גנטי או פסיכולוגי

Benedict 1981

New member
גנטי או פסיכולוגי

מישהו יכול להסביר לי בבקשה איך אני יכול לדעת אם אני גיי גנטי או שזו רק בעיה פסיכו`? במילים אחרות - אני רוצה לדעת אם יש סיכוי שאפסיק לפנטז על גברים ואהיה בנאדם נורמלי

בריה

New member
אף אחד לא יודע

אם זה גנטי או פסיכולוגי. האמת, לי זה נראה בכלל לא משנה. זה מה יש לך ועם זה תתמודד. אתה יכול לקבל את עצמך ולאהוב אותך ולדאוג שיהיה לך טוב ואתה יכול להלחם בזה, לנסות למחוק את זה, יום אחרי יום, שנה אחרי שנה, להתיש את עצמך, להקהות את הרגשות שלך, להלחם באהבות שלך ואז.. יש סבירות שיהיה לך טוב, היא רק נמוכה ולא בטוח שהיא שווה את המחיר הרגשי שאתה עלול לשלם. ולשאלתך, אתה יכול להמשיל לפנטז על גברים וגם להיות בנ"א נורמלי. חדשני משו?

Benedict 1981

New member
פרויד כמליצה בלבד?

שאלתי זאת כי שמעתי שאפשר לבדוק זאת, ז"א לברר את הרקע הפסיכולוגי של האדם, בעיקר בילדותו ואולי לגלות את הגורם. האסמכתא לדבריי הם דברי פרויד (וכן בעניין האדיפלי). אמנם אם לא מצאנו דבר חריג נוכל לומר שזה גורם גנטי. ובוודאי שיש צורך לברר זאת כי מדוע לסבול מחריגות והתופעות הנלוות אליה כשאפשר לטפל בזה? אני לא מדבר על הדחקה אלא על עימות רציונלי עם הסובב הריגשי.

בבון35

New member
שאלה לי אליך:

ובא נעזוב פסיכולוגים והוגי דעות. שהית קטן, הוריך התגרשו חס וחלילה.המשקעים שבך,גם אם אתה מודע להם-תוכל לשנות ולגדול כילד נורמאלי?

yr4u

New member
ארגון עצת נפש

שלום לך. אבקש לפרט מדוע לענ"ד, דרכו של הרב אבינר לא מועילה ואולי אף מזיקה. אני מוכרח להדגיש שאני עושה זאת לשם שמים ומתוך כבוד רב לכב' הרב אבינר הי"ו בפרט ולתלמידי חכמים בכלל. כך לימדוני רבותי: "הוי מתאבק בעפר רגליהם של תלמידי חכמים" לעפר רגליהם עוד לא הגעתי אך להתאבק אני מוכרח. הרב אבינר בשיטתו סומך על הדעה הפסיכולוגית שניתן לשנות נטיות הומוסקסואליות' ע"י טיפול פסיכולוגי אינטנסיבי. דעה זו נחשבת כמופרכת אצל הרוב המוחלט בעולם הפסיכולוגיה, היחידים האוחזים בה הם פסיכולוגים נוצרים פונדמנטליסטים המגייסים את המדע לשירות דתם ל"ע. שאר הפסיכולוגים מתייחסים אליהם כאל רופאי אליל. ולפי סטטיסטיקות ומחקרים רבים שנעשו בנושא אין עדויות להצלחה בטיפול ב"נטיות הפוכות". הטיפולים הנ"ל לא רק שלא מועילים אלא גם גורמים נזק- אנשים שעברו אותם מדווחים על אכזבה עמוקה, שנאה עצמית וייאוש שהתפתחו אצלם בעקבות הטיפולים הנ"ל. לכן אני משתמש בהקשר זה בטענות רב האי גאון והרמב"ם: "רבנן לאו אסוותא נינהו" ו"שמע את האמת ממי שאמרה". קטע זה הינו מתוך מכתב לרב שאותו אביא במלואו בהודעה נפרדת עוד מעט. בברכת חונן הדעת.

Benedict 1981

New member
הדעות חלוקות ולכן

שמעתי על "עצת נפש" אך אין בי אמון כה עמוק ברבנים שאוכל לחשוף את קלוני בפניהם.. ולגופו של עניין אכן צריך לבדוק, רק במקום ובדרך הנכונים. בברכת החזירנו בתשובה שלמה ואת"ל בברכת רופא עמו ישראל..

בריה

New member
"קלוני"? "רופא עמו ישראל"?

לא יודעת מה איתך, אבל אני, וכל סובבי (לפחות כך נדמה לי..) רואים בי אדם בריא שנטייתה המינית אינה סוג של מחלה או קלון. אתה מרגיש חולה? מי שמרגיש חולה הולך לרופא. אם אתה מאמין בכשפים, לך לרופא אליל. יעשו לך הוקוס פוקוס, ישרבטו כמה מילים, יראו לך גוף של אישה עירומה ויספרו לך כמה זה מגרה. יראו לך תמונות של גברים עירומים וכשתתגרה יתנו לך מכת חשמל.. לך, לך אליהם. העיקר שתיהיה בריא, לא? אם אתה מאמין ביכולת שלך להתבונן באמת בדברים, ברצון שלך לבחון אותם, באומץ שלך לגלות את עצמך ולקבל את עצמך, יש רופאים אחרים, טיפהלה יותר מוכשרים לזה. אם אתה רוצה כתובת-אתה מוזמן לפנות במסר.

הוא יכול לקבל את עצמו כמו שהוא,

ולהיות כמו שהוא בגיהנם בעולם הבא, וערירי בעולם הזה. אפשר להיות גאה ועליז, אבל בגיל 50 זה כבר ממש נמאס. לרוב הגאים העליזים, אין ילדים ואף לא זוגיות קבועה. ובכלל, אין זהות בין לסביות לה"ס. עליכן אין אסור סקילה, והיכולת להקים משפחה היא ריאלית לחלוטין. אתן אינכן מקפצות מסטוץ לסטוץ, ומגינה חשוכה לסאונה מהבילה. אורח החיים של לסביות דומה לאורח החיים של אשה סטרייטית נשואה. בנגוד לאורח החיים של ה"ס, השונה מאד מאורח חיים של גבר רגיל.

Benedict 1981

New member
גאווה על שום מה

אינני רואה סיבה לגאווה למרות שאדם צריך להיות שלם עם עצמו כפי שהוא, אך אין זה סותר שבמידה והנטיה היא גנטית אז עליך לחיות עם זה בהשלמה ולא בהדחקה. צריך אומץ ונחישות לבדוק מהו מקור הגורם ואם אכן זהו פסיכו`, וודאי שמוטלת עליך החובה לתקן זאת.

בבון35

New member
חחח... אתה ממש מצחיק...

כל חברי הסטריטים מתהוללים יותר ממני ויותר מהומואים אחרים, רק הם עושים זאת עם נשים וזה לגיטימי...

שתי דרכים לפתרון הסוגי'ה:

הדרך הקצרה והארוכה והדרך הארוכה והקצרה. שלום בנדיקט 1981. ודאי מכיר אתה את הסיפור מהגמרא על 2 הדרכים ומה באמת התברר כיותר קצר. בשנים האחרונות כתבו הרבה מאמרים ומחקרים בנושאים האלה; האם גנטי או לא, אך למסקנה אחת וסופית לא הגיעו (ואולי אף לא יגיעו לעולם). אתה יכול, ע"פ הנמשל מהסיפור בגמרא, לברר עם עצמך לאן אתה מתאים. מחד, ישנם רבנים שונים, פסיכולוגים, עמותות שונות ומטפלים מסוגים וממינים שונים שאם תשוחח איתם אולי בסופו של תהליך תוכל להגיע למסקנה. מאידך אם תערוך מחקר ותקרא את כל מה שנכתב בנושא, אולי אז בסופו של מחקר זה - תוכל להגיע למסקנות. לדעתי, ככל שיעבור הזמן ותתנסה יותר, כך תוכל להגיע למסקנות אמיתיות לגביך. ישנם דעות שונות לגביי עמותות מסוימות השנויות במחלוקת מתוך נסיון של אנשים שונים שהתנסו בהם. חלקם יגידו לך שזה גרוע מאד ואף הורס. חלק אחר יגיד לך שזה יהי'ה לך מצוין. אני חושב ש'אין חכם כבעל נסיון' ולכן עליך לבחור בעצמך איך תירצה להתנסות ולערוך את עבודת הבירורים. לסיום, הייתי רוצה רק להאיר (ב'א') את הענין החשוב שהומוסקסואליות ולא משנה אם גנטית, או ענין נפשי/ריגשי, היא לא סיבה מספיק טובה לנטוש את דרך עבודת השם ואדרבא כדאי להתחזק תמיד. שניזכה שטריימל

Benedict 1981

New member
טקטיקה ופרקטיקה

הצדק עמך מר שטריימל. לרגע לא חשבתי על נטישת הדת למרות ההתנגשות ביניהן. היתה תקופה שחשבתי שאני כזה אך היום זכיתי ב"ה להתחבר לעצמי. זו הסיבה ששאלתי זאת כי יש בי אמפתיה לאנשים אלו

בבון35

New member
תודה על האמפטיה שבלעדיה היתי נופל...

אבל לענינך, אם אתה רוצה באמת אתה יכול.לדעתי תשנה שלא מתוך היסטריה אלא מתוך חיפוש הטוב לעצמך.תרגע ולאט לאט.יש לך זמן...

25874

New member
לכל שאלה יש תשובה

א-כל עלינו לזכור ולהאמין שאין יאוש בעולם כלל, בוודאי שיש פיטרון לצאת מיזה ולא רק שאני בטוח, אלה שאני מאמין בזה באמונה שלמה ! אני מאמין שאני וגם אתה נצא מיזה אם רק נרצה וזה לא חשוב מה כל הפרופסורים הכי טובים בעולם יגידו אני מאמין ועם הכח הזה נצא מיזה ! איך עושים את זה ? זה לא פשוט הדרך ארוכה אבל בידנו להצליח, ליפני הכל תנסה לימצוא לך בחורה שניראת לך לפחות משהו, ובטוח יש כזאת! תתחיל לדבר איתה ותוך כדי תיכנס לטיפול אצל פסיכולוג שאיתו תוכל לדבר על הבעיה או אם אין באפשרותך לך למישהו שתוכל לדבר איתו על התופעה ואני בטוח שעוד תיראה ניפלאות ! בהצלחה!!

Benedict 1981

New member
שוכב על הגדר

אני לא ממש סטרייט אבל כבר תקופה ממושכת אינני יוצא עם גברים כי אני מתחיל להרגיש שזה לא זה.. אני כמעט משוכנע שאצלי זה פסיכו`. בכל אופן תודה רבה על התמיכה ושתהיה לכולנו הרבה הצלחה

למעלה