גננת שיח

agnes

New member
גננת שיח

שלום לכולם הבן שלי בן 6 ובגן חובה.לאחרונה התגלה בודעות אצלו בעיות של קשב וריכוז, ובעיות שפה. הוא כרגע מטופל על ידי קלינאית תקשורת, ריפוי בעיסוק ובקרוב נתחיל איתו גם טיפול ברטאלין. ברצוני לדעת מה הפרוצדורה לקבל בגן גננת שיח שתעזור לו, צריך לציין שבתחילת השנה היתה בגן גננת שיח אבל הוציאו אותה בגלל גודל הקריטריונים (זה מה שהבנתי מהגננת), למי אני אוכל לפנות בירושלים כדי לזרז את העיניינים כאשר אני יודעת שהוא צריך עכשיו עזרה בגן ולא בשנה הבאה שאלה שנייה: אם נצליח לשנה הזאות להביא גננת שיח מה הזמן לשבוע שהיא תוכל להקדיש לבן שלי. תודה ויום נעים
 

gili111

New member
גננת שי"ח באה לפעמיים בשבוע

בד"כ. אינני יודעת לכמה שעות בדיוק. תוכלי לפנות: למפקחת הגן מטעם משרד החינוך, לשרות הפסיכולוגי, לרשות המקומית- מחלקת גני הילדים בהצלחה!
 

דובדבן 1

New member
גננת שיח-לא כדאי לבנות על כך

מהנסיון שלי- רק ילדים שקיבלו תקן ואבחון בטרום חובה מקבלים גננת שיח בשנה אחרי. לפי מספר הילדים מקציבים את המשרה של גננת השיח- בתחילת שנה. הילדים שמקבלים את עזרתה אצלי בגן-מקבלים חצי שעה שבועית... לצערנו יש לבנות על המערכות הנלוות-יותר. בהצלחה בכל אופן. ונשמח לענות אם יעלו עוד שאלות.
 

טלגל

New member
גננת שיח- צריך להגיש בקשה לקבל

אותה שנה לפני, ועל הגננת להגיש את מספר הילדים הזקוקים לדעתה לעזרה. הפסיכולגית מוסיפה גם היא את חוות דעתה ואז ניתנות השעות. נכון מאד שלעיתים קרובות הגן לא מקבל את השעות שהוא צריך באמת, ואז גננת השיח מחלקת את זמנה בין יותר ילדים או שיש ילדים שלא מקבלים עזרה. כדי לקבל עוד השנה לבנך עזרה עליך להתקשר בדחיפות לפיקוח ועל הגננת להוסיף מכתב ואף היא צריכה להתקשר ולדרוש למען בנך את גננת שיח, תביאי לפיקוח את כל הפרטים הרלונטים שיעזרו להם להבין למה בנך זקוק לגננת שי"ח ואולי תקבלי..... אני מכירה ילד שההורים והגננת הצליחו לקבל בשבילו שעות גננת שי"ח גם באמצע השנה אבל זה לא נהוג כל-כך, הכי חשוב לדרוש באסרטיביות.
 
אם אפשר לקבל גננת שי"ח באמצע השנה

גם אני הייתי רוצה לדעת איך עושים את זה, כי יש לי ילדים שלא מדברים עברית בכלל.
אבל מה שמעניין אותי להבין זה איך קרה שבעיות שמטופלות בריטלין התגלו רק לאחרונה??? או להיפך: איך זה שבעיות שהתגלו רק לאחרונה - מטופלות בריטלין????
בכל מקרה
 

רותיr

New member
לקבלת גננת שיח

רק אם מגישים בקשה שנה קודם, אז אולי. מאשרים. כי אין תקציב.
 

רחלי בן

New member
בקשה לגננת שי"ח

בקשה לגננת שי"ח נעשית רק שנה קודם, ואז מחלקים את שעות השילוב בחגנים. אם בכל זאת את צריכה, את חייבת להפעיל את ויטמין P (פרוטקציה), היו שנים שזה עבד בגני!! וקחי בחשבון כי גננת שי"ח היא לא תרופת פלא, ולהתחיל איתה מאמצע השנה לא מבטיח תוצאות .
 
למעלה