"גנן" חדש

ziqo10

New member
"גנן" חדש ../images/Emo131.gif ../images/Emo53.gif

שלום לכולם ראשית עלי לציין שיש לכם פורום נהדר והאווירה כאן ממש משפחתית! אני דייר חדש בדירת גג ואני זקוק לייעוץ איזה סוג צמחים/ עצים כדאי לי לגדל! כל שאני יודע שעכשיו היא התקופה האידיאלית לאקלם צמחים חדשים חשבתי על דקלים כמו קוקוס וטבעות אבל אני לא בטוח אם יחזיקו מעמד חשוב לציין כי הגג בכוון צפון מערב (רוחות ושמש) אשמח לקבל ייעוץ והכוונה למידע בתודה ziqo

myoss

New member
דירת גג

שלום זיקו, אצלי בגג יש עצים, דקלים, שיחים וכל מה שאתה יכול לחשוב עליו.. אם אתה גר באיזור מישור החוף אני לא חושב שיש משהו שתמצא במשתלה ולא תוכל לגדל, בתנאי כמובן שהרוח לא תעיף אותו... תדאג לתכנון מראש של מה שאתה רוצה לשים ואיפה, אני ממליץ שתסתובב קצת במשתלות לפני שאתה מחליט בשביל לקבל רעיונות ולראות מי נגד מי. אם אתה נגיש לאיזור השרון, יש שם הרבה משתלות מגוונות ומחירים סבירים. בהצלחה.

bel011

New member
לא מדוייק...אצלי יש רוחות עזות

לפעמים ומספיק פעם אחת כזו בגינה,כדי לגמור על צמחים שאינם מתאימים. למשל - הקוליאוס גמר ככה את החיים שלו אצלי אבל נשירים מחזיקים מעמד וגם צמחים נמוכים שהרוח לא תופסת וצמחים שמתחדשים מהר. גם בקיץ יכולות להיות רוחות...מזרחיות,אז ממליצה לגשת למשתלה עם מפרט מדוייק של רוחות/מפנה ואם הדירה קרוב לים, אז לציין גם את זה. ניתן גם לבנות גדר מסביב למרפסת כדי לחסום מעט את הרוחות.

למעלה