גנטיקה...

Vrock

New member
אממ...

אם מדברים על אדם מסוים אז באמת אי אפשר, אבל באופן כללי רוב האנשים חסרי-הבגרות הם לא חכמים, רובם פרשו כי לא הצליחו להסתדר עם התיכון.

SpyKid

New member
אממ... מישהו שלא הצליח להסתדר

עם התיכון הוא לא בהכרח טיפש...הוא יכול אפילו להיות גאון! (התיכון הוא לא מוסד חכם במיוחד...)

Vrock

New member
באופן עקרוני אני מסכים

אבל אם נסתכל על האמת רוב מוחלט של האנשים האלה לא חכמים במיוחד....לפחות לא בחוכמת ספרים, בהבדל מחוכמת חיים/רחוב.

Dynamo1929

New member
רובם לא הצליחו להסתדר עם המסגרת

ולא עם חומר הלימוד. כיום כמעט כל טיפש יכול להוציא תעודת בגרות,אבל ממש לא כל אחד יכול להסתדר עם המסגרת. אני אישית מכיר מישהו שהעיפו אותו מבית הספר לאחר 10 שנות לימוד. הוא סולק רק בגלל ההעדרויות שלו ולא שום דבר אחר. תאמין לי שמבחינת מנת המשכל הוא עולה על יותר מחצי מהשכבה שלו.. אתן לך דוגמא נוספת; המורה שלי לפיזיקה-סיים בית ספר ללא תעודת בגרות. אמנם אחרי הצבא השלים הכל, עשה פסיכומטרי וקיבל ציון שרוב האנשים יכולים רק לחלום עליו, אבל בביצפר וודאי לא נחשב גאון הדור.. תראה, אמנם לא ידוע לי על סקר שנערך בקרב האנשים שאין להם תעודת בגרות, אבל יש לי הרגשה שחלק לא מבוטל מהם רחוקים מלהיות אנשים טפשים.

Vrock

New member
אני דווקא חושב אחרת.

נראה לי שאנשים חכמים יהיו חכמים מספיק כדי לדעת שצריך בגרות.

הקיובה

New member
בסדר אבל..

תסכים איתי שבנאי צריך לילמוד איך לעשות את זה כי אם לא הוא לא יוכל לעבוד בזה וכך גם אופה

AeroSlash

New member
אוי הנדסה גנטית ../images/Emo122.gif

אני זוכרת הייתי צריכה לעשות על זה עבודה בכיתה ט'.. אני חושבת שמצד אחד הנדסה גנטית זה התקדמות עצומה של הטכנולוגיה ובמקרים של תרופות נדירות שאפשר, נגיד, לייצר רק מאיזה צמח נדיר או משהו בסגנון, ההנדסה הגנטית מאוד יעילה. כי כך ניתן יהיה לייצר את התרופה המסויימת ללא תלות גדולה מדי באותו המרכיב הנדיר ואם זה מציל חיי אדם אז וולקום. אבל, בנושא כזה לחצות את הגבול קל מאוד, ומקרה הזה בני אדם הם הגבול. אני לא הייתי עושה שום שינויים גנטיים לילדים שלי. אני לא מפעל לייצור בובות חרסינה מושלמות. גם ככה העולם הזה נהיה יותר רובוטי משנה לשנה אז בואו גם נתכנת ילדים. וואלה יופי. תארו לכם עד כמה חד גוניים החיים בעולם יהיו אם כולם יהיו מושמלים ללא כל דפקט קטנטן. אני ממש נגד להנדס ילד גנטית במטרה "לעשות" ילד נאה. אני ממש אבל ממש לא רוצה לחיות בעולם שכולו בארבים/ות זהים/ות. אם כבר משתמשים בהנדסה גנטית אז למטרות בריאותיות בלבד שגם זה עומד בסימן שאלה גדול.

מצד אחד זה ניראה כאלו טוב

והילד יהיה יפה ומוצלח אבל מצד שני ילד זה לא בבובה שבוחרים בחנות... ולפי דעתי ההורים צריכים לקבל ולאהוב את הילד שלהם ולא משנה מה הפגם ולקבל זה נקרא לא לשנות! ואני חושבת שבגלל כל השנוי הזה בגנטיקה של לעשות את הילד מוצלח יותר זה יתן להורים לחשוב שהם יכולים פחות להקדיש זמן בחינוך הילד וסתם זמן.. כי הילד גם ככה יהיה מוצלח אז למה הם צריכים עוד להקדיש זמן מיותר בילד... וזה ממש לא טוב!

DeAth ScrEaM

New member
אני ממש נגד!

אני חושבת שזה פשוט יהרוס את העולם! אז נכון שיש בזה מלא יתרונות.... ונכון שזה יהיה עולם מושלם..... אבל בזה יש את כל ה... המממ..... איך נקרא לזה? אסון? לא יודעת איך לקרוא לזה... אבל לדעתי זה פשוט גועל נפש! היתרונות יותר מדי טובים בשביל להיות יתרונות (נשמע ממש טוב :/
).. הדבר הזה יגרום לאפליות, סבל, ועולם ממש, אבל ממש לא טבעי! האנשים יהיו פשוט.. מן רובוטים כאלה... כולם יהיו יפים, חכמים, מוכשרים, בריאים.... אני לא אומרת שזה רע! ממש לא! אבל יש גבול! יווצר גזע "עליון" שישלוט בכל... ואם יוולד משו לא מתוכנן הוא יסבול ממש הרבה... כמו בסרט שדיברת עליו.. אני חושבת שבן אדם נולד כמו שהוא בגלל שזה צריך להיות ככה.. יש לזה סיבה.. ואני לא רואה שום סיבה שבעולם שאיזה מדען יבוא וייקח את התפקיד של הטבע/אלוהים/כל דבר שעושה אותו כמו שהוא.... אוף רק המחשבה על זה מעצבנת אותי שהעולם יראה ככה! קקה :(

אוי, פשוט סרט ../images/Emo188.gif

כן לפסקה הראשונה , לא ממש לשאר. סרט מעולה ,הוא אומר הכל. דרך אגב אם יוסיפו כל מיני דברים , הילדים אף פעם לא יראו אותו דבר , תמיד ישארו הגנים של ההורים. אז נאמר צבע עיניים ,צבע שיער, עוד כמה סמ, אבל ,שם לדעתי זה צריך להעצר.

Vrock

New member
תשובה.

אני לא רואה שום רע בזה שמשפחה בעלת אמצעים תוכל לגרום לילד להיות בריא יותר או בכך שתהיה הנסדה גנטית מסובסדת של הדבר(כלומר, גם אם רק עשירים יוכלו להרשות לעצמם את הדבר הזה) כי זה יישפר את העולם ויעלה למדינה פחות כסף וכך במקום תחלואים פיסיים יהיו רק תחלואים חברתיים. גם יש מחלות ממש נוראיות שעוברות בגנטיקה ואם אפשר להפוך את כל העולם לבריא יותר אז וואי דה פאק נוט? אבל פה זה נגמר מבחינתי. אם רוצים לשפר מראה רק לילד אחד אז זה בסדר, כי אחרת תהייה לו הערכה עצמית נמוכה יותר ממה שיכול היה להיות לו. גם לא ממש בסדר זה א הוגן כלפי האנושות אבל האופציה השנייה לא הוגנת כלפי הילד והמשפחה צריכה לדאוג לטובת הילד. אני חושב שזה לא כדרך הטבע ושזה גרוע בופן כולל כי זה מפחיד, ליצור איש מושלם מבחינה גנטית וכל הכשלונות הם אשמת ההורים כי הם לא הינדסו אותו מספיק.... אבל אם כל העולם ייעשה ככה זה יהיה פשוט מפחיד! פשוט סיוט! אם כולם ייראו אותו דבר סביר להניח שהרוב גם יהיו אותו דבר. עולם שכולם אותו דבר-בעולם כזה מתייחסים לכל שונה באופן מחריד, אולי אפילו ייהרגו את השונים כולם. ואז תתחיל גם קונפורמיות חברתית ואספסוף וכל העולם יהיה נחיל ונפסיק להעריך את היופי.

wildgirl1

New member
עצוב ומזעזע!!!

אם יחוקקו בארץ חוק כזה שהילדים שיוולדו יצטרכו להיות משופרים גנטית אני בטוח יעצר!!!! הילדים שלי יוולדו טבעים!! אני לא מוכנה להכניס בהם כול מיני שטויות , מה זה הדבר הזה ללא פגמים ? זה ממש ממש דיבילי! לא מוכנה שהילדים שלי יהיו כאלה בשום פנים ואופן

למעלה