גנטיקה? תורשה?

גנטיקה? תורשה?

רציתי לשאול לגבי סכיזופרניה. מה הם אחוזי התורשה של המחלה? אני שואל לגבי כשרק אחד מבני הזוג חולה (והשני בריא, ללא מחלות נפשיות כלשהן). אשת מקצוע אחת אמרה לי 50%, אבל בדיקות באינטרנט, וגם אנשי מקצוע אחרים אומרים שאחוזי התורשה נמוכים משמעותית ממה שהיא טענה. אשמח אם תוכלו להוסיף לי קישורים למחקרים, הוכחות, דיעות וכל מה שקשור לנושא הזה, זה חשוב לי מאוד. תודה רבה ולילה טוב.

nutmeg

New member
מכיוון

שסכיזופרניה היא לא רק תורשתית, אלא גם סביבתית, תשובה לגבי תורשה בלבד לא תעזור פה. מדענים יודעים מזה זמן רב כי סכיזופרניה תורשתית אבל אין גן ספציפי שניתן לבודד ולסמן כ"אחראי" להתפתחות המחלה. מדובר בכמה גנים ובתהליכים ביוכימיים במוח. סטטיסטית, המחלה מתרחשת ב 1 אחוז מכלל האוכלוסייה, וב 10 אחוזים של אנשים שיש להם קרוב משפחה מדרגה ראשונה עם ההפרעה, כמו הורה, אח או אחות. גם אנשים שיש להם קרובי משפחה מדרגה שנייה (דודות, דודים, סבים, או בני דודים) עם המחלה עשויים לפתח סכיזופרניה בשכיחות רבה יותר מאשר באוכלוסייה הכללית. הסיכון גבוה במיוחד עבור לפתח סכיזופרניה הוא לתאום זהה של אדם עם סכיזופרניה. לתאום זהה יש סיכוי של 40-65 אחוזים לפתח את ההפרעה. אנו יורשים את הגנים שלנו משני ההורים. המדענים כיום מאמינים כי יש גנים אחדים הקשורים לסיכון מוגבר של סכיזופרניה, אבל לא הגן הוא זה שגורם למחלה להתפרץ.

../images/Emo45.gif

גם לי לא ידוע על נתונים מדוייקים. מה שאני יכולה להוסיף הוא: שיכול להיות שגם האדם שאינו חולה בסכיזופרניה (בן הזוג ה"בריא") עשוי לשאת את הגן של המחלה, רק שאצלו המחלה לא התפרצה. כך שאפילו שני בני זוגבריאים אינם "חסינים" מהולדת ילדים שיחלו בסכיזופרניה.

למעלה