גני תקשורת

banana55

New member
גני תקשורת

לא ראיתי את השאלה שלי אז שולחת שוב-
היכן יש את גני התקשורת הטובים ביותר לילד בן 4 בתפקוד בינוני -נמוך?
האם הוד השרון/ כפר סבא/ תל אביב או רמת גן?
שמעתי עם גני שקד וגני רמת חן. לא שמעתי עם הגנים בהוד השרון אך שמעתי שכפר סבא חזקים בשילוב...
אודה על עזרתכם. אנו שוקלים אם לעבור דירה מהוד השרון לטובת בננו שמאובחן אוטיסט אך חוששים לטעות.

TikvaBonneh

New member
שאלה טריקית

אף גן תקשורת לא טוב לילד בן 4 בתפקוד בינוני נמוך.
לילד כזה הכי מתאים שילוב יחידני, עבודה אחד על אחד.
בגן בו ילדים בעלי תפקוד מעורב, הצוות משקיע יותר בילדים שמגיבים טוב לטיפולים הקונוונציונאליים ועומד די חסר אונים מול הילד שלא מתקשר.
השאלה אם הילד שלכם באמת בתפקוד בינוני נמוך או שזה רק נדמה לכם בגלל שעוד לא התחלתם לטפל.
יש לי ילד שאובחן בתפקוד נמוך מאוד וברגע שהתחלנו טיפול אינטנסיבי התקדם בצורה מטאורית.
הוא הגיע לגן חרצית כשהיה בתפקוד בינוני נמוך אבל סגר פערים מהר מאוד. לו הגן הזה מאוד התאים.
אבל היו שם גם ילדים שלא התקדמו.
לא יודעים לעבוד שם עם תקשורת חלופית תומכת, וילדים שלא מצליחים ללמוד לדבר הולכים לאיבוד.

באמת? כל כך בנחרצות?

בלי לסייג באיזה "לדעתי"? "מניסיוני המוגבל לילד אחד"? בלי לספר לה ששילוב פלוס טיפול אינטנסיבי מהסוג שאת מדברת עליו יעלה לה לכל הפחות 6,000 שקל בחודש?

עם הבן שלי בגן התקשורת היו כמה ילדים (לאורך השנים) בתפקוד נמוך, לא סתם בינוני. הצוות היה מסור אליהם, משקיע, מלא אהבה. לימדו אותם להשתמש בתת"ח, לימדו אותם כישורי חיים ועצמאות בפעולות שונות, לימדו אותם לאכול אוכל מוצק במקום מטרנה מבקבוק (ילדים בני שלוש ויותר). בחיים, בחיים! ולא משנה בכמה כסף, היא לא תצליח למצוא לבן שלה סביבה עוטפת כל כך במגזר הפרטי, איפה שמחייבים על כל שיחת טלפון.
ולך, השאולת, אני אגיד שיש לי ניסיון נהדר עם גני תקשורת בתל אביב, אבל תלוי מאוד איזה גן, וזה כבר לא בשליטתך.

TikvaBonneh

New member
אני שמחה לשמוע את זה

כפח שאת מבינה גם הניסיון שלנו עם גני תקשורת הוא מוצלח, והסתמכתי על תגובות שקיבלתי מהורים אחרים.

נראה לי שדברים כאלה צריך מאוד מאוד

לסייג, להגיד שמדובר בחוות דעת של הורים שאנחנו לא יודעים בדיוק מה עומד מאחוריהן וכן הלאה. בכלל, כל הקונספט הזה של שילוב לילדים בתפקוד נמוך לגני תקשורת לילדים בתפקוד גבוה לא מובן לי, לא נראה הגיוני ובטח לא אינטואיטיבי.

TikvaBonneh

New member
את צודקת

אני לא הסברתי מה עומד מאחורי הדברים ובהחלט יכול להיות אחרת עובדה שאת מכירה מקרים בהם ילדים בתפקוד נמוך הרויחו ממסגרת של גן תקשורת.
אני בסך הכל מכירה שני מקרים של תפקוד נמוך שעליהם התבססתי
בגן של הבן שלנו היה ילד שלא הצליח בכלל לדבר. הוא לא יכול היה להתבטא. רק אחרי שהוא עבר לשילוב יחידני למדו אותו לעבוד עם לפטופ ועם תכנה שהוא לוחץ על סמלים וממש בונה משפטים וככה הוא מדבר עם הילדים!
ויש את הסיפור שגל בכר מספרת בקורס שלה "אתגר השילוב" על הבן הגדול שלה, אלון, שגם נמצא בתפקוד די נמוך ומתקשר עם לוח תקשורת. היא אומרת שבגן תקשורת הוא בכלל לא התקדם כי הוא לא שיתף פעולה והוא צריך כל הזמן סיוע של אחד על אחד.
לגבי התפקוד הגבוה אני מכירה יותר מקרים של ילדים שהיו בגן תקשורת בתפקוד גבוה ונשכרו מזה מאוד.
למשל הבן שלי הגיע לגן תקשורת שהיו בו שני ילדים בתפקוד גבוה ואחד מהם בכלל יצא מהספקטרום אחרי שנתיים בגן, והשני משולב כעת בכיתה ב רגילה ומתפקד מעולה.
וגם הבן שלי מאוד נשכר מזה. בקבוצה של שמונה ילדים הוא הצליח למצוא את עצמו, להתבלט, להנהיג, להראות את הכשרונות שלו.

אני כל כך מתגעגעת לגן התקשורת
.

כשלא הייתי צריכה להיות דרוכה כל יום בצהריים לפני המייל המסכם של אותו יום, לשמוע איפה אולי הייתה איזה החלקה לא נעימה היום (ושיהיה ברור, ההחלקות הן באמת קטנות ומינוריות, אבל מכאיבות). כשלא הייתי צריכה לפחד כל הזמן מתי ייגמר לנו הכסף.
כשלא הייתי צריכה לזרוק הכל מהידיים ברבע לשתיים כדי לאסוף את הילד שלי מהגן, כי צהרון זה כנראה מותרות בעיני משרד החינוך שלנו, אחרת הם היו מאשרים שעות משלבת גם לשם.
כשלא הייתי צריכה בלעבוד בלהיות אמא ויכולתי סתם להיות אמא שלו.

ועברו רק שלושה חודשים מאז שהתחלנו
.

TikvaBonneh

New member
אוי, את מזכירה לי את תקופת השילוב שלנו

סיוט מתמשך לי ולילד.
עם הקטן בכלל לא התחלתי עם זה.
הלכנו ישר לכיתה א תקשורתית.
אני לא עוברת את זה שוב.

אני בעד רמת חן

הבן שלי היה 3 שנים בגן שם, אגב הגנים ברמת חן שייכים לערית ת"א ולעמותה לילדים בסיכון.

למעלה