גסטרוסקופיה

amit 123

New member
גסטרוסקופיה

האם מישהו כאן נאלץ לעבור יותר מבדיקה אחת על מנת לאבחן את הצליאק ??

net the jet

New member
כן.. אני עברתי פעמיים.... פעם 1

לקחו דגימה 1 ולמרות שבזמן הבדיקה הרופא אמר שהמעי של צליאק, הביופסיה חזרה תקינה. אחרי שלוש שנים התעקשתי לעבור ושב, לקחו 7 גדימות ו 3 היו לא תקינות.

amit 123

New member
ובתקופה שבין 2 הבדיקות המשכת לאכול

רגיל כאילו אין לך צליאק ??

net the jet

New member
כן, אחרי הבדיקה ה 1 שתוצאותיה היו

שליליות, הרופא אמר שאין לי צליאק ולאכול כרגיל...( שאלתי אותו 5 פעמים אם הוא בטוח..) אחרי דיאטה מסוימת שעשיתי כמה חודשים בה אכלתי מעט מאד פחמימות ( וחלקן ללא גלוטן ) והרגשתי הרבה יותר טוב, התעורר אצלי החשד ( כשהפסקתי עם הדיאטה וחזרתי לאכול פחמימות ) שהבדיקה ה 1 לא היתה מוצלחת ואמינה כי מאד סבלתי מכאבי בטן\שילשולים, במיוחד אחרי טיולים של כמה ימים בהם אוכלים בעיקר כריכים...

עשו לי כבר פעמיים

פעם אחת לאבחון הצליאק, עוד פעם חצי שנה אחרי כדי לראות איך העיניינים משתפרים, ובעוד חצי שנה מעכשיו שוב גסטרוסקופיה:\ הרופאה שלי משוגעת לגמרי

amit 123

New member
אני רואה שאת מרביצה גסטרוסקופיות

בלי לראות בעיניים .. אני עברתי בדיקת CT ומצאו אצלי התעבות של דפנות המעי ויש חשד לצליאק עכשיו אני מחכה לעבור עוד כמה ימים קולונסקופיה לאבחון הסופי .. אני כבר מת לסיים עם זה הבטן הורגת אותי ..

net the jet

New member
אני לא חושבת שקולונסקופיה זו הבדיקה

המתאימה לגילוי צליאק.... צריך גסטרוסקופיה ( מהצד השני
)

amit 123

New member
צודקת, התבלבלתי .. אמרו לי שהבדיקה

דרך הפה אז כניראה זה גסטרוסקופיה .. עדיף משם חח

אתה לא מבין כמה...

הרופאת גסטרו רוצה שאני אעשה נראה לי כל חצי שנה! ושוב, היא משוגעת לגמרי..

amit 123

New member
תאמיני לי שאני מקנא בך

אני עכשיו במצב הכי גרוע, יש לי חשד לצליאק ובנתיים אני חייב לאכול גלוטן כי אני אמור לעבור גסטרוסקופיה בקרוב ואני רגיש ללקטוז ולפרוקטוז (סוכר פירות) כניראה שהרגישויות האחרות הן תוצאה של הצליאק ועד שאני אל אפסיק לאכול גלוטן זה לא יעבור לי חח מה את אומרת על זה .. החיים שלך יפים פתאום האא ??

צר לי לבשר לך

אני לא יודעת מי הפיץ את השמועה על זה שהרגישות ללקטוז נעלמת, כי לא רק שאצלי זה לא עבד, אלא שטרם שמעתי על מישהו שזה עבר לו.

amit 123

New member
הגזמת .. אני שמעתי שבחלק מהמקרים

זה עבר, למרות שאני מסכים איתך שהרבה פעמים זה נשאר אבל תני לי להגיע למצב שאני מרגיש טוב ולא יהיה אכפת לי גם צליאק וגם לקטוז העיקר להיות בריא, עד שאני יעשה גסטרוסקופיה ויגיעו תוצאות אני כבר אקבל סרטן ניראה לי ..

שמעת את זה ממקור ראשון?

מישהו סיפר לך שלו זה היה ועבר? מבחינה הגיונית זה לא יכול לקרות, היות שגם בנאדם שסובל לקטוז אם יפסיק לצרוך מוצרי חלב האנזים "יאבד", ככה שמאוד קשה לי להאמין שאכן זה יכול לקרות, ועד שאני לא אתקל במישהו שיעיד שאצלו זה קרה, אני לא אאמין.

amit 123

New member
דבר ראשון מישהי בפורום אמרה שהיה לה

ועבר לה אחרי כמה חודשים ללא גלוטן ודבר שני זה לא מדויק שהאנזים "אובד" כשלא צורכים מוצרי חלב כי למי שיש צליאק המעי פגוע והאנזימים לא עובדים טוב גם ככה ואחרי שהמעי מבריא גם האנזימים חוזרים לעבוד בצורה תקינה אבל זה לא שחור ולבן לפעמים זה עובר ולפעמים לא .. מתי גילו לך תצליאק וכמה זמן דפקת את המעי שלך עד שגילו לך ??

הסיפור שלי מורכב

בערך בגיל 10 הבנתי שיש לי בעיה עם קמח, אבל נזכרו לבדוק לי את זה כמו שצריך רק בצבא והתוצאה הייתה שלילית (הגיוני, אחרי שנמנעתי תקופה לא קצרה). אחרי שהפורום הזה נפתח גיליתי כמה דברים וקיבלתי "אישור רשמי" חלקי לצליאק בגיל 25, אחרי שסירבתי לאכול לתקופה ממושכת מדי גלוטן היות שגם בתקופה הקצרה סבלתי בטירוף, ורופא המשפחה שלי אמר דבר מאוד חכם: המעבדה לפעמים מזייפת, הגוף אף פעם לא.

daniela21

New member
זה כן יכול לקרות

אם אדם לא אוכל דברי חלב, אמנם יהיה לו מחסור באינזים, אבל אם לאט לאט ישוב להחזיר את מוצרי החלב לתפריט, הגוף ישוב לייצר את הלקטז. בפעם האחרונה שהייתי אצל רופאת הגסטרו היתה איזו חוברת בין כל העיתונים והיתה שם כתבה של דיאטנית שכתבה שגם אלו שיש להם אי סבילות של לקטוז יכולים לשפר את הספיגה. להתחיל לאט עם מוצרים דלי לקטוז, במשך שבועיים+, למרות שעלולות להיות בהתחלה תופעות, עד שהגוף מייצר יותר מן האינזים ויש יותר סבילות לחלב (אמנם לא ברמה של שתיית חלב ניגר, אבל כן הרמה של גבינות קשות, יוגורטים וכו'). אצל אדם שהמעי שלו מודלק, יש מחסור בכמות האינזים לקטז, אבל כשהמעיים מחלימים, אם רק נותנים לגוף את ההזדמנות, יש סיכוי לא רע שכן יוכל לעכל ללא תופעות מצרי חלב (כמובן שלא להגזים ולתת לגוף אחרי תקופה ארוכה מאד של התנזרות מחלב גלידת שמנת, אבל להתחיל להרגיל את הגוף בהדרגה).

למעלה