גנטיקה

idoki72

New member
גנטיקה

אולי זה לא המקום- אבל גם אם לא- ואפשר להפנות אותי הלאה... זוגתי ואני בשלב של ללדבר על להביא ילד(ים). אבא שלה סבל בעבר - (רק מידיעה - זה קרה בטרם נפגשנו) ממאניה דיפרסיה אושפז, קיבל טיפול - והיום מתפקד לחלוטין לא מזמן גיליתי שאחותו התאומה- עימה לא נמצא בקשר ולכן לא ממש ידעתי על כך היתה גם היא מאושפזת - עם אותן בעיות - רק בצורה חריפה יותר- כמה וכמה אשפוזים, תרופות בכמות ותפקוד חלקי בלבד (לא עובדת , העלתה עשרות ק"ג במשקל) האם זו מחלה גנטית? האם ניתן בכלל לבדוק? כל תשובה או פריט מידע יתקבלו בתודה.

jinjetta

New member
גנטיקה

אין לי נתונים מדויקים, אבל מדברים כבר כמה שנים טובות על כך שיש גם אלמנט גנטי ב(נטייה ל)מחלות נפש מסוימות, כמו במחלות גופניות אחרות. אני יודעת שבסכיזופרניה ככל שהקשר קרוב יותר הסיכוי שהילדים יהיו חולים עולה (אבל נדמה לי שגם אצל ילדים להורים חולים הסיכוי עומד על כ-50 אחוזים, שזה די נמוך). ראיתי לא מזמן תוכנית בערוץ 8 על סכיזופרניה, שבה היו אחים תאומים שאחד חולה ואחד לא, והיו ג'ון נאש ובנו, ששניהם חולים בסכיזופרניה. מה אפשר ללמוד מזה? לדעתי לא הרבה. אני לא בטוחה שניתן לעשות בדיקה גנטית שמגלה את הנטיה למחלה אצל העובר (וגם לא בטוחה מה הורים צריכים לעשות במידה וכן היתה בדיקה כזו). במידה רבה פסיכיאטרים מגששים עדיין באפלה לגבי הרבה מהמחלות. סה"כ הנטייה יכולה להיות קיימת אך לא לבוא לידי ביטוי לעולם, בעוד שאצל אחרים יופיע טריגר כלשהו (טראומה, שימוש בסמים וכו') שיגרום להתפרצות המחלה... אין לדעת. והערה קטנה, במאמר מוסגר, העובדה שהאחות התאומה של אבי זוגתך העלתה עשרות קילוגרמים במשקלה אין פירושה שהיא אינה מתפקדת. 1. חלק מהתרופות עשויות לגרום לעליה במשקל 2. עליה במשקל אינה מדד לאי-שפיות. אמנם בחברה שלנו השמנה היא מעשה לא נורמטיבי, אבל לא בהכרח לא נורמלי. היה חשוב לי לציין זאת, ואני מקווה שהדברים יתקבלו בהבנה

למעלה