געגועיי לדרכון

eyshap138

New member
געגועיי לדרכון

שלום לכולם

שאלה לכל אלו בפורום שנאלצו להיפרד מהדרכון שלהם בעודם באנגליה... אישתי ואני שלחנו את הדרכון שלנו ל- homeoffice על מנת שאוכל לקבל את כרטיס התושב שלי (אישתי בריטית, ונכנסנו לממלכה באמצעות התקדים של סורינדר סינג, כך שאני לא זקוק לוויזה של בן משפחה אלא רק מחליף תעודת תושב של מדינת איחוד אחרת בזו של אנגליה). משיטוט ברשת אני רואה מקרים שלקח להם אפילו 6 חודשים להחזיר את הדרכון... האם מישהו פה עבר חוויה דומה? כמה זמן לקח עד שהחזירו לו את הדרכון?

pichinan

New member
האם אתם בטוחים שתקבלו את האישורים?

ואם כן, האם תוכלו לשתף? ממשלת בריטניה מערימה קשיים, ולמי שמגיש בחודשים הקרובים כמעט אין אפשרות לעשות את זה. בהסכמים עם האיחוד ע"מ להשאר (זו אחת ההבטחות), תחסם הדרך הזו, שממילא מדינות מסוימות (הונגריה) מעולם לא יישמו. מעניין לדעת. בהצלחה.

weltweit

New member
סורינדר סינג המעוות

סורינדר סינג היא אחת מההתערבויות הבוטות של האיחוד האירופאי בחקיקה המקומית, והווה מאז ומתמיד, בעיקר בבריטניה, מקור לסכוסוכים ולאי שביעות רצון לגבי היחסים עם האיחוד. אחת מהדחיפות החזקות ביותר שהיו בהתחלה לאירו-סקפטים היתה סורינדר סינג, שאחראית במידה רבה למה שקורה (גם אם לא כמותית, התקנה היא אחת מהיותר משותפות ברשתות החברתיות תחת "איך להערים על המערכת". ישנם ספרים שממש מסבירים לערכי דין איך להמליץ ללקוחות להשתמש בדרך זו בצורה המהירה והאפקטיבית ביותר). כשמדינות הצטרפו לאיחוד הובטח להן שלא תהיה התערבות חקיקתית בנוגע לאזרחיהן, אבל מאז האיחוד עושה את כל המניפולציות, הטריקים והשטיקים האפשריים ע"מ לעקוף את הנחיית היסוד הזו. עד כמה שהבנתי הונגריה פנתה לבית המשפט החוקתי שלה שפסק נגד סורינדר סינג. ואחד מיסודות האיחוד הוא שלא ניתן להתנגד לחוקה של מדינה חברה. מדינות אחרות פשוט מגדירות את זמן השהייה בצורה שונה, ובצדק (לא זוכר מי החליטה על שנה). שלושה חודשים זה מגוחך. אנשים עם כסף יוצאים לשלושה חודשי חופשה וחוזרים כ"אזרח לא מקומי". כמעט כל ההגדרות האחרות (מיסוי, זכויות וכו') קובעות את מרכז חיים כספר מינימלי של ימים בשנה, אבל עבור סורינדר סינג זה פתאופ 3 חודשים. מינימום של 22,000 זוגות (!) נכנסים בצורה זו לבריטניה בשנה, מתוכם רבים מיד לאחר תום שלושת חודשי המעבר, מה שמעיד על המניע שלהם. עכשיו, אני לא אומר שהחקיקה של המדינות הוגנת כלפי אזרחיהן. נראה לי מגוחך שלאזרח רומני בבריטניה יותר זכויות מאזרח בריטי בנושאי הגירה, זה כאילו שאזרחי מדינתך הם מסוג ב'. אבל זה כבר עניין של המדינות, אם יש בעיה אז שאותם אזרחים שנפגעו יבחרו בממשלה אחרת. ברגע שהאיחוד פוגע בזכות יסוד של המדינות (לא משנה איזו) ע"י כל מיני טריקים שהוא ממציא, הוא פוגע בריבונותן כלפי אזרחיהן, וברור לי לגמרי כל האנטי שנוצר נגד מוסדות השלטון של האיחוד, בית המשפט האירופאי וכו'. היו אומרים שנה, שנתיים, 18 חודש, משהו הגיוני. 3 חודשים? לא מובן לי איך לקח כ"כ הרבה זמן לפני שהאפשרות הזו נחסמה, והכי גרוע זה שעכשיו היא תחסם גם עבור מי שבאמת חי ועבד במדינה אחרת במשך שנים ולא התכוון להערים על המערכת.
&nbsp
https://www.testlifeinuk.com/the-surinder-singh-route-has-now-been-closed/
&nbsp

republik

New member
כל התלונות היו נכונות אם רק

מי שקובע את החוקים לא היה נבחר ע"י העם היושב בבריטניה- המדינה שנמצאת במקום השלישי במספר הנציגים בפרלמנט האירופי.
יש איזו תפישה כזו שבבריסל יושבים 3 פקידים בלגיים שחושבים על חוקים ואז שולחים אותם למדינות. אבל אי אפשר לא להצביע בבחירות לפרלמנט האירופי (רק צריך להסתכל על אחוזי ההצבעה המצחיקים בבריטניה בבחירות האלה) ואז להתלונן על החוקים שהפרלמנט הזה מייצר.
ספציפית לגבי סרינדר סינג, זה מעניין שלאנשים אין מספיק הכנסה בשביל לעמוד בתנאים הבריטיים (שזה שכר די נמוך, 18,600) אבל יש להם כסף לצאת לחופשה של שלושה חודשים במדינה אחרת. המספרים גם מאד מפתיעים, בהתחשב בכך שהם מגלמים בערך שמינית מההגירה האירופית השנתית לבריטניה, בהנחה שרק אחד מבני הזוג נחשב מהגר (מה שלא אמור להיות כי כל השיטה הזו מתבססת על כך ששני בני הזוג הם מהגרים, ולכן את למעשה אומרת שרבע מכלל ההגירה האירופית השנתית לבריטניה היא סרינדר סינג? נשמע מוזר)

Nobilis

New member
אכן עיוות, אבל שום דבר מיוחד.

זאת הייתה פסיקה בנוגע לחקיקה שבריטניה בעצמה חתומה עליה (לא "התערבות" ולא נעליים), וכשהיה חשוב לבריטים לטפל בה - טיפלו בה (החור הזה יסגר עכשיו). ממש לא "התערבות בוטה", אלא מהלך רגיל בדמוקרטיה יצוגית. הנבחרים מחוקקים, בית המשפט מפרש, והנבחרים (אם הם רוצים, ובמקרה הזה - רצו) מתקנים את החקיקה.
&nbsp
אם תגיד לבריטי ממוצע "סורינדר סינג", ב-99.99% מהמקרים הוא יחשוב שאתה מדבר על מנה של אוכל אסייתי. להגיד שהפסיקה הזאת הייתה דחיפה חזקה לאירו-סקפטיים זאת, מממ, פרשנות יחודית להיסטוריה של האירו-סקפטיות בבריטניה.

Nobilis

New member
כמו כן - מאיפה המספר שהבאת?

הערכות (הלא רשמיות) שאני ראיתי מדברות על מאות בודדות. מאיפה המספר 22 אלף? יש לך מראה מקום?

il2de

New member
על פניו המספר שהוא הביא נשמע נכון

אני קראתי בעבר גם על יותר, אבל לא זכור לי איפה.
במאמר שלהלן (פסקה אחרונה) מדובר על סביבות 20 אלף, והוא מתחילת 2015.
ללא שום קשר למספרים, גם לדעתי חוצפה של חוק שדוחף את האף כמו הרבה החלטות שרירותיות אחרות של רשויות האיחוד הגבוהות בבריסל, האג ושטרסבורג, ומהוות חלק מהגורמים העיקריים לסלידה ממנו. אישית מובנים לי אנשים שפשוט לא רוצים את זה.
https://blog.migreat.com/tag/surinder-singh-route/

Nobilis

New member
זה מאמר, בלי ציון מקור.

אני ראיתי מאמרים אחרים בהם מדובר על מאות בודדות (גם שם בלי מקור). לכן אני שואל אם יש מקור למידע הזה.
&nbsp
לגבי "חוצפה של חוק שדוחף את האף" ו-"החלטות שרירותיות אחרות של רשויות האיחוד הגבוהות", שוב, אין כאן דחיפת אף, או החלטה של רשות גבוהה נעלמה.
&nbsp
מדובר בפסיקה בנוגע לחוק שהתקבל על ידי המוסדות הנבחרים באיחוד (חברי פרלמנט נבחרים, לרבות בריטיים, וחברי מועצת האיחוד לרבות ממשלת בריטניה). וברצותם, יכולים נציגנו הנבחרים לשנות אותה (כפי שהם אכן עושים במקרה הזה, החור הזה יבוטל בהמשך השנה). כך דמוקרטיה עובדת.
&nbsp
בתי המשפט בשטרסבורג ובהאג לא קשורים בכלל לאיחוד. אלו מוסדות נפרדים לחלוטין מהאיחוד. חלקים בעיתונות הבריטית מעודדים בורות בנושא, ואנשים מתבלבלים.

eyshap138

New member
לכאורה אין סיבה שלא, אבל הבירוקרטיה הבריטית יודעת להפתיע

ניתקלנו בסורינדר סינג במקרה, ולמעשה חיינו במדינת איחוד אחרת שלוש שנים, ולא שלושה חודשים. הסיבה שבחרנו בסורינדר סינג היתה שבאמצעותו אני אקבל ויזה לחמש שנים ולא שנתיים, ובמקום לשלם 890 פאונד על כל בקשה (לי ולבן שלי) אנחנו משלמים רק 65 יורו. ומעבר לכך אפשר לטפל בכל ענייני הויזה מתוך אנגליה ולא מחוצה לה...

לכל המלעיזים על סורינדר סינג ועל "הטריקים", לא נראה לכם מוזר שאם אישתי היתה לטבית, או בולגריה הייתי נכנס לבריטניה בלי שום בעיה, אבל בגלל שהיא בריטית, אז הדרך שלי פי כמה יותר מסובכת? זה נראה לי מטופש לחלוטין, ובהחלט מצדיק התערבות בחוק.

בכל מקרה זה הסיבוב השני שלנו באנגליה, ואחרי שמונה שנים באירופה (במדינות שונות) אז אני בהחלט מודע לאפשרות שייקח לבירוקרטיה להקפיא אותי באי חצי שנה.

republik

New member
הביקורת היא יותר על החוקים של האיחוד

אבל זה טמטום מוחלט להציג את זה בתור טיעון ליציאה, שכן אם בריטניה מעוניינת להשתתף בשוק המשותף האירופי (ואם היא לא מעוניינת לוותר על כ-50% מהסחר שלה, אז היא תהיה מעוניינת), היא בלאו הכי תצטרך לקבל על עצמה את חוקי ההגירה של האיחוד, כמו שוייץ, נורבגיה ואיסלנד.
זה עוד יותר טמטום להציג את זה בתור טיעון ליציאה, כשבבחירות לפרלמנט האירופי ב-2014, רק כשליש מבעלי זכות הבחירה בבריטניה טרחו להצביע.
אם אתה לא טורח להצביע, אז בספר שלי איבדת את הזכות לבקר את הנבחרים, או לפחות את ההחלטות שהם מגיעים אליהן.

TrigATUSA

New member
אז אתה חוזר בסוף לבריטניה?

חשבתי שהיו לך מקומות אחרים על הכוונת.....

republik

New member
זה ייקח עד חצי שנה

כשאנחנו הגשנו (זה לא היה סרינדר סינג, אבל זה לא משנה) זה לקח 3 חודשים בפעם הראשונה (קיבלנו סירוב) וחודשיים בפעם השנייה (כשאישרו לנו). אבל כן, יש גם מקרים שזה לוקח חצי שנה.
בהצלחה!

למעלה