גני משחקים

גני משחקים

הייתי אתמול עם הילדים בגן בגבעה המערבית, והיה נורא נחמד גם לנו וגם לכלב של מישהו שהשתין שם על המגלשה. אמנם היינו צריכים לחטא את הילדים אח"כ כי הם שיחקו בחול מעורבב בקקה של כלבים, אבל אנחנו לא קטנוניים... אני לא רוצה לפתוח שוב דיון על כלבים, אלא דווקא על הצעות לשיפור ושיפוץ בגני המשחקים. בזמנו אני יודעת שוועדת חינוך לגיל הרך תיכננה להכין דו"ח מסודר לטיפול בגני משחקים כדי שיהיה אפשר לקדם את הנושא, אבל יש כל כך הרבה דברים קודמים, ככה שלא הגיעו לזה. אז - אולי אנחנו שנמצאים בפועל בגנים יכולים להעלות רשימה של רעיונות, כל אחד ממה שהוא ראה, ואולי זה ייתן איזו דחיפה לעניין. (יש תקציב לזה בכלל? טל?) הצעתי הראשונה היא לשים שערים. בגן בגבעה המערבית זה ממש פשוט, כי סה"כ הוא סגור מכל הכיוונים. שערים גם ימנעו ילדים מלרוץ לכביש, וגם ימנעו גישה לכלבים.

שאנלא

New member
מה עם כל המרחב ליד מגרש הכדורסל???

איפה שהיה פעם האומגה והגן מצמיגים ? אפשר לתכנן שם אחלה מקום לילדים כמו שגיתית אז הציעה בדף מידע במקום מרכזי למה בכלל הרסו את הגן הזה?

digikids

New member
הוא היה לא בטיחותי

הוא לא עמד בתקנים בטיחותיים. היינו הולכים אליו בהפסקות עד שביטלו את זה ונהיה משעמם ובררנו בהנהלת בית הספר והודיעו שהגן לא עומד בתקנים בטיחותיים מתאימים. ניסינו לאסוף כסף לשיפוץ הגן אבל תכנית זו לא יצאה לפועל [שנת 2005].

למה רק להרוס? מה עם הותיקים?

לפני מספר שנים היה פרוייקט יפה בכפר- ישבנו כל הילדים וציירנו איזה מתקנים היינו רוצים. אח"כ פרוייקט של כל הקהילה בהקמת גן ג'ימי ג'ולי- הוא גן אבין. הגן במרכז הכפר. הלכנו אליו בהפסקות בבית ספר, בזמן התפילה. היום אנחנו גדולים. יש כבר נכדים ואחיינים- וכל גני המשחקים רחוקים מאיתנו. במקום לבנות גן חדש מול הספריה- אפשר לשפץ יחד את גן אבין או לפתוח את שערי המעון. סיבה נוספת מעבר למיקום, מעבר לנוסטלגיה, ומעבר לעובדה שדרוש רק שיפוץ- היא העובדה שהגן קרוי ע"ש בן כפר וזוהי דרך להנצחתו.

רותי777ח

New member
ככה זה כשלא גומרים פרויקטים

יש תקציב ויש תכנון. שערים לגן בגבעה המערבית הוא דבר שהוחלט על ביצועו אך לא נעשה כמו הגינון, הברזיה, הקולר, ההצללה. לא כדאי שאני אתחיל לדבר. לפעמים נדמה לי שהילדים נמצאים בתחתית סדר העדיפויות בכפר. אין שום תקצוב לגיל הרך וכשכבר יש פרויקט כמו הגן בגבעה שעליו שילמו התושבים של הגבעה ואמנה התחייבה לעשות אז בא הוועד ועושה מה שמתחשק לו. אני יודעת שיקומו עליי כל מיני ויגידו שעאני קטנונית אבל לצערי הייתי מעורבת בכל שלבי הגן הזה החל מהתכנון ועד הביצוע העלוב. עצוב. עצוב. עצוב. או אולי בושה. בושה. בושה.

רותי777ח

New member
ובמחשבה שניה

אולי בוועד חושבים שלילדים מספיק מתקנים? ואם הם צמאים שיביאו מים מהבית ואם החול מלכלך אותם שילכו לשכנים לשטוף ידיים. ובכלל מעניין אותי לאן הלך הכסף שהונח בצד כדי להשלים את הפרויקט הזה? לפני שהתחילה הסחבת בגן הזה פניתי ליו"ר הוועד, לאיציק ולמזכיר דאז וביקשתי כי לא ישהו את מה שצריך, שיסיימו את הפרויקט, שחבל שכלבים יהרסו את הגן, שחבל שלא נוכל להנות ממנו בימי הקיץ הלוהטים ו.. ו... ומה קרה? נמאס לי להיות הנודניקית, זאת שמפריע ליו"ר הוועד בדרישות הטפשיות שלה ומשום מה כל אלו שמתלוננים בלי סוף על הגן הזה (ולא הכוונה אלייך חמוטל) לא העלו ולו פעם אחת את העניין בפני מישהו מוסמך אותם אנשים שיושבים בגן ומקטרים לא חשבו ולא הציעו פעם אחת דרך אחת מעשית לשיפור הגן הזה שהושקעו בו סכומים גבוהים מאד - סכומים אותם תושבים הגבעה שילמו לאמנה!!! ועם זאת לא מאוחר מדי ועוד יש קצת זמן עד הקיץ אולי לפחות הצללה וברזיה אפשר יהיה ל התקין עד אז?

רותי צודקת אבל ?

רותי את צודקת ב 100% אין מה לדבר יו"ר הועד עושה מה שהוא רוצה ולא מתחשב בהחלטות קודמות. אבל יש אור בקצה המנהרה. עוד חצי שנה יש בחירות. רק נקווה שישאר משהוא מהכפר. חוץ מזה לא יזיק להגיע לאסיפות התקציב .

גבי...לא יפה!!!

גבי, אני מניחה שזה לא מין הנמנע להימנע מהשמצות.
לזכותך יאמר - אתה מגיע לאסיפות ואומר את שיש לך לומר לאנשים הרלוונטיים.
לא לרמתך לכתוב בגנותם של אנשים "מאחורי הגב".
הבקשה שלך להשתתפותם של כל המכובדים בפורומים היישוביים פיזית, ולא בדפי האינטרנט בלבד מוצדקת
ואתה יודע שאני אוהבת אותך...

למה לא יפה ?

ענבל אני תמיד כותב בשמי ולא מסתתר אחרי שמות שונים ומשונים למרות שהדבר אפשרי. אני מספיק ישר ועם עצמי ועם חברי לכפר ולכן אני מדבר / כותב הכל הצורה ישרה . מעולם לא אמרתי דבר לאיש מאחורי גבו. גם שהדברים לא היו נעימים לאוזן. בפרט כאשר מדובר בנציגי ציבור . נציגים אשר נבחרו בבחירות והתחבו לנהל את הכפר בצורה ישרה וללא אנטרסים אישים. ובנוסף התחיבו לקים את החלטות האסיפה ,לעבוד לפי נהלי עבודה מסודרים ולפי תקנון האגודה. אך לא כך הדבר. אני רק 11 שנה בכפר מתוכם שנתים וחצי ועדת ביטחון ו שמונה שנים ועדת ביקורת כך שאני מוכן לעמוד אחרי דברי. אך לא כאן המקום לתת את כל הדוגמאות . ועדת ביקורת הקודמת ( איציק שקד אפי קרויז ואנוכי )בשיטוף עם הועד הקודם ועובדי האגודה כתבנו חוברת נהלים העבודה ערכה כ חצי שנה נהלים אילו היו מקובלים על הועד ועדת ביקורת מזכיר הישוב ועובדי האגודה . ניקבע כי הועד הקים מחיב לנהלים אילו. האם ראית נהלים אילו ? סביר שלא האם המזכיר החדש ראה אותם ? ( ולא באשמתו ) האם הועד עבד לפיהם. התשובה היא לא מוחלט . לכן כך נראה הישוב . חובות החברים גדלו. נבנו תוספות לקראונים ללא אתרי בניה.(במחיר של 33.333.33 ש"ח לחדר 13.888 דולר לחדר כל זה לפי המדווח בתקציב) חוב תחנת הדלק לא מטופל. פסולת הבניה והחפירות בגבעה המערבית מכסה את הואדיות. ועוד. ולא שאין דברים טובים . שיפצו קראונים לחוגים. חניה בבית הספר. שתילה בגבעה המערבית. שילטיהכונה. ועוד ועוד . אין לי כונה להעליב או לפגוע באף אחד אך אילו פני הדברים . וכן אני רואה את האור בקצה מנהרה. גבי אפרת

הזמנה לפגישת הכרות ועבודה

רותי שלום, אשמח אם נפגש, נכיר , ואולי נצליח יחד לקדם, ולו במעט את הגן בגבעה. טל ח. מזכיר היישוב

רותי777ח

New member
פגישת היכרות

טל, המחויבות שלי לגן קיימת ואשמח להירתם על מנת להביא את הפרויקט הזה לסיומו, פורים שמח, רותי

gite

New member
גן במרכז הכפר

טל ואחרים לפני מספר שבועות הצעתי להקים גן משחקים במרכז הכפר. פנו אלי ברחוב עשרות אנשים (בעיקר נשים...) שהביעו הזדהות עם הצורך והתלהבות גדולה מהפיתרון. אגב, שאלתי וגיליתי כי באופן טבעי, בישובים רבים גן השעשועים צמוד למעונות ולגנים. איך מקדמים את הרעיון? גיתית אליצור

במסגרת עבודתי

במסגרת עבודתי כיועץ לקרן לפיתוח שרותים לנכים בביטוח הלאומי יעצתי רבות בהקמת חצרות פעילות וחצרות גריה. יש לי ספרות בנושא ואשמח לעזור לכפר מנסיוני. עמי נופי פרת. נ.ב דובר אצלכם בזמנו להנגיש חלקים מהכפר לנכים וגם אז הצעתי את עזרתי. משום מה הכפר כנראה מעדיף יועצים בשכר על שכנים המוכנים לעזור.

מישהו באמת יודע מה קרה עם הפרוייקט

של הנגשת הכפר לנכים? שמעתי על זה בזמנו, אבל אין לי מושג אם קרה/קורה עם זה משהו. עמי, הייעוץ שאתה מציע זה בנוגע להקמה של גני משחקים חדשים? או שאתה יכול גם לייעץ על שיפור גני משחקים קיימים? אני לא יודעת מה קורה מבחינת תקציב לנושא גני המשחקים. אני יודעת שאמור לקום משהו קטן ליד הספריה. לא נראה לי שמתוכנן משהו חדש נוסף בעתיד הקרוב (מישהו יודע משהו בעניין?) ובכל מקרה נראה לי ששווה להתמקד בשיפור הקיים. רותי כתבה שאמורה היתה להיות הצללה בגן בגבעה המערבית. זה דבר שחסר גם בגן בן דוד, למשל. ובגן מומי - הדשא תמיד נראה או יבש ורמוס, או שהכל מלא בבוץ. אולי צריך לחשוב שם על מצע אחר ליד המתקנים. וגם שם לא יזיקו גידור ושערים נגד המוקשים שהכלבים משאירים. ובגן פטמה - אני תמיד בחצי דום לב כשהילדים מטפסים על המגלשה הנורא גבוהה ונטולת המעקה. ושם בכלל נפילה מהמתקן = התרסקות על סלע. אולי אפשר לשפר גם שם עם מצע אחר. אם מגיע תקציב נוסף, נראה לי שבגן פטמה אפשר לשים כמה וכמה מתקנים וככה להשמיש את הגן כמקום בילוי נהדר לילדים. יש מספיק מקום בצדדים וזה לא יגרע מהשימושים האחרים של הגן.

יכול לעזור לכם בשניהם

ןכדרך אגב לגבי הנגשה לנכים תתחילו עם זה שבקיץ לא יחנו סתם תושבים בחניית הנכים בבריכה.

איזה כיף שיש אנשים כמוך...../images/Emo140.gif

עמי, שלום, זו ענבל דואק, מנהלת הבריכה. השנה אנו מקווים לפתוח את עונת הרחצה בסוף אפריל. החל משבוע הבא אנו מתחילים בבינוי ושיפוץ הבריכה לקראת עונת הרחצה 2007. חלק מהנושאים על הפרק הם הסדרת מקומות החניה לנכים באספלט ובשטח מישורי ולא עליה כפי שקיים היום. אחת ההנחיות החדשות השנה היא חובת נוכחות כסא הורדה לנכים למים. אשמח להתייעץ איתך בנושאים הנ"ל ואולי ישנם נוספים שנסתרו ממני. ניתן ליצור עימי קשר במזכירות כפר-אדומים מסק - 02-5353510 שלוחה 4. שמח אם תתקשר.
יום טוב, ענבל

מתי שאת רוצה

ענבל שלום. היות ובשעות המזכירות אני מניח שאיני בבית את יכולה ליצור קשר בנייד 0522-284522 אני עוסק בהנגשת בריכות. בכדי לענות על דרישות החוק החדשות יש גם בעיה עם המלתחות\שרותים. נוכל לקבוע פגישת עבודה בבריכה עמי

שפרים

New member
עדכון מאסיפת תקציב

באסיפת תקציב אושרו 40,000 ש"ח לשיפוץ גני משחקים. כאמור, רק לשיפוץ. אני מאמינה שזו תחילת הדרך, נתחיל בזה ובהמשך נקבל תקציב גדול יותר לרכישת עוד מתקנים ולשדרוג הגנים ובע"ה להקמת עוד גני משחקים. נשמח באמת (אני מדברת כרגע בשם ועדת החינוך לגיל הרך) אם תעלו הצעות ורעיונות כאן .

רותי777ח

New member
אולי כדאי להיפגש

שוועדת חינוך לגיל הרך תרים את הכפפה ותקיים פגישה עם מי שהנושא קרוב ללבו כדי לדון באופציות, בצרכים וכו'. אגב, מה עם הילדים הגדולים יותר... חוץ ממגרש הכדורסל אין שום מתקנים שיכולים לעניין את ילדי בית הספר ודווקא בבית הספר יש מתקנים (מועטים) שכן מעניינים אותם אבל בית הספר סגור אחר הצהרים... אולי ראוי לחשוב גם עליהם. פעם היה גן מעל המגרש שהיה בצורת "נופש פעיל" אבל כבר מזמן לא תוחזק ולכן לא אטרקטיבי.... בכל אופן אשמח לסייע... רותי

למעלה