גנרטור מיוצב או לא?

E G the men

New member
גנרטור מיוצב או לא?

שלום לכולם.
לא יודע אם זה המקום לפרסם את שאלתי אבל אני אנסה מאחר ולא מצאתי מקום אחר ולא מצאתי יותר מדי מידע ברשת.
אני מעלה לפה 3 תמונות של גנרטור ששרף לי רכיבים אלקטרוניים יקרי ערך.
אני רק רוצה לדעת האם הגנרטור הנ"ל הוא מיוצב מתח וכמה וואט הוא, אשמח מאוד לאיזה דף מידע באינטרנט או משהו מוסמך.
מצאתי ברשת את הדגם של המנוע, אבל לא את הגנרטור עצמו...

תודה מראש!

E G the men

New member
האמת שהגנרטור לא אצלי....

אנו חברה להשכרת ציוד הגברה, אחד הלקוחות שלנו לקח ציוד וחיבר לגנרטור הנ"ל וכל הציוד שהוא שכר כרגע לא עובד, אני צריך למשפט להראות שהגנרטור הנ"ל לא היה מתאים להפעלת ציוד אלקטרוני רגיש...

רוני1955

Active member
אמרתם לו את זה בזמן ההשכרה?

האם הזהרתם אותו שחייב להיות מתח מיוצב?

לפי התמונות רואים ם שזה גנרטור פשוט

עניתיקה . אבל גנרטור לא מיוצב . גורם רק שהציוד לא יעבוד תקין . עד שרפת רכיבים המרחק גדול . פעם הפעלתי DVD על גנרטור לא מיוצב הDVD נכבה כול פעם . המגבר פעל טוב . הייה רק רעש של "הם" 50H . אולי לשרפת החלקים יש סיבה אחרת . מה נישרף? כתוב .המגבר . יצא רייח של עשן . אולי ההגנות נישרפו כמו פיוזים . בדוק פיוזים .

רשר

Well-known member
מנהל
בצילום הצגת רק את המנוע המעולה של רובין

אך למנוע כזה ניתן לחבר הרבה סוגים של מחוללים וכל הבקרה והיצוב יכולים להכנס בקלות ב"זנב" שלו וכך גם לקבל קירור מאותו המאורר, מכאן הצורך לדעת בדיוק לאיזה גנרטור הציוד חובר,
התקלות ששוכר יכול לבצע לציוד כל-כך רבות ורובן אינו תלוי בשיטת אספקת המתח - החל מ"גם המגבר רוצה קצת בירה וכלה "שכחנו להביא מפצל ולכן נפרק את החיבורים ונארגן משהו!!",
(שנים השתמשתי בכבלי חשמל מאריכים עם מתאם ככבלי מיקרופון - בסיס לטעויות אבל עובד מנסיון עד 500 מטר),

כשמשכירים ציוד נשארים תלויים "ביד השמיים" לכן חובה לגבות מהשוכר עלות ביטוח למחיר כל הציוד המושכר כך שהמשכיר לא יפגע (מעבר לזמן שלא יהיה לו מה להשכיר - גם את זה ניתן לבטח) מבחינת מחיר,

טכנאי גנרטורים

אני טכנאי גנרטורים מעל 10 שנים.
התמונות שהבאת הן לא מהצד הנכון. צריך תמונות של לוח הבקרה ובמיוחד את איזור הקרבורטור\מסנן אויר.
בכל מקרה מהיכרות שלי עם הדגם הזה והתמונות:
זהו גנרטור 220V חד פאזי 0 צף.
מנוע פשוט מאוד (ולא חסכוני). על פי גודלו נראה שזה עד מקסימום 2400W למרות שהגודל יכול להטעות.
הייצוב מתח נעשה בתוך המחולל ע"י סלילי עירור והוא תלוי מאוד בסלד ולכן המתח לא תמיד יהיה מדוייק 220-230V. אבל המתח הוא לא עיקר הדבר.
ביקשתי לראות תמונה של הקרבורטור כדי להבין אולי התבצעה חבלה "בתום לב". בגנרטורים ישנים הייתה גישה ל"אצבעות" לא מורשות לגעת במצערת ובצ'וק ולחבל כך בפעולה של הגנרטור (הקפצת הסלד למקסימום יגרום לקפיצת מתח פתאומית וקפיצת תדר קטלנית) חניקת המנוע יגרום להורדת תדר והורדת מתח.
זהו אינו אלטרנטור, המתח פה לא נשאר קבוע.

התדר שנמר ע"י ווסת סיבובים צנטרופוגלי (מכשיר עם משקולות וקפיצים שמחובר למנוע זמן התגובה שלו מאוד איטי לחיבורי עומס ולכן בכל מכת עומס לוקח הרבה זמן יחסי לגנרטור לפצות על זה.

לוח הפיקוד אינו מנתק מפסק זרם במקרה שהגנרטור אינו עומד בטווח הבטוח.

זהו גנרטור שאינו מתאים בעליל להפעיל ציוד אלקטרוני. אין לו הגנות על החשמל בכלל, יש לו רק הגנות על המנוע (רואים בתמונות).

הגנרטור מתאים להפעיל קומקום חשמלי, מפזר חום, מאורר וכדומה. לא ציוד אלקטרוני.

אני מקוה שרק פיוזים נשרפו בציוד שלכם ולא כולו. אני משער שזה בגלל קפיצת מתח עקב חבלה. או עומס ייתר ושחרור מהיר מידי של העומס (חיישן סיבובים צנטרופוגלי).

מקוה שעזרתי.

bar1232

New member
נצל"ש - איך בכל זאת מייצבים גנרטור כזה ?

התגובה והשאלה מיועדת בעיקר לעורב צפוני בהיותו טכנאי גנרטורים.

לפני כשנתיים קניתי גנרטור חדש של שט"ל עם מנוע רובין, 4,000 וואט.
הגנרטור לא מיוצב ונועד להפעיל מערכות אלקטרוניות בשטח (מערכת הגברה, מקרן, מחשב נישא וכד')
אני מבין שטעיתי בבחירת הגנרטור ומחפש פתרון לייצב אותו.
חשבתי כל מגיני ברקים, בינתיים לא עשיתי כלום.
אני מניע אותו כל כמה חודשים ומפעיל בעזרתו את הציוד האלקטרוני וכולי חיל ורעדה, עד עכשיו הוא התנהג למופת (אולי בגלל היותו חדש).
יש דרך לייצב גנרטור כזה? מה עושים ?

תודה, יוסי

גנרטור מיוצב . וגנרטור 4KW אין הבדל גדול

אים צורכים הספק נמוך כמ 2-3KW תאזין למנוע אם המהירות קבוע . הכול בסדר . וגם היום ציוד האלקטרוני בנוי כך שתנודות במתח לא קורה כלום .
וגם אים יקרה אז הציוד יזייף בצליל . או באיכות התמונה של המקרן . לא ישרף . ולראיה לא קרה כלום . להוסיך מיצב מתח לפי דעתי לא ניתן . מגן ברקים לא שייך כול הצעצועים האלה . זו דעתי האישית . אולי יכתבו יותר הסבר מעמיק

יש דרך

האחת יקרה מאוד אך בטוחה מאוד להפעלה.
לגבי ייצוב הגנרטור עצמו - יקר מאוד וממש לא משתלם לך להשקיע- כי דורש קידוח במנוע (לחיישן פיק-אפ, שסופר את הסלד+ מגנט מרותך לגלגל התנופה) התקנה של אקטואטור חשמלי (החלק שלוחץ לך על הגז) לוח בקרה עם כרטיסים+בקרים+ממסרים+טיימרים. + בקר סלד מיוחד לגנרטורים לדוגמא ECU57N... עולה כמעת 2000 שקלים.
אפשרות שונה היא לא לשלוט בגנרטור אלא לבנות לוח חיצוני ש"מאזין" לחשמל. וכל שינוי בתדר+מתח מעבר לגבולות המוגדרים מראש הלוח מפסיק את המגען הזה.

שים לב שבגלל שוויסות הסלד נעשה ע"י חיישן סיבובים צנטרופוגלי יקח למנוע קצת יותר זמן להסתגל לשינויים בעומסים (מעבר לגנרטור שמבוקר חשמלית)

bar1232

New member
2 הדרכים נראות לי מסובכות

תודה עורב, 2 הדרכים נראות לי מסובכות.
האחת מסובכת ויקרה , השניה רק מסובכת (ואולי גם יקרה)
לוח ש"מאזין לחשמל" ????
איך מתחילים לבנות לוח חיצוני כזה? איזה חלקים צריכים להיות בו? ומה יכולותיו בייצוב החשמל בסיכומו של דבר?

אין איזה חלק שאפשר לקנות שמתחבר לשקע היוצא מהגנרטור ואליו מתחברים כל התקעים ועל הדרך הוא גם מונע מפלי מתח ו/או נחשולי מתח ?
זה מה שהייתי רוצה.
אולי נקים סטרט-אפ לפיתוח וייצור חלק כזה ?

לוח + פתרון חלקי

צריך רשיון חשמל להתעסק עם זה. ישנם בקרים שיושבים על הקו ומודדים בכל רגע נתון. הבקר מחובר למגען שמנתק את היציאה במקרה שהחשמל לא יציב. לא יקר מאוד.
אל פסק עושה את העבודה הזו אבל אל פסק של 4000w יקר מאוד וכבד.
מגן תקע על מכשירי חשמל אולי יוכל להחזיק 4000w אבללא מגן בפני שינויים בתדר ... שים מגן תקע פרןטקטור. הפתרון הזול ביותר וגם ייתן לך חצי הגנה. יותר טוב מאשר ללא הגנה בכלל. אתה יכול לחבר את זה ללא רשיון חשמל. רק שים לב שהמגן אמור להחזיק לך את ההספק שאתה צריך.

bar1232

New member
מה זה פרוטקטור ?

פרוטקטור זה כלי שיט בלתי מאוייש שפותח ברפא"ל עבור חיל הים הישראלי.

מה זה עוד פרוטקטור?
אפשר תמונה או אתר שמוכרים אותו ?

למעלה