הליכלוך נמרח בצורה הרבה יותר אחידה. פשוט צריך לשאוב קודם את הרצפה, ואחר כך לעבור עם הדבר הזה. ואם הזכרת ארץ תכול אין עב - לא ברור לי פה הקונספט הזה של גשם בקיץ.

White Dragon

New member
טמפונים

פה באמת אין מה להתלונן, כי זאת מדינת מהגרים וכל אחד הביא קצת משלו אז באמת אפשר למצוא הכל - אפילו מי שממש מתגעגע למגב עם הסמרטוט יכול ללכת לחנויות של הלבנונים - ששם ד"א אפשר למוא כמעט כל דבר שמתגעגעים אליו - חומוס, זעתר, לבנה, בורקסים ואפילו עמבה. אבל את צודקת אם הטמפונים!!!! יש להם חצי מעבר מלא בטמפונים ופדים, 99% בלי מוליך - מלא סוגים וחברות, ואז איזה שלוש וחצי קופסאות של טמפקס (שכמובן לא תמצאי בכל המקומות). אני גם לא מבינה את זה... ו... כשהייתי בת 17 סבא וסבתא שלי לקחו אותי לטיול ביוגוסלביה ועם המזל שלי קיבלתי שם מחזור, לא הבאתי טמפונים מהארץ וביקשתי מסבא שלי - שמדבר יוגוסלבית - ללכת לסופר ולקנות לי. אמרתי לא שאני רוצה טמפון עם מוליך ורק אם אין ברירה לקנות בלי מוליך. אל תשאלו אותי איך הוא הבין מה שהוא הבין אבל הוא חזר אחרי המון זמן, נתן לי קופסא של טמפקס, ואמר לי שהוא דיבר עם כמה עובדים בסופרמקרט והם אמרו לו שאין טמפונים בלי חוטים אז הוא הביא את זה והוא מקווה שזה יהיה בסדר. אני רק מנסה לחשוב על מה העובדים המסכנים חשבו שגבר בן כמעט 70 ביקש טמפונים בלי חוט...

AngeIDust

New member
נו באמת

אין לכם את אלה שכתוב עליהם בעברית? אני נורא התלהבתי בהתחלה שהדברים היחידים שמצאתי בעברית היו טמפונים
(עם מוליך!)

White Dragon

New member
לא באוסטרליה

המפעל שמייצר לאירופה מייצר גם לישראל - אבל מה שמגיע לאוסטרליה מיוצר תמיד רק בשביל אוסטרליה וניו-זילנד, ולפעמים עוד מדינה ב"סביבה" כמו פיג'י או סינגפור (פה "בסביבה" זה עניין מאוד יחסי...
), ככה שהדברים היחידים שכתוב עליהם בעברית מיוצרים בישראל. אבל אני תמיד אוהבת את זה שבסופרמרקטים באיזור היהודי יש קיר שלם מלא במלפונים חמוצים (יבנה או החברה השניה) וכתוב עליהם בעברית. האמת שפה אפשר להתקל די הרבה בישראליות - אם הולכים לגליק'ס (מאפייה יהודית עם הבייגלס הכי טובים במלבורן) יש מלא מודעות של ישראלים שמחפשים עבודה לא חוקית. אני תמיד קוראת את המודעות כי הן נורא מצחיקות. בד"כ הן נראות ככה:
22 YEARS OLD ISRAELI, VERY HARD WORKING, RESPONSIBLE AND RELIABLE IS LOOKING FOR ANY KIND OF JOB CALL AVI ON #### ####​
ולפעמים הם יוסיפו דברים כמו "אקס-קיבוצניק" או "משוחרר מהצבא" או יכתבו ISRAELIAN שתמיד מזכיר לי סוג של לטאה נדירה. אבל הם תמיד-תמיד-תמיד RELIABLE ו-RESPONSIBLE.

Yaniv-DC

New member
אחריות ואמינות

הן שתי תכונות יסוד של כל ישראלי וישראלית באשר הם, לא?

itay82

New member
מה?!

הדברים היחידים שמצאת בעברית בפאריס הם טמפונים? ברור לך שאת מדברת על עיר שיש בה פסק זמן וסלט חצילים של צבר בכל סופר... טוב, תלוי גם באיזה רובע גרים, אבל ברוב האיזורים...

למעלה