גנים משולבים

15 אורחת

New member
גנים משולבים

האם למישהו בפורום יש ניסיון עם גנים משולבים ? גנים משולבים הם גנים "רגילים" בהם כ- 30-35 ילדים מתוכם 8-10 ילדים בעלי צרכים מיוחדים. אשמח לשמוע כל מידע בנושא.

גן משולב

הבן הקטן שלי עם בעיית קשב ועיכוב בחלק מתחומי ההתפתחות היה שנתיים בגן ח"מ והיום בגן משולב.(אחיו לאספרגר ולכן אני מבקרת כאן)הגן נפלא לילדים שיכולים לתפקד גם בקבוצה גדולה. הצוות מונה שתי גננות ושתי סייעות ובמשך היום יש פעילויות לכל ילדי הגן ויש פעילויות בקבוצות נפרדות. הקבוצה של הילדים המתקשים זוכה לטיפול מתאים של הגננת שמתמחה בחינוך מיוחד אך גם הגננת השניה מעורבת בטיפול . לגן מגיעות גם קלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק המאבחנות,מטפלות ומנחות את הגננת.הפסיכולוגית של השרות הפסיכולוגי מקפידה לבקר בגן להכיר את הילדים ולייעץ.אציין שלמבקר בגן לא יכול לזהות שמדובר בשתי קבוצות נפרדות שכן הקשיים של הילדים לא בולטים ובגן אין כל הבדל ביחס לילדים. לדעתי גם הילדים ה"רגילים" מרוויחים מהגן שכן הם זוכים לצוות מורחב וטוב ולגן "מושקע"מכל הבחינות. מיכל

אמא יעל

New member
היכן יש ואיך ניתן להגיע לגן כזה?

תוכלי בבקשה לפרט הדרך בה הגעתם לגן - מפקחת על ח"מ? מח' חינוך ברשות המקומית? שרות פסיכולוגי? לאיזה גיל זה מיועד? האם צריך לעבור ועדת שילוב? כיצד יוצרים גן כזה? האם תוכלי להפנות לי במסר את פרטי הגננת להתייעצות בנושאים הנ"ל? רב תודות, יעל.

החורזת**

New member
לי היה נסיון עם גן כזה (דווקא מהצד

של ההדרכה ולא כהורה) ומה שיש לי לומר הוא שהצלחה של גן כזה תלויה בעיקר בגננת האם וברגישות שלה כלפי ילדים עם צרכים מיוחדים. גננת טובה עם הבנה בחינוך בכלל וגבי ילדים עם צרכים נוספים בפרט, היא המפתח להצלחת הגן. הפקטור השחשוב השני הוא הכימיה בין גננת האם והגננת המשלבת.

למעלה