גננת חדשהם ו

efi2331

New member
גננת חדשהם ו

היי בנות,
סיימתי את הלימודים בקיץ האחרון, וקבלתי לשנת הסטאז' ניהול גן. לפני כן, לא עסקתי מעולם בתחום הגננות (נניח בגן פרטי) ובלימודים עשיתי הסבה כך שלמדתי רק 3 סמסטרים (שנה וחצי). עשיתי התנסות בשני גנים שונים והחלפתי במהלך שנה"ל יחסית הרכה בגנים, מה שהעניק לי ידע רב ונסיון.
אני מלאת מוטיבציה ואני מאד רוצה להצליח, האם את מכירות בנות שהצליחו בשנת הסטאז' שלהם? אשמח לטיפים ועצות. ובכלל, אתן חושבות שזה אפשרי?

WatchMeWatchYou

New member
בטח שאפשרי

אני סיימתי ממש לפני חודש את שנת הסטאז' שלי, שהייתה במקביל לשנה ד' של הלימודים. קל זה לא היה, אבל לגמרי אפשרי. אמנם לא ניהלתי גן, אבל יש לי חברות שכן ניהלו גן בשנת הסטאז' שלהן, ואפילו סיימו בהצטיינות.
העצה הכי גדולה שאני יכולה להציע לך - תהיי בקשר עם המפקחת על כל דבר, גם אם קשה לך במשהו. זו לא בושה להודות בקושי, להיפך - היא תעריך אותך יותר. (אצלי היה משהו שרציתי לדווח עליו, וגננת האם, שהייתה חדשה בניהול גן, לא רצתה להכניס את המפקחת לתמונה, ובואי רק נאמר שזה חזר אלינו אחר כך כמו בומרנג. אותו דבר קרה למישהי אחרת שאני מכירה, והמפקחת כעסה קצת שלא יידעו אותה בכל מה שהתרחש. תהיי איתה בקשר על דברים גדולים, עניינים שלא הצלחת לפתור בעצמך.
יש גם את המדריכות מטעם המפקחת - תתייעצי איתם, הן יעזרו לך בכל מה שתצטרכי: עיצוב סביבה חינוכית, תכנון שנתי, בעיות משמעת ואחרות..
חוץ מזה, תהיה לך גננת חונכת, גננת ותיקה שתלווה אותך בכל מה שתצטרכי, תשתמשי בה גם כדי לפרוק תסכולים, אין לך מושג כמה פעמים בכיתי לחונכת שלי על דברים שקרו. פרקתי תסכולים וככה יכולתי להמשיך הלאה.

עוד משהו שבעיני חשוב שתעשי - תיאום ציפיות עם הסייעת שלך והמשלימה שלך. תבני לעצמך גישה חינוכית ואני מאמין (אפילו קטן, התחלתי), ותציגי אותם. תסבירי מה הציפיות שלך מהצוות, מה הגדרות התפקיד של כל אחד, ותשמעי גם את הצד שלהן. כשהכל פתוח וברור לכולם, יש סיכוי גדול יותר שהשנה תעבור חלק בכל מה שקשור לעבודת צוות מוצלחת.

בהצלחה!

בודאי שאפשרי

ראיתי וליוויתי סטאז'ריות מעולות שמאד הצליחו בתפקידן כבר מהשנה הראשונה.
עד לפני כעשר שנים כל הגננות כולל אני ורבות בנות 35 ומעלה כאן לא נדרשו לשנת סטאז'. סיימו שנה שלישית וקיבלו גן. נכון שגם הסטטיסטיקות הצביעו על נחיצות בשנת סטאז', אבל כאן מדברים על הרוב . אין לי ספק ש שהסטאז' תורם ומקל על הנחיתה לתוך העבודה ובמיוחד לניהול הגן.
יחד עם זאת תלמדי מתוך הנסיון שלך ובעזרת קולגות מה עובד בשבילך ומה מתאים לאישיותך ואיך תבחרי להביא את הידע שלך אל בין כתלי הגן.
הטיפ הראשון שלי:
אני מכירה את הקורסים במסלול ההסבה, אני ממליצה לך לשנן ולנצור את מה שלמדת שם ולעשות בו שימוש.. אחד הגורמים שקורים בקלות בגן הילדים, זה הצורך להענות לאירועים שמתעוררים ודוורשים טיפול מיידי, אלה שגננת מתחילה עלולה להתיחחס אליהם כ"שריפות" הדורושות את טיפולה וזמנה המידיים.... אחרי כמה חודשים היא מגלה שעסקה בעיקר בכיבוי שריפות ולא במה שהיא ייעדה לעצמה עם קבלת התפקיד.
לסמוך על עצמך ועל הילדים ולעשות שימוש בתוכניות הלימוד ולפעול עד כמה שניתן בתוך מסגרת התכנון. אלה כלים שיעזרו מאד להתחלה שממנה אפשר לצמוח.
בהצלחה

חשיבות ההדרכה והליווי

אין ספק כי ההדרכה והליווי בשנים הראשונות הם קריטיים להצלחה. חשוב להיעזר בכל מי שמוכן לעזור.
לפעמים גם רק על מנת שיקשיב, זה מאד נכון..
ואני מאד מסכימה שחשוב לא "להישאב " לכיבוי שריפות כי אז אין את רצף העשייה המתוכננת.
שיהיה בהצלחה!!

למעלה