גנים פרטיים - למה כן ולמה לא?

גנים פרטיים - למה כן ולמה לא?

היי. הבן שלי בן 10 חודשים ונמצא בגן פרטי. אנחנו בחיפושים לגן חדש בשל מעבר דירה והמחירים כמובן מאוד גבוהים. למה אנשים כל כך נמנעים מלשלוח ילדים למסגרות של נעמת/ויצו/אמונה וכו׳? בבקשה שמישהי תעשה לי סדר על היתרונות וחסרונת של מסגרות אלו. האם הגנים הפרטיים לתינוקות כל כך יותר טובים? תודה רבה אמא אבודה

karnafula

New member
כי הם פלצנים

סתם... אני לא יודעת. יש לי חברה שיש לה גן של נעמת מתחת לבית והיא בחרה לנסוע לישוב אחר 10 דק' נסיעה לגן פרטי במחירים מטורפים. אנחנו היינו בפרטי שפוי 2400 וכשעברנו דירה נכנסו למעון של התמ"ת ואני מאוד מאוד מאוד מרוצה! החיסרון היחיד בנעמ"ת היום הוא שהם 30 ילדים לעומת הרבה פחות במשפחתון פרטי. אבל אני יודעת שבגלל שיש 3 כיתות יש כל הזמן קרוב ל-10 אנשי צוות שנרתמים לעזור כשצריך ומנהלת+מבשלת. מעונות של התמ"ת הם בפיקוח מתמיד. למשל כשהבן שלי נשך באופן מוגזם הזמינו אותנו לשיחה ויחד ניסינו לבדוק מה קורה. בדיעבד סתם הלחיצו אבל מישהו שם לב והתריע שזה מאוד חשוב. יש סדר יום וסילבוס שנתי מאוד ברור שעושים לילד שלי טוב (היינו בתקופה מסויימת במצב של כאוס וזה היה רע לי ולו). גם בפרטי יש את אותם דברים. מצד שני יש פרטיים ששמתי סיפורים נוראיים כי לא היו הקפדות על בטיחות וכו - לתמ"ת יש נהלים מאוד ברורים איך כיתה צריכה להיות - הגנה על צירי דלתות, סגירה כפולה שלא ייצאו לכביש וכו'. משפחתון לפעמים הוא חדר אחד או סלון של המטפלת (גם אם הוא גדול ויפה עדיין חדר אחד) בתמ"ת הילדים עוברים בין: כיתה גדולה, חצר מקורה ומרוצפת, חצר עם חול והמון גרוטאות ומגלשות, פעלטון ואזור אוכל נפרד. בקיצור - אני ואחיי גדלנו בנע"מת והכל בסדר איתנו
כך שלי אין שום בעיה לשלוח למעונות של התמ"ת.

muga

New member
קודם כל

צריך להבין שמבין הגנים הפרטיים יש כאלו טובים יותר ופחות, ומבין גני התמ"ת יש כאלו טובים יותר ופחות. אי אפשר לקבוע באופן חד משמעי וגורף שזה יותר טוב מהאחר - זה תלוי כל גן לגופו. ובכל זאת, ההבדלים בגדול - גני התמ"ת מפוקחים לעומת גנים פרטיים. המחירים בגני התמ"ת לרוב זולים מאלו בגנים הפרטיים. מספר הילדים בגן-תמ"ת לרוב יהיה גבוה יותר ויחס המטפלות נמוך יותר (פחות מטפלות על יותר ילדים). בחלק מגני התמ"ת התזונה לא כוללת בשר. אני בעד לא לפסול כלום מראש. לכו לראות גן כזה וגן כזה, ותראו מה מתאים לכם יותר. בהצלחה!

MORAN919

New member
יש כמה הבדלים בין סוגי הגנים:

גן של ויצו/ נעמת / יש השגחה והקפדה הרבה יותר מגן פרטי זה בטוח אבל !!! אלו גנים שיש לפחות 30-35 ילדים בכיתה ולדעתי האישית זה המווווון בגנים פרטיים בדרך כלל הכמות של הילדים היא פחותה משמעותית אני באופן אישי מעדיפה גן פרטי עם פחות כמות של ילדים שאני יודעת שיש יחס אישי יותר שוב זה גם משתנה לפי הגיל האוצר שלי בן שנה וחצי וקשה לי לחשוב שהוא יהיה במקום של הרבה ילדים ודי ייבלע שם בגני ויצו/ נעמת לא נותנים בשר ( למי שזה חשוב)

ניקי ב

New member
מי נמנע משלוח את הילדים לויצו או לנעמת ?

בדיוק ההפך אין מספיק ויצו הלוואי והיה מספיק ואז הגנים הפרטיים לא היו לוקחים מחירים מוטרפים כל חודש. לדעתי עדיף ויצו על כל מסגרת פרטית חסרת פיקוח שכל גננת עושה מה שבראש שלה. בוודאי שכל גן ויצו לגופו וצריך לבדוק ולראות אבל בכללי עדיף מסגרת עם פיקוח ממשלתי על עסק פרטי שמתנהל איך שבא לו.

תבדקי דבר ראשון את גני התמ"ת באיזור

אם סבבה מבחינתך- הרווחת, ואין סיבה לגן פרטי. הבעיות מתחילות כשהמעונות הציבוריים לא מוצאים חן בענייך (מאלף סיבות) או כשאין מקום, ואז בלית ברירה מתחילים לחפש משהו פרטי... במעברי דירה הרבים שלנו בשנתיים האחרונות כבר ראיתי הכל- (ואני מדברת על מעונות שהיו בהם מקומות) כאלה מדהימים וכאלה מוזנחים, כיום אני בפרטי כי מבין 2 מעונות התמ"ת הקרובים אלי אחד היה זוועה ובשני לא היה מקום (הגענו הנה באמצע ספטמבר)

נמנעים?!?

אנשים מחכים בתור כדי להיכנס לויצ"ו/נעמ"ת... כך זה לפחות באיזור שלי (אני גרה בת"א, אוכלוסייה מבוססת). אני זוכרת שהיתה ממש היסטריה סביב רשימת המתקבלים לגן! הבת שלי בויצ"ו, מתחת לבית שלי, אנחנו מאוד מאוד מרוצים, גם מתוכנית הלימודים המובנית, גם מהפיקוח, גם שיש המון אנשי צוות...ובמחיר ממש שפוי (אנחנו משלמים 2000 ש"ח לחודש) הדבר היחידי שמפריע לי שלא אוכלים שם בשר (מטעמי כשרות..)

kramerkaren

New member
הסבר

מעתיקה משרשור שהיה שנה שעברה: ש מעונות ציבוריים - ויצ"ו, נעמת, חברת המתנסים, אמונה, נשי חירות ועוד כמה. מעונות אילו הם תחת פיקוח משרד התמ"ת (כי הרי ברור שמעונות יום קשורים למשרד התעשיה והמסחר - לא?). התמ"ת קובע תקנים מאוד ברורים: יש מחיר בסיס אחיד בכל המעונות, יחס מספרי קבוע של צוות לילדים, הדרכת צוות, פיקוח על הכשרת צוות, פיקוח על היגיינה, על בטיחות. התמ"ת גם קובע את דרגת הסבסוד - מעונות אילו נוסדו במקור על מנת לאפשר לנשים לחזור למעגל העבודה, ולכן יש סבסוד למשפחות בהן שני ההורים עובדים משרה מלאה ומרוויחים מתחת לסך משכורות מסויים, או לומדים או מובטלים וזכאים לדמי אבטלה. יש נוסחה המחשבת כמה משפחה משלמת על בסיס סך המשכורות ומספר הנפשות. במעונות מבוקשים יש גם סדר היררכיה של קבלה למעון, לפי אחוזי משרות, אחוז מסוים של משפחות רווחה ומשכורות ההורים. התמ"ת הוא האחראי והוא הקובע. לא טוב לך - בעיה שלך. אילו התקנים, אילו המחירים וזה מה יש. חסרונות - כמות הילדים בכיתה וכמות הצוות ביחס למספר הילדים הוא די גרוע. בעיני מהגרועים שיש. משכורות המטפלות מזעזע והעומס עליהן עצום, מה שיכול לבוא לידי ביטוי בעבודה. גם ההכשרה שהם דורשים היא סבירה מינוס בעיני, והפיקוח דווקא על נושא ההכשרה לוקה בחסר. עוד חסרון משמעותי בעיני - ברוב המעונות הציבוריים התזונה היא צמחית. יש מעונות שמתמודדים עם זה יפה ויש מעונות בהם התזונה מבוססת על הרבה מאוד סויה, שניצלי טבעול וכו ולי אישית יש בעיה עם זה. עוד חסרון - במעונות - כשנגמר התקציב אז אין יותר. אם המנהלת קנתה יותר מידי מדבקות או היה משהו לא מתוכנן והיה צריך לקנות משנו לא מתוכנן אז זה יבוא לידי ביטוי בחוסר של משהו אחר. גנים פרטיים - היחסים לרוב הרבה יותר טובים. כיתות יותר קטנות ויותר צוות. הייתרון הגדול של הגנים בעיני הוא כוח ההורים, יכולתם להצביע ברגלים, לדרוש ולהיות עם נוכחות. כלומר, יש המון גנים, להורים מבחר עצום והגנים חייבים לעמוד בסטנדרטים מסויימים בשביל שהורים ירשמו את ילדיהם לגן. כאן לכוח של ההורה יש השפעה - ההורים לא אוהבים את מה שמוגש לארוחת צהריים יום שלישי - הגן ישנה. ההורים חושבים שאחת המטפלות צועקת יותר מידי - המטפלת תועף. ההורים רוצים חוג כזה או אחר - יעשה. יתרון סנובי נוסף (וזה ישמע נורא, אבל חשוב שתדעו. ואני מתנצלת, זה באמת זוועה ורע עם לי זה שאני אפילו חושבת ככה וזה בפירוש לא כל משפחות הרווחה. ממש לא. ]- האוכלוסיה בגנים הפרטיים יותר אחידה. במעונות יש אחוז מסוים של משפחות רווחה.אצלינו, למשל, היו מקרים של בעיות של סמים (ילד שהיה ג'וינט זרוק בתיק שלו ליד החיתולים), אלימות (לא מתחילה עם תיאורים אפילו, שלא נדע) ועוד ועוד. לא כולם. אפילו לא רובם. אבל מספיק בשביל שיגרום לי אישי להרגשה לא נוחה, ומספיק בשביל שאני ארצה למנוע מהילדים שלי את השפה והדיבורים אליהם הם נחשפים בעל כורחם. בשורה התחתונה - יש מעונות ציבוריים טובים יותר וטובים פחות, למנהלת כאן יש משמעות ומשקל עצום וחשוב לראיין אותה ארוכות ועמוקות, אבל עם זאת - יש המון מגבלות במעונות הציבוריים וחשוב לחפש ולנבור וחפש שוב ושוב עד שמוצאים את הטוב ביותר שאפשר.

guy li

New member
תשובה (הגעתי לכאן מהדף הראשי)

יש סיבה טובה מאד לכך שגנים פרטיים כל כך יקרים, והסיבה היא שיש אנשים שמוכנים לשלם את המחירים האלה. כל עוד יהיו אנשים שמסכימים לשלם כל מחיר בלי לחשוב אם הוא מוצדק ואם יש בכך תועלת, המחירים ימשיכו לעלות.

אנחנו בחרנו בגן פרטי

למרות שיש לידנו גם ויצ"ו וגם נעמת. הייתי בשניהם, ונראה היה כאילו יש המון ילדים ומעט מדיי מטפלות. עשינו חישוב (בערך), והבנו שההבדל בין גן פרטי לציבורי יהיה סביב 300-400 ש"ח בחודש בשבילנו, ובגיל 10 חודשים העדפנו לשלם עוד קצת לגן, ושיהיו יותר מטפלות, ויחס קצת יותר צמוד. זה היה השיקול שלנו, אבל הגן הפרטי שלנו גובה 2500 ש"ח, אז זה גם שיקול חשוב. בהצלחה

למעלה