גני חיות

גני חיות

למיטב ידיעתי גני חיות מטפלים בצורה טובה בחיות שהם מחזיקים ודואגים לכל צרכיהם. ולפיכך תוחלת החיים של בעלי חיים , פרט לפילים, בגני חיות גבוהה לעין ערוך מחייהם בטבע. הספארי ברמת גן מפעיל בית חולים לחיות, ומטפל גם בבעלי חיים שאינם שוכנים בספארי. לא התכוונתי לפגוע באף אחד, להבנתי גני חיות בכלל והסאפרי ברמת גן בפרט הינם מקומות חיוביים לבעלי חיים.

beltal8

New member
תוחלת החיים היא לא מדד לאושר, חופש תנועה וכו'

וקשה להגיד שחיים ארוכים בתנאי כלוב הם עדיפים מתנאי המחיה הטבעיים. לכן לא נכון להגיד שאלה מקומות "חיוביים" לבעלי חיים.
מעבר לזה, אני מניח שזה נחמד שהם מטפלים בבע"ח, גם כשזה לא רווחי עבורם. אבל אז מה.

Rock Solid

New member

http://anonymous.org.il/art171.html

l coyote l

New member
תתחילי כאן:

http://www.haaretz.co.il/magazine/.premium-1.2315721
&nbsp
יתכן שיש צורך בהרשמה חינמית כדי לקרוא. שווה את מספר השניות שזה לוקח.
כתבה מקיפה ומעמיקה שמנפצת מיתוסים ותפיסות אידיליות שרווחות בתודעה הציבורית בנוגע לגני חיות.

subatoi

New member
הבעיה בגני חיות היא הפוקוס שלהם (+מקרה החי-כיף כדוגמה).

הפוקוס של מנהלי גני החיות הוא לא החיות. הפוקוס שלהם הוא הרווח ומשיכת הקהל. שזה טבעי, כי הם עסק.
ברור שאף מנהל גן חיות לא ירצה שאחד הפילים שלו ימות, או שהאריה היחיד ב"תצוגה" יהיה חולה או משהו כזה. אבל חינוך הציבור הוא לא בדיוק בראש מעייניהם, וגם לא רווחת החיות. אם רווחת החיות היתה מטרת הגנים האלה, כל חיה היתה זוכה למרחב גדול הרבה יותר, ולא רק החיות ה"נחשבות" וה"יפות". אם מטרתם היתה חינוך, לא היה צריך בשנת 2014 עדיין לדבר עם הציבור על אי-האכלה של החיות כי זה עלול לגרום למותן. הקהל של 2014 כבר היה אמור להיות מחונך, או שהיה דגש חזק יותר על זה בשטח מבחינת פיקוח והסברה.
מעבר לזה, גני החיות סוחרים בחיות, בסופו של דבר. אם נולדים יותר מדי קרנפים, או שמחפשים להם בית בגן חיות אחר בארץ או בחו"ל, או שפשוט מעקרים את החיה. אפשרות אחרת שקרתה באירופה לא מזמן ועוררה מחלוקת היא פשוט להרוג את החיה המיותרת. כי היא מיותרת. אין לה זכות קיום בעצמה, רק כמוצג במוזיאון. ואם כבר יש לי חרב עתיקה אחת בתצוגה שלי, אני לא צריך שתיים.
ככה זה כשהמטרה היא לא בעלי החיים, אלא השואו שהמקום נותן. גן חיות הוא בעצם לונה פארק עם בעלי חיים כאטרקציות, כמו מוזיאון רק שהמוצגים בו חיים. הספארי נלחם על קהל מול גני חיות אחרים - ואין לו ברירה, הוא חי מהכסף שלהם.

החי כיף בראשל"צ, לדוגמה, עלה בחודשים האחרונים לכותרות אחרי מאבק של שנים נגד תנאי אחזקת החיות בו. מרחב המחיה של השימפנזים הוא אפילו לא כלוב. הוא פשוט בור עמוק באדמה, די גדול, עם קירות מבטון והר של אבנים באמצע. שום דבר פסטורלי או חביב למראה. הקהל מסתכל עליהם מלמעלה, עם הבטון החשוף והמשעמם. לפני כמה שנים היה שימפנזה שתקף עובד. אני לא אתפלא אם הוא פשוט התחרפן שם, כי גם בעלי חיים צריכים גירויים בחיים שלהם.
אז אחרי מאבק וביקורת ציבורית העיריה - פתאום - הודיעה בשבועיים האחרונים שהמקום ייסגר לשיפוצים. בעלי החיים יועברו לגני חיות אחרים בארץ או בחו"ל (כי זה הרי חפץ שאפשר להעביר ממקום למקום בקלות).
למה רק עכשיו הגיע זמן השיפוצים, אחרי כ"כ הרבה שנים של ביקורות? אין להם ביקורת פנימית? אין להם ביקורת עירונית? למה הם לא התרגשו מוקדם יותר מכך שהם נבעטו החוצה מארגון גני החיות הארצי, בגלל הסטנדרטים שלהם? למה זה קרה רק אחרי שזה הגיע כמה פעמים לתקשורת? אם זה תוכנן מראש (מתוך התחשבות ודאגה ושקרכלשהו), למה זה לא נאמר לציבור כשהעניין עלה לכותרות? ברור למה. כי זה הוחלט פתאום, אחרי הסערה הציבורית. כולם ישנו טוב בלילה כל השנים, עד שהגיעה התקשורת. אם למישהו בכל המערכת הזו היה באמת אכפת מבעלי החיים שם ולא רק משורת הרווח בסוף החודש, כל השאלות ששאלתי בפסקה הזו לא היו עולות בכלל.
אגב, במודעה הפומבית שפורסמה בעיתונים צוין שגן החיות נסגר אחרי 20 ומשהו שנה לטיפול בתשתיות, מים וכד'. אפילו לא מילה אחת על שיפור תנאיהם של בעלי החיים. זה כ"כ לא מעניין אותם וכ"כ לא מעניין את הקהל, שמנסח ההודעה אפילו לא טרח להכניס את הפרט הזה פנימה.
כי התשתיות למבקרים הן מה שמעניין (אותם ו)את הקהל. לא בעלי החיים.

גן חיות זה בסה"כ מקום שבאים אליו עם הילדים שצורחים בחופש הגדול, זורקים כמה בוטנים על הטיגריס וממשיכים הלאה לאטרקציה הבאה. שום ערך חינוכי אמיתי ושום נעליים.

הייתי מת שיהיה לנו ספארי כמו באפריקה, מקום שבעלי החיים לא כלואים בו, לא סובלים בו, ואפשר להראות בו לילדים בעלי חיים אמיתיים חיים, ולחנך אותם לטבע ולאי-כליאה. ולא רק ילדים. אני מת לראות פיל. פיל! לא הייתי בגן חיות בערך 20 שנה, לראות פיל זה אחד הדברים המדהימים שיכולים להיות. עצוב

ובכל זאת....

אל תשכחו את העולם שאנו חיים בו....האדם גרם להכחדתם של בעלי חיים רבים בציד,בכריתת יערות, בזיהום קרקע וומים,בדליפות ופיצוצים רדיואקטיביים, בניסויים בבעלי חיים,בבניה שאינה מתחשבת בסביבה ועוד ועוד. לכן, כשזוכרים את כל זה, התנאים של בעלי החיים בגני החיות לא נוראים כל כך.

subatoi

New member
נכון. אבל לפי ההגיון הזה תושבי צפון קוריאה לא צריכים להתלונן

על זה שהם מבלים את כל חייהם העלובים בבית הכלא הגדול בעולם בלי שזה מזיז למישהו, כי האמריקאים הפציצו את הירושימה ונגאסאקי באוגוסט 45'. זה לא באמת מנחם אותם.
"יכול להיות יותר גרוע" זו אינה סיבה מספיק טובה לקיומו של מצב גרוע אחר. עוול אחד לא מצדיק או מנחם את הסובלים מהעוול האחר.

המוני מיליארדי חיות מתו מידיו של האדם ישירות או בעקיפין. נכון. האם זה אומר שיש סיבה טובה להחזיק עוד עשרות/מאות אלפי בעלי חיים בגני חיות? סיבה טובה? למה פיל צריך להיות כלוא? למה אריה צריך להיות כלוא 75% מחייו בכלוב? למה דולפינים ולוויתנים צריכים לשחק במשחקים מטופשים ולבדר קהל?
אם היתה קיימת סיבה טובה, ניחא. אבל אין כזו.

האלזה

New member
קראי את הכתבות ותראי שגני חיות תורמים להכחדה

מעבר לכך, האם היית מוכנה שיכלאו אותך על מנת שלא תכחדי?
בסה"כ העולם בחוץ די מסוכן.

בילי28

New member
נקודה למחשבה

במאות הקודמות היתה תופעה של החזקת שחורים במשהו דמוי גן חיות, כך שהלבנים יוכלו לצפות בהם. בעבר (ואולי גם היום, אני לא יודעת בוודאות) היו מופעים של אנשים בעלי מומים פיזיים קשים ובולטים כמו פרווה על כל הגוף, ננסות וחריגים נוספים. בקיצור - פריק שואו. האם דברים כאלה נראים לך נורמלים? אם היה מתקיים דבר כזה כיום, האם זה לא היה מעורר בך התנגדות עזה, ללא כל קשר לתנאים בהם היו מוחזקים האנשים האלה?

אנחנו מתנגדים לגני חיות בדיוק מאותה סיבה שכל אדם נורמלי כיום היה מתנגד ל"גני חיות" בהם מוצגים בני אדם.

subatoi

New member
יש מידע חדש לגבי ריף הדולפינים?

לפני חצי שנה עלה פה הנושא של סטטוסם של הדולפינים, ולא היתה תשובה ברורה לחלוטין.
מישהו נתקל במידע חדש לאחרונה?

למעלה