גנטיקה ותורה - הולך ביחד!

vizini

New member
תמר צודקת

אני אינני פסיכולוג, ולא מטפל באנשים.

masorti

New member
פתאום נהיית לי עדין??

אני מבין שאתה מסכים לטענה שמחקרים מדעיים הפריכו חלקית את תיאוריית המפץ הגדול. וכנראה שמקובל עליך גם הנאמר במובאה שהביאה תמר לגבי האבולוציה. טוב לדעת.

vizini

New member
אתה מבין לא נכון

לגבי הנאמר במובאה, תלוי לאיזה חלק. אם לגבי הסיכוי שמולקולת DNA נוצרה במקרה, אז אני בהחלט מסכים. רק שזה לא קשור לאבולוציה... העניין הוא שאין טעם להתווכח עם מישהו שדעתו נעולה. וזה לא קשור למה שאני עושה בפורומים אחרים... שם יש סיבות אחרות. אם תמר רוצה להאמין במה שהיא אומרת ובשאר הלוקשים שמכרו לה, בלי להפעיל את המחשבה שלה, שתהיה בריאה ושיבוסם לה.

tamarhp

New member
זה לא זה..

אני פשוט לא מבינה בזה אז חבל על המאמץ. אתם יכולים מצדי להסביר את זה לאלו שכן מתעניינים, לא מפריע לי.

tamarhp

New member
עוד משהו

את זה אני כן רוצה להבין, אם תוכל להסביר את זה במילים פשוטות למי שלא ממש מבינה את החומר (ולמדה על התא החי בערך שנה אחת, בכיתה ח') אם אתה מסכים עם מה שהיה כתוב על התא החי, אז איך אתה מסביר את ה"עובדה" שהתא החי נוצר במקרה? ואם הוא לא נוצר במקרה, אז מי יצר אותו? אשמח אם תוכל להסביר לי את דעתך בעניין, כדי שאני אדע לפחות עם מה אני מתווכחת... בעניין האבולוציה - לזה לא התייחסתי בהודעה שלי. התייחסתי לתיאוריית המפץ הגדול, ושהעולם והתא החי נוצר במקרה (זה לא היה כתוב בהודעה שלך, אבל זה ההמשך לתיאוריית המפץ הגדול)

vizini

New member
שאלה קטנה

איך את תוקפת משהו שלדבריך את כלל לא מבינה בו? התא החי לא נוצר במקרה, לא יותר מאשר האדם נוצר במקרה. התא החי בעצמו הוא תוצר של אבולוציה של מולקולות. המולקולות הראשונות בעלי יכולת השתכפלות (יצירת עותקים זהים או כמעט זהים של עצמם) נוצרו כתוצאה מחוקי הפיסיקה והכימיה הבסיסיים, ומתנאי סביבה מתאימים. למעשה, ניתן להדגים במעבדה כיצד זה קורה, ואף עשו זאת. לאחר שיש מולקולות בעלות יכולת השתכפלות, פועלת האבולוציה והתוצר הסופי הוא התא החי. אם את באמת מתעניינת בכך, אני ממליץ לך לקרוא מספר ספרים פופולרים בנושא, כדוגמת "הגן האנוכי".

lala897

New member
תמר- את לא מבינה

הוא פרופסור למדע לפיזיקה הוא מרצה באוניברסיטה כותב ספרים ולא יודעת מה עוד אין לך בכלל מה להתוכח איתו
את נעולה על עקרונותיך וחד עם הלוקשים שלך- הוא יודע- הוא פרופסור למדע פיזיקה וכו'

lala897

New member
כמו שהסברתי זה לא משנה לי כלל

מה הסבירות לתיאורית המפץ הגדול כי יכול להיות שהעולם נברא בצורה שתיאורית המפץ הגדול תיראה סבירה. העולם נברא בנס שהוא נוגד את המדע. התכוונתי שיביא לי אפשרויות איך יכלו להמציא את התנך. חורים כמו בגבינה צהובה תראה לי חור אחד.

masorti

New member
תביאי את ההוכחה ונמצא את החורים.

מה שציינת עד עכשיו היא אמונה ולא הוכחה. את קבעת בצורה שרירותית שהעולם נברא בנס, ולא הוכחת כלום.

lala897

New member
תראה-

א. כשציינתי שהעולם נברא בנס לא ניסיתי להוכיח כלום רק ניסיתי להגיד שברגע שאני יודעת על בריאת העולם עפ"י התנך זה לא משנה מה המדע אומר כי התנך (או התורה שבע"פ היינו הך לגבי) טוען שהעולם נברא בנס. ב. הוכחה אל דרך השלילה אמרתי לך כבר? לכן תביא לי אפשרויות אחרות לכך שהתנך הומצא ואני אשלול לך אותם. אישית אני לא חושבת שפורום זה מקום להתוכח על אמונה אבל אם אתה רוצה מי אני שאתנגד- בבקשה.

masorti

New member
תגובה..

א. הוא אשר אמרתי. את מדברת על אמונה ולא על הוכחה. ב. כנראה שאינך יודעת מהי "הוכחה על דרך השלילה". הוכחה ע"ד השלילה אינה שלילת כל הוכחה שאביא, כי אפילו אם תצליחי לשלול את כל ההוכחות שלי עדיין יתכן שיש הוכחה שלא חשבתי עליה ושאותה לא תוכלי לשלול. הוכחה ע"ד השלילה משמעה: שאת יוצאת מהטענה "נניח שהעולם לא נברא בנס", ואת מראה שההנחה הזאת מובילה בהמשך לסתירה לוגית. ואז ברור שההנחה הזו לא נכונה. אז את מוזמנת להציג את ההוכחות שלך ע"ד השלילה.

lala897

New member
טוב-

א. לא הבנת את מה שניסיתי להגיד. מה אני יעשה- תקרא שוב אולי תבין.. ב. אני יודעת מה זה הוכחה על דרך השלילה אבל נו- שיהיה אני יתחיל בציון כמה נקודות שאתה כנראה כבר שמעת אלף פעמים: א. התנ"ך מספר שהיו עדים להתגלות לפחות 600000 אנשים קל מאד להכחיש את זה ואף אחד לא הכחיש- עובדה שהתורה עברה בשלמותה ורק במאה שנים האחרונות התחילו לפקפק בה. ב. התנך מדבר על תקופה של 500 שנה. ג. התנ"ך מדבר בלשון נוכח אתם ראיתם ד. התנך אומר: שאל לדורות ראשונים אם אתה אישית לא ראית אז אבותיך ראו -שאל אותם. שוב נורא קל להכחיש דבר כזה ואף אחד לא הכחיש. השרשור עומד להיעלם אז או שתפתח חדש או שתשלח לי פרטי- טוב?

masorti

New member
היה לי דיון ארוך בנושא זה...

בפורום נטעים, ונאלצתי לקרוא את המאמר המקורי וגם מאמרים שהוא ציטט. אז לידיעתך, כל מה שהמחקר הוכיח הוא שלכהנים היה אב קדמון אי שם בתקופת המקרא. כל הנסיונות לחשב מתי בדיוק חי אותו אב קדמון אינם אמינים, וזאת משום שהחישוב מסתמך על נתונים מספריים עם "פלוס מינוס" גדול מאוד. אם קוראים את המאמרים שמהם נלקחו המספרים, אפשר לראות שגם המחברים מודים בכך שמדובר בהערכות גסות בלבד. ראי למשל את ההודעה הזו ובעיקר את ההודעה המסתעפת ממנה.

למעלה