ג'ינקר - ספינקר
בעיקרון ההבדל בין שני המפםרשים הללו מצוי בייעוד לו משמש המפרש
מפרש ספינקר לרוב מיועד להפלגה ברוחות כהות - החל מ 100 מעלות ועד ל180 מעלות, הכוונה לזוית הרוח מכיוון ההפלגה, וגם לספינקרים יש כמה וכמה גזרות כשכל אחת מהן מתאימה יותר לזוית אופטימלית, ההבדל בין גזרות הספינקר נמצא בעומק הבטן, וברוחב הכתפיים - בעיקרון ככל שהספינקר יותר גדול ועמוק, מתאים יותר לרוחות כהות וקלות יותר - הבדלים נוספים נמצאים במשקל ומתיחות הבד ממנו מייצרים את המפרש.
ב"ג'ינקרים" ההבדלים פחות או יותר אותו דבר.
השם מבלבל, אבל נעשה סדר: המפרש הזה תוכנן והומצא בכד להשלים את כל הזויות בהן הספינקר לא מסוגל לתת מענה. החל מרוחות חדות מאד כמעט קדמית (46-50 מעלות) ועד לרוחות 120 מעלות, במשפחה הזו יש כמה מפרשים וגזרות - אתן לך סקירה קצרה :
נתחיל בקוד זירו - הקיצוני ביותר משרשרת מפרשי מורד הרוח - זה מפרש המיו8עד להפלגה בזויות חדות - 50-80 מעלות לרוח. בזויות אילו אין לו תחליף. המפרש הזה מיועד לשימוש בתחרויות לעומד בפורמולה של ה IRC, ונחשב כאילו הוא אחד מהספינקרים בסירה כשלמעשה זה מפרש שמשמש כגנואה ענקית, בדרך כלל בונים אותו מבדים פחות מתיחים כפוליאסטר או כוולאר. זה מפרש שיודע להתגלגל
נמשיך בקוד 1 - זה מפרש אסימטרי מיועד לכרוזינג לעצלנים...כמוני כשאני בכרוזינג עם הילדים, יודע להתגלגל (כמו ג'יב רולר) מיועד להפלגות ברוחות חדות 60-90 מעלות, לי יש כזה ואני מפליג איתו כל הקיץ, לא מוריד מהתורן... אני נהנה להפליג איתו בכלל בפרפר, שזה 180 מעלות. לא טוב לתחרויות כי אינו עומד בפורמולה, אך מתגלגל מושלם, ובאופן בטיחותי., שוב בדרך כלל בונים את המפרש הזה מבדים עמידים וחזקים מסיבי פוליאסטר והלאה ... המחירים בהתאם. אחרי זה מגיע קוד 2 המיוחד להפלגות טיפה עוד יותר כהות, בעל גזרה טיפה יותר מבוטנת, יותר הטיות פחות יציבות לספינה . מתאים למי שרוצה לדייק בזויות ההפלגה .
נעבור לג'ינקר קלאסי מגזרת ה G2 - זה מפרש למירב הזויות והמצבים, לא למצבי קיצון - כלומר מיועד להפלגה בזויות מ 90 - 140 מעלות וברוחות של עד 20 קשר., מפרש זה בנוי מבד דק ובדרך כלל גמיש מאד, מומלץ מאד לרכוש יחד עם המפרש מארז שרוול, מאד יעיל ובטיחותי. זו הגזרה הקלאסית, וכאלו יש עוד G1, G3 ו G4 ו G5, כולם דומים אבל שונים, הן בעומק הבטן, בסוג הבד ובזויות ההפלגה להן זה מיועד.
אני מאד ממליץ להכנס אלינו לאתר שם יש עוד הרבה חומר והשוואות בין המפרשים השונים
בהצלחה
איזי