גניבת מצבר !!

גניבת מצבר !!

שלום חברים!! היום בבוקר הגעתי לקטנוע, ראיתי שמושב הכסא נמשך בכוח ממקומו כך שהמנעול נשבר והמצבר נגנב. קסדה ושמן נשארו במקומם! רציתי לדעת האם שמעתם על תופעה כזו, וכיצד אפשר להתגונן מכך להבא?

gsxr77

New member
גם לי פעם גנבו מצבר מקטנוע שהיה ברשותי

אם המצבר אצלך מתחת למושב הייתי מרכיב אזעקה (בלי שום קשר לגניבה) ומוסיף מגנט מתחת למושב, כך שכל הרמה של המושב תלווה בדריכת האזעקה. כך אני נוהג כיום, אזעקה + גלאי זעזועים (עד כאן סטנדרטי) + סירנה עם סוללת גיבוי + מגנטים (מספרם כפונקציה הרכיבים עליהם יש להגן)

lazybones

New member
גנבו לי כבר שני מצברים מהקטנוע ז"ל...

וכן, שברו לי גם את המנעול. תופעה ידועה. פתרון: כיסוי + אזעקה.

שאלה נוספת

האם מצבר הוא משהו אוניברסאלי, או שכל אופנוע צריך מצבר אחר. למשל - אופנוע וקטנוע - סביר שיהיה להם אותו מצבר? אגב, כיסוי ואזעקה יעזרו גם אם אני חונה אותו מתחת לבניין? או שמומלץ לעבור לקשירת רחוב רטובה?

עומר TT

New member
לא עניין של אופנוע מול קטנוע

מצברים נבדלים זה מזה בקיבולת, בגודל הפיזי ובהרכב הפנימי. תוכל למצוא קטנועים שונים עם מצברים שונים ואופנועים שונים עם מצברים שונים ולחלופין אופנועים וקטנועים שחולקים את אותו הדגם, הכל לפי צרכי ומגבלות המתכננים. מתחת לבניין טוב יותר מאשר ברחוב ברוב המקרים וכיסוי ואזעקה יועילו גם שם (מה שהעין לא רואה, היד פחות רוצה לקחת).

lazybones

New member
לא מסכים לגבי חנייה מתחת לבניין.

אני מעדיף לחנות ברחוב מתחת לעמוד תאורה במקום מאד בולט. בחניון מתחת לבית בשלוש בבוקר אף אחד לא רואה ולגנב יש זמן להתעסק כמה שהוא רוצה. הכי טוב במקום שכולם רואים. תחנה ליד קיוסק.

אנשים התחרפנו?

כאילו מה יש לעשות עם מצבר רגל שניה מקטנוע ? איפה אפשר למכור את זה? וכמה מקבלים? 10 שקל? תאמת שהפתרון לבעיה די פשוט לא לרכוש מצברים יד שניה של דו"ג

gray

New member
אולי זה לשימוש עצמי?

בין רוכבי האופניים יש את הז'נר של אלה שלוקחים איתם את המשב של האופניים, מה עושה אחד כזה כשהוא שוכח את המושב בבית? רוכב כמו נזירה? יש כמה כאלה, אבל יש גם את אלה שלוקחים מושב מזוג האופניים הראשון שהם רואים.

menyroth1

New member
הלך לו המצבר

וחסך על חשבונך 500 ש"ח אמנם לא יחזיק מעמד כמו מהחנות אמנם אין אחריות אם יתקלקל אבל בינתיים נסתדר עם מה שיש

זה לא כזה פשוט

באמצע היום לשבור כיסא לא לפחד מערכת אזעקה, או עוברי אורח תמימים לפרק מצבר ולסחוב אותו באמצע הרחוב (אני מניח שהוא לא חונה לייד כי אחרת משהו יכול לרשות את המספר של האוטו) וכל זה כי הוא מתעצל לקנות מצבר אני משער שמשהו שילום לו על זה או שיש לו איפה למכור את זה אבל זה רק ניחוש שלי

עומר TT

New member
מי ישלם לו על מצבר גנוב?

זה לא שווה מספיק בשביל להתעסק בזה (לא שווה מספיק מהצד של "סוחר מצברים משומשים", לא מהצד של איזה נרקומן שימכור את זה בעשרה שקלים אפילו). באים, מטלטלים קצת את הקטנוע, אם מתחילה אזעקה הולכים הלאה, אפילו אם מגיע הבעלים לפני שהתרחקת אז "נגעתי בו בטעות והוא התחיל לצעוק, הנה תראה, אין עליו שום נזק". אחרי שסיכמנו שאין אזעקה אז לשבור את הפלסטיק, לחתוך את החוטים ולקחת את המצבר זה עניין של פחות משתי דקות, וזה לא מצבר של משאית, הוא נכנס בקלות לכל תיק ומרגע שהתרחקת עשרה מטר מהאופנוע כבר אף אחד לא יכול לקשר אותך ישירות לגניבה.

gray

New member
הטימקס לא מניע, מה עושים?

נזמין גרר? אה תראה, מישהו השאיר כאן מצבר! איזה מזל!

למעלה