גניבת פלאפון

בת הר

New member
גניבת פלאפון

למישהו יש מושג: איך משכנעים גנב שגנב לי טלפון, להחזיר אותו? האם יש אמצעים למשטרה לאתר מכשיר כזה? האם כשאני עושה חסימת שיחה יוצאת (זה מה שעשו לי בחברת פלפאון) אני חוסמת גם את הסמסים היוצאים או שזה רק את השיחות היוצאות? פשוט בחברת הטלפונים לא עונים לי (שומרי שבת כנראה, חבל שהגנבים לא שומרי שבת).

kalah

New member
נתקי את הקו.הכי זול לקנות חדש.

בביטוח יש לך השתתפות עצמית ולפעמים יותר זול לעשות עסקה חדשה.

בת הר

New member
אני יודעת העניין הוא כמות

מספרי הטלפון שיש לי שם ושאין לי גיבוי להם, מאות מאות מספרים. זה שווה בזמן וכאבי ראש הרבה יותר מההשתתפות העצמית. מוזר שהגנב החביב עדיין לא החליט מה לעשות עם המכשיר, הוא לעיתים עונה לנו ולעיתים לא, מה שבטוח זה שהקו מנותק לשיחות יוצאות ואחכ גם לנכנסות.

בת הר

New member
אני חושבת שהוא לא סגור על עצמו

הוא לא תמיד עונה וכשהוא עונה בהתחלה אמר לי שמצא את המכשיר ורצה "להביא לנו תני לי כתובת" קבענו איתו באיזה מקום ג"ג מסויים שבו אמר שהוא נמצא וכמובן שלא היה שם. וגם לא ענה לטלפון. אח"כ ענה אמר שהוא קנה אותו (כמו המגפיים של ברוך) ושהוא לא אשם בכלל (כי רק אנשים ישרים קונים ממישהו ככה סתם ברחוב טלפון ב-100 שח-זה המחר שנקב שבו קנה) וכשבעלי רצה לקבוע איתו שנבוא לקחת הוא אמר שהיום אי אפשר (הוא כנראה שומר שבת, מאמין, שומר מצוות וזוכר את עשרת הדברות) רק בשבוע הבא. לנו ברור שאת המכשיר אני כבר לא אראה. ומאד מבאס הקטע של שחזור המספרים שלא לדבר על פגיעה בעבודה וכו'.

amitzahavi

New member
לנתק את הקו....

מי יודע איך הוא חוגג על הקו על חשבונך... דבר שני, לאחר שהוא מנותק אפשר לבקש לחסום את המכשיר ככה שברשת שבו הוא נקנה לא יהיה ניתן להתשמש בו... אף אחד לא יכול לעזור לאתר אותו...

Angel972

New member
מצטער לאכזב אותך ...

אבל לא ניתן כיום, בגלל חברות הסלולאר, לחסום שימוש בטלפון גנוב. ואני אסביר ... לכל מכשיר נייד יש מספר מזהה, מספר ששייך רק לו, שאין לאף מכשיר אחר בעולם
את המספר הזה, אי אפשר להחליף. חברות הסלולאר, יכולות לזהות את המספר הזה ברגע שמקימים שיחה (ז"א - ברגע שמישהו מתקשר אל הנייד הנ"ל, או כשהנייד מנסה לחייג) אבל משיקולים שלהם, שכנראה מכניסות להם כסף ממכירת מכשירים נוספים, הם לא עושים את זה. בכל מקרה, תמורת כחמישים שקלים ניתן לצרוב כל מכשיר של חברת פלאפון כך שמספרו (לא המספר המזהה, אלה המספר שאליו מתקשים) יהיה המספר שלך. אגב - ברשת אורנג' וסלקום המצב אפילו יותר פשוט ... רק להחליף את ה SIM ונגמר הסיפור. אז ... למה לקנות כשאפשר לגנוב
כי חברות הסלולאר מאפשרות את זה ... ותחשוב על זה ...

Angel972

New member
תכלת יקרה ...

מכוון שאני בדר"כ לא נוהג להעליב ברבים - אני לא אעשה זאת גם עכשיו. אבל ... באם תרצי ... אקח כל מכשיר נייד שיש ברשותך, ואוכיח לך איך למרות "חסימת" החברה הסלולארית, תוך 5 דק' פותחים את המכשיר ומאפשרים לו לעבוד כאילו לא היו דברים מעולם. אז ... בפעם הבאה ... תבדקי ותלמדי את החומר לפני שאת עונה סתם ... אגב - אם תרצי יותר פרטים, אשמח להסביר לך ... בתנאי כמובן שתסכימי ללמוד משהו ממישהו שמדבר "שטויות גמורות" כהגדרתך. שבת שלום

באופק

New member
תרשו לי להתערב...

בהנחה ששניכם צודקים , כלומר שהחברה מבצעת ניתוק ושהגנב מתגבר על כך - נראה לי שאת עלות השיחות צריכה לספוג החברה. בפועל אין לי שמץ של מושג מה קורה, ואני לא יתפלא אם זה לא כך ...

Angel972

New member
מהרגע שאתה מודיע ...

ויש מצב שאפילו עד הבדל של כמה שעות מלפני ההודעה, החברה היא זאת שסופגת את התשלום.

איך זה

New member
השאלה אם לגנב שווה בכלל לשמור מכשיר

אחרי שהחברה חוסמת אותו לכל הכיוונים (שיחות פנימה והחוצה סמסים והכל). האם יש לו אינטרס לשמור את המכשיר (הלקוח כבר לוקח לעצמו כישר חדש דרך הבטיחו והכל על המספר של המכשיר שנגנב) כך שהמכשיר שנגנב חסר מספר כעת.

Angel972

New member
תחשבי על הסיטואציה הבאה ...

לי יש מכשיר טלפון נייד חדיש שעולה מאות, ואולי אלפי שקלים. לך ... אין שום מכשיר ... אבל את רוצה משהו חדיש ... וזול ... אז מה עושים
גונבים את המכשיר שלי, הולכים ומתחברים לאחת מחברות הסלולאר, ולוקחים מכשיר מאוד מאוד פשוט שלא עולה לך כלום ... ואז ... בעזרת מס' אנשים שיעשו הכל תמורת 50 ש"ח ... דואגים שהמכשיר הגנוב ממני לא יהיה נעול. לוקחים את הכרטיס החכם (SIM) מהמכשיר הפשוט שקנית, שמים אותו בתוך המכשיר היקר שנגנב ... ובבקשה ... יש לך מכשיר יוקרתי, חדיש, שלא עלה לך כמעט כלום
קפיש

איך זה

New member
אבל ברשת פלאפון אין SIM בכלל

בניגוד לאורנג וסלקום. אז אם זה מרשת פלאפון הוא עדיין יכול לעשות בזה שימוש?

falash

New member
בעצם מה איכפת לי? אם הספק סופג

אם הספק סופג את הכל, אז בעצם מה איכפת לי שיגנבו לי אלף מכשירים?? דומה לגניבות בכרטיסי אשראי.... לא?

chili3

New member
אם יש לך ביטוח גניבה למכשיר, סבבה

אם לא, הפסדת מכשיר.

amitzahavi

New member
אני יודע וגם ראיתי שמנתקים מכשירים

שמנסים להכניס לפלא של סלקום כרטיס סלקום אחר לאחרשהוא נגנב ונחסם על ידי הרשת הוא פשוט לא מתחבר. בדוק

למעלה