גניבה מחנות

גבעת

New member
גניבה מחנות

הוגש נגדי כתב אישום בגין גניבה מחנות. מנהל החנות התלונן נגדי במשטרה כי ראה אותי מכניס בוסם יקר לכיס. האם יש לי זכות לקבל מהפרקליטות את פרוטוקול התלונה של מנהל החנות? ברצוני לומר כי בקבוק הבוסם לא נמצא בכיסי כאשר הגיעה המשטרה.

igalgolan

New member
חומר חקירה

זכותך לקבל את כל חומר החקירה וזה כולל את העדויות שניתנו במשטרה בזמן הגשת הטלונה ואחריה. יגאל גולן

גבעת

New member
למה לדעתך הפרקליטות מסרבת?

אינני מבין מדוע הפרקליטות מסרבת למסור לי את פרוטוקול התלונה כדי להכין את הגנתי. איך אפשר לאלץ את הפרקליטות למסור לי את הפרוטוקול המבוקש?

זכותך לעיין בראיות התביעה

התובע לא יורשה להגיש שום ראיה ולא יורשה להעיד שום עד, אם נמנעה ממך (או מבא-כוחך) האפשרות לעיין קודם בראיה או בהודעת העד בחקירה במשטרה (סעיף 77 (א) לחוק סדר הדין הפלילי). על כן, אם אינך מיוצג, פנה במכתב רשום אל התובע ודרוש לעיין בחומר החקירה. שים לב: התובע אינו אמור לשלוח לך את החומר, אלא לאפשר לך לעיין בו ולהעתיקו במשרדו של התובע או במקום אחר שיקבע. חובת גילוי הראיות אינה חלה על ראיות הבאות לסתור טענת נאשם, שהתובע לא יכול היה לצפותה מראש, ועל ראיות להסברת היעדרו של עד או לעניינים פורמליים אחרים שאינם מהותיים לבירור האשמה (סעיף 80 לחוק סדר הדין הפלילי). הערה: החתום מעלה אינו עורך דין.

למעלה