גנטיקה...

ksen

New member
הנדסה גנטית

זה דבר מסוכן ברגע שזה פורץ גבולות ואני לא היתי רוצה שום ילד "גנטי" אלא הכי טבעי עם כל המגרעות שלו. בקשר לבריאות: תחשבו שהיה ניתן לרפא כל אדם מכל מחלה זה היה נהדר לקרוביו ולו ...אבל תחשבו מה היה קורה בעולם? הרי המחלות והתמותה לא קיימות סתם.. עד כמה שזה קשה ולא פייר לפעמים

vk3

New member
תלמדי להסביר את כוונתך ../images/Emo4.gif ../images/Emo31.gif

Dynamo1929

New member
.

מה דעתכם על זה? כמו לכל דבר, גם במקרה הנ"ל יש ייתרונות וחסרונות. הייתם מוכנים לעשות שינויים גנטיים לילדיכם? אם לא תהייה בעיה בריאותית או אסטית חמורה-לא. האם לדעתכם זה בסדר לעשות גם שינויים אסתטיים, או שצריך להשתמש באפשרות של שינוי הגנטיקה רק כדי לפתור בעיות רפואיות קשות? כעקרון, האחד לא סותר את השני, אבל יש להגדיר שני מצבים: שינוי אסתטי הכרחי, ושינוי אסטתי אופציונלי. אסביר את עצמי: שינוי הכרחי זה כאשר ידוע שהילד יוולד עם מום מסוים, כלומר פגם אשר יגרום לו למגבלות שונות, שיהיה קשה או אפילו בלתי אפשרי להתגבר עליהן אח"כ. ושינוי אופציונאלי זה כשמרוב שעמום ההורים ירצו את ילדיהם עם עיניים כחולות, שיניים ירוקות וביצים מוזהבות. (כמובן, אם רוצים, ניתן להכניס את השינויים האסטתים ההכרחיים תחת הקטגוריה של "בעיות בריאותיות קשות").הטכנולוגיה צריכה לשרת את האדם, ואם נוכל למנוע ע"י התערבות גנטית מחלות קשות שעתידיות לבוא-מה טוב. לסיכום, אני בעד שינויים גנטיים רק כאשר מדובר בצורך הכרחי.

M a r U s k A

New member
גנטיקה ../images/Emo4.gif

גנטיקה זה אחד הדברים המסוכנים ביותר שיש, קשה לי להאמין שיהיה ניתן להנדס ילדים , משום שכל המחקרים שנעשים, נבדקים עלי חיות... לדוגמא היום עבדתי על מאמר שדיבר על כך שמדענים פיתחו תרופה אשר מונעת את התפתחות האיידס, על ידי יצירת חיסון דנ"א מיוחד אשר מגביר את פעולתה של המערכת החיסונית, הבעיה היא שהחיסון הזה נבדק על קופים וכדי לבדוק את יעילותו הדביקו קודם את הקופים בנגיף האיידס והאיידס של הקופים אינו גורם לבני אדם למוות והאיידס של בני האדם לא גורם למוות אצל קופים... לכן עשו שילוב מיוחד בין שתי המחלות, התוצאות שהתקבלו באמת מרשימות השאלה היא האם אותן תוצאות יתקבלו אצל בני אדם.. ואיך בודקים? הרי אי אפשר לעשות ניסויים בבני אדם... כנירא אותו הדבר יקרה גם עם ההנדסה הגנטית בבני אדם, לדעתי בכלל צריך להוציא חוק שאוסר להנדס בני אדם בכל הזמנים
הנדסה גנטית יכולה לגרום להשלכות לטווח הארוך... וכל הילדים שיהנדסו אותם ימותו פתאם? מה אז יעשו ההורים? מה אז תעשה הממשלה? צריך להבין שהמדע שלנו אומנם מתפתח עם השנים, אבל הוא לא מושלם, אין לנו את התשובות לכל דבר, ואת הפתרונות לכל דבר, עובדה .. אפילו לא לכל המחלות יש תשובה .. ומדברים על ילדים מהונדסים בעוד 10 שנים! אני חייבת לציין שאלו שטויות
דעתי האישית והמוסרית בעניין, היא שכל בן אדם נולד עם היתרונות, החסרונות והפגמים שלו עם סיבה מסויימת, כל בן אדם הוא מושלם בצורה מסויימת ואפילו אם לא, יש בעולם הזה מישהו שנועד להשלים אותו. משהו שנראה לנו כפגם במראה החיצוני של מישהו אחר יכול להראות כדבר הכי מדהים בעולם למישהו אחר! בשביל זה אנחנו שונים, לכל אחד יש את הטעם שלו, יש אנשים שאוהבים בחורות רזות, ויש שאוהבים מלאות, יש אנשים שאוהבים עיניים כחולות, ויש כאלה שמעדיפים חומות.. החיים שלנו שונים ומגוונים בדיוק כמו האנשים שקיימים בעולם הזה והבחירות שאנו עושים בחיים שלנו
ודבר אחרון והכי חשוב שציינתי לא פעם אחת בפורום הזה, אני מבינה שכל אחד אחד מאיתנו שואף לשלמות, אבל אל תצפו ליותר מדי.. מה יהיה... מה יהיה אם הכל יהיה מושלם
נמות משעמום

Janem

New member
אבולוציה

דבר מבורך, גם אם רוצים לעשות אותו באופן מלאכותי... רק שכל הטכנולוגיות יוכיחו את עצמן ולא ישפיעו לרעה. בכל אופן, לפי דעתי, בעוד 2000 שנה נגיע ל3 מטרים גובה, נהיה מחוסנים יותר, והפגמים הגנטיים יפחתו... אז כבר לא יגידו עד 120... זה לא יחשב לגיל מופלג.

חחחחחחחחחח רוסטיק

אנחנו אישית לא ניחייה עוד 2000 שנה... וגם לא הנכדים של הנכדים של הנכדים של של הנכדים של הנכדים שלנו לא יחייו עד אז...

למעלה