גננת לא מפרגנת

968966

New member
גננת לא מפרגנת

בני בן ה5 וחצי (גן חובה) החל לקבל טיפול בריטלין מזה כשבועיים. הגננת שהפנתה אותנו לאבחון תחילה היתה כמנצחת ואמרה מס' פעמים בהתנשאות שזוהי הצלחה שלה שאיתרה בו בעיה. אבל מצד שני היא לא באה לקראתנו,לא מפרגנת לילד במעשים טובים שהוא עושה ולא נותנת פידבק חיובי. היא ממשיכה לא לשתף אותו בפעילויות בגן (לפי מה שהוא מספר). והיום נאמר לי על ידה שהיא לא מרגישה כלל שיפור עם הריטלין וכשהוא עם כדור או בלי היא לא מרגישה הבדל, אבל שניתן לזמן לעשות את שלו. איך הזמן יעשה את שלו כאשר יותר נוח לה להתעלם ממנו ולא לשתף אותו מכיוון שהוא מפריע? מה לעשות במצב כזה? לנסות לדבר איתה שוב למרות שזה לא עוזר?
 

zivadina

New member
אולי באמת אין שיפור?

אני מציעה לך לתת לו ריטלין בבית כדי לראות אם זה משפיע עליו. יש רופאים שמתחילים במינון מאוד נמוך כדי לוודא שאין תופעות לוואי קשות, ורק אחר כך מתאימים את המינון למשקל הילד. מתוך נסיון, כן צריך לראות השפעה של ריטלין, ולכן כדאי לך לבדוק בעצמך ולחזור לרופא המטפל. הבדיקה הכי טובה היא אם תטילי על הילד משימה משעממת שמצריכה הרבה ריכוז, וכן שתיצפי בהתנהגות שלו תחת ריטלין.
 

968966

New member
חדשה בכל הקשור לריטלין

אנסה מחר. אני נותנת לו חצי כדור. משקלו של הבן שלי 16 קילו והרופא אמר שאסור לתת יותר מחצי כדור בגלל משקלו הנמוך. אבל אם באמת חצי לא משפיע וצריך להעלות את המינון מה עושים במצב כזה? זה יכול להזיק?
 

zivadina

New member
זה יזיק אם הוא סובל מתת תזונה

כי הריטלין מפסיק לו את התיאבון. במצב הזה לא הייתי מנסה שום דבר בלי פיקוח של הרופא המטפל.
 
שיתוף פעולה מהגננת

בהחלט לא הייתי מוותרת לגננת. את יכולה לפרגן לה בתחילת השיחה (אולי יעלה לה מוטיבציה ובטח לא יזיק), לאמר לה כמה הוא מגיב יפה כאשר מקבל חיזוקים חיוביים. לבקש כי תשתף אותו יותר וכדו'. מנסיון עם צוות שכמוה, חשוב לפרגן להן, לא להשמע מטיפי מוסר..
באשר למינון -בהחלט נראה כי כדאי להתיעץ שוב עם הרופא. או- חוות דעת נוספת מרופא מומחה בתחום הADHD.
 

פרחיה2

New member
16 ק'ג זה תת תזונה בגיל 5.5?

אצלי אף אחד לא מגיע ליותר מזה עד כיתה ב' והם לא נמוכים כל כך...
 

zivadina

New member
אינני מכירה את טבלת המשקלים

כך שרציתי להזהיר את האמא לא לשחק במינון ללא פיקוח.
 
למעלה