גננת נשאית

אמאשל3

New member
גננת נשאית

יש לי חברה שהיא פותחת פעוטון לתינוקות. היא גם נשאית. האם חובה עליה לדווח להורים שהיא נשאית? היא אישה מאוד אחראית ובחיים לא היתה עושה משהו שיסכן את הילדים. היא לא צריכה לקחת תרופות ומצבה הבריאותי מעולה. הרופא שלה אמר לה שאין סיבה שלא תעשה כל מה שהיא רוצה (וכמובן לשמור בעת הצורך). אני יודעת שאם היא תגיד משהו, אין סיכוי שהורה יכניס את הילד שלו לפעוטון שלה. מצד שני אני מאוד מפחדת שאם זה יתגלה, אז יהיו הורים זועמים, האם תהיה להם עילה לתבוע?

תשובה

אין חברתך הגננת חייבת לדווח להורים שהיא נשאית איידס משום שאין בעבודתה בפעוטון משום סיכון לבריאותם של ילדי הפעוטון. עליה ליהות במעקב סדיר של מרפאה לאיידס.

מזמור

New member
אני בתור אמא הייתי מזועזעת אם הייתי

מגלה את הנושא בדיעבד ומצד שני לא ניראה לי שהגננת צריכה לסיים את הקריירה שלה לכן אין לי תשובה

אמאשל3

New member
תודה על התגובה אבל...

כשאתה אמור שאין בעבודתה סיכון לילדים, האם יש מכתב שהיא יכולה לקבל כדי לגבות את עצמה במקרה וכן יגלו וינסו לעשות עליה לינץ' ? מה אתה ממליץ שהיא תעשה כדי להיות מוכנה לעת צרה?

מכתב מרופא לשכת הבריאות

פונים אל רופא המחוז או רופא הנפה בלשכת הבריאות האחראית על איזור מגוריך? מהו אזור זה? אני רופא מחוז חיפה.

אמאשל3

New member
אנחנו מאזור השרון

השאלה היא האם כל רופא יסכים לדעה שלך? האם יש עמדה ברורה בנושא? איך אדע שרופא המחוז שלי לא יבור ויגיד לי שמה שהיא עושה מסכנת את התינוקות?

אישור רופא

יש אחדות דעים בקרב כל הרופאים. איני בטוח שכל אחד מהם יסכים לתת אישור בכתב. פני אל רופא נפת השרון בנתניה ד"ר שמואל גרוס. אם לא יצלח, פני אלי בחיפה.

למעלה