גני תקשורת

Betty36

New member
גני תקשורת

שלום לכולם, שמי בטי ואני סטודנטית לריפוי בעיסוק שנה ב', במסגרת הלימודים התבקשתי לחקור ולברר על גני תקשורת, הדרך הכי טובה כמובן היא ללכת ולראות איך זה נראה בפועל אבל בגלל חופשת חנוכה ומסיבות אתיות אני לא יכולה. אשמח אם תוכלו לשתף אותי על המסגרת מהעיניים שלכם, בתור הורים או אנשי מקצוע כי מבחינתי זה המקור הטוב ביותר. 1. האם יש תנאים להתקבל לגן? 2. אילו טיפולים ניתנים במסגרת הגן? 3. האם חל שינוי בילד? האם ישנן "משימות" לבית? 4. מה סדר היום של הילדים? ועוד פרטים נוספים שנראים לכם רלוונטיים, זה יעזור לי מאוד, תודה רבה!!

TikvaBonneh

New member
בבקשה

1. כדי להתקבל לגן יש לעבור ועדת השמה לחינוך המיוחד. לועדת השמה נדרשים שני איבחונים בספקטרום האוטיסטי, רפואי ופסיכולוגי., ודו"ח של הגננת. 2. ריפוי בעיסוק, קלינאית תקשורת, טיפול ריגשי בתנועה או באומנות, הדרכת הורים. 3. הילד התקדם בצורה מופלאה אי אפשר בכלל להכיר אותו. המרפאה בעיסוק נותנת לפעמים דיאטה סנסורית לבית, אך רוב העבודה מתבצעת בגן. 4. 7:30-8:20 משחק חופשי. 8:20-9:00 טיפולים פרטניים וקבוצתיים לפי המערכת האישית\ משחק חופשי -9:3-9:00 ארוחת בוקר, פעם בשבוע ארוחת בוקר טיפולית 9:30-12:00 טיפולים פרטניים וקבוצתיים לפי המערכת האישית, משחק חופשי 12:00 ארוחת צהריים 13:00 מנוחת צהריים 15:00-16:30 טיפולים פרטניים וקבוצתיים לפי המערכת האישית, משחק חופשי בהצלחה

MAG14

New member
התשובות שלי

1. התנאי "להתקבל" לגן הוא שנדרש אבחון (כפול - רפואי ופסיכולוגי) שהילד בספקטרום וחייבים לעבור ועדת השמה שמאשרת גן תקשורתי. 2. הטיפולים שבני קיבל - קלניאית תקשורת (הגיעה לגן פעמיים בשבוע, נתנה לילדים טיפולים פרטניים או זוגיים לפי הצורך), מרפאה בעיסוק (הגיעה לגן פעמיים בשבוע), טיפול רגשי פעם בשבוע (היה בזוג או שלישיה). כמובן שכל התנהלות הגן היא תקשורתית ויש עבודה צוותית, אז גם הגננת עבדה על אותם דברים שהצוות הפרא-רפואי עבד, ועבדו עם הילד על זה גם בשילוב (היה בשילוב חלקי בגן רגיל). יש גם הדרכה ממשרד החינוך, שניתנת לגננת בעיקר אך היא מעבירה את זה לצוות. 3. בהחלט כן!! הילד התקדם והתקדם והתקדם... משימות לבית לא ממש היו, אבל הקפדנו להיות בקשר עם הגננת כדי שיהיה קשר ורצף בין הבית לגן. 4. לא זוכרת (זה היה בשנה שעברה). בכל מקרה, חלק מימי השבוע הוא היה משולב בגן רגיל אז היחה סדר יום שונה באותם בקרים. פרטים נוספים - אם תכווני מה בדיוק מעניין אותך זה יהיה יותר קל למקד את התשובה.

למעלה