גנטיקה ותורה - הולך ביחד!

tamarhp

New member
גנטיקה ותורה - הולך ביחד!

הגנטיקה בשרות התורה במחקר גנטי שנמשך מספר שנים, נמצא גֶן משותף אצל כהנים ללא הבדלי מוצא; אשכנזים וספרדים, תימנים ותוניסאים. 70%-80% מהם נושאיםב- D.N.A. שלהם גֶן משותף בשכיחות גבוהה, שאין כמוה בשום קבוצת אוכלוסיה אחרת. אצל יהודים שאינם כהנים, ואצל גויים, אפשר למצוא את הגֶן הזה בשכיחות של 5% בלבד. הגֶן הזה מעיד על היות הכהנים בני אותה משפחה, צאצאיו של איש אחד שהוא אבי המשפחה. כל הקורא בתורה יודע כי הכהונה מתחילה באהרון הכהן, וכל בניו אחריו, וכן בניהם ובני בניהם, הם כהנים. אהרון וצאצאיו נבחרו ע''י הקב''ה להיות מורי התורה לעם ישראל ומשרתי ה' בבית המקדש בשם כל העם, ועד היום הם מברכים את המתפללים ב''ברכת כהנים'' המחקר נערך על ידי דר' גולדשטיין מאוניברסיטת אוקספורד, ודר' ח. בן עמי מבי''ח רמב''ם בחיפה. ראש הפרוייקט בארץ הוא פרופסור קרל סקורצקי, ראש המחלקה לנפרולוגיה מולקולרית בבית הספר לרפואה. פרטי המחקר שפורסמו בכתב העת המדעי NATURE מאשרים את הידוע לנו מהתורה על משפחת הכהונה, ועל ההשתייכות אליה העוברת מדור לדור רק מאב לבן וממנו לבנו וכן הלאה. בת כהן שבעלה אינו כהן, אין בניה כהנים. ואכן, אצל בנים אלה לא ימצא הגֶן המשותף. הסיבה המדעית לכך פשוטה; הגֶן המשותף הזה נמצא רק בכרומוזום הגברי Y. את הכרומוזום הגברי מקבל הילד בתורשה מאביו בלבד, ואותו הוא יעביר רק לבניו. רק נכדים מצד אביהם נושאים את הגֶן המעיד על השתייכותם למשפחת הכהנים. הקביעה ההלכתית של התורה מוצאת את ביטויה ב- D.N.A. הנמצא בכל תא בגופו של כהן הנושא את חותם הגֶן. כהנים הנפוצים בעולם בכל גלויות ישראל נושאים בגופם את חותם כהונתם. את זה גילתה לנו הגנטיקה רק לאחרונה. אבל זה עדיין לא הכל. מדע הגנטיקה יודע לספר לנו כי הגֶן משתנה שינוי זעיר כאשר הוא עובר מדור אחד למשנהו. שינוי זה ניתן לצפיה, ועקב כך אפשר לקבוע לפי גודל השינוי כמה דורות עברו מאבי המשפחה בעל הגֶן המקורי. כל היודע תורה אינו זקוק כמובן לשום מחקר מדעי כדי לדעת כי אהרון הכהן, אחיו של משה רבנו, שהיה בן שמונים ושלש שנים בזמן יציאת מצרים, הוא אבי כל הכהנים. סקרנים אנו לראות אם גם מומחי הגנטיקה יגיעו לאותה מסקנה. ובכן המחקר המדוקדק העלה כי בממוצע עברו מאה וששה דורות מאבי משפחת הכהנים עד היום. כדי להגיע אל אבי המשפחה, יש להכפיל מספר זה באורך שנותיו של דור אחד. זה כמובן אינו מספר אחיד, כי כהן אחד נולד לאביו בן העשרים, בעוד כהן אחר נולד לאביו בן הארבעים. נהוג לחשב שלושים שנה בממוצע כשנות דור. מכפלה של 30 ב- 106 דורות שווה 3,160 שנה, בעודיציאת מצרים היתה לפני 3300 שנה לערך. החישוב (הממוצע) של המחקר קלע כמעט בדיוק לימיו של אהרון כפי מסורת התורה. מי שמסרב להאמין במסורת של עם ישראל, נאלץ לכוף ראשו בפני ההוכחות המדעיות לאמיתותה ואמינותה של מסורת התורה שהועברה בדקדקנות מדור לדור. ("שופר")

פלסטיק

New member
ממש לא הולך יחד, שקר מחבתי טיפוסי

הנה הפניה לתקציר המאמר המקורי עצמו ללא סילופים של המחבתים, שם יש תארוך של 2000-3000 שנה ולא השנים שאת העתקת במאמר עצמו שפורסם במגזין Nature (שהוא קובץ גדול מידי מכדי להעלות אותו בתור קובץ נספח) מתוארך האב הקדמון של הכהנים לפני 2650 שנה ולא לפני 3300 שנה. כמו כן אם רוצים לסמוך על השיטה הרי שהאב הקדמון של הגזע האנושי (נוח) מתוארך ללפני מעל 100000 שנה ולא לפני 4100 שנה. אז אם מתנדב רצה דוגמה לשקרים (2650 שנה ולא 3300 שנה) או סתם לסילופים (נוח נולד 100000 שנה לפני בריאת העולם אבל נוח למחב"ת להתעלם מכך) אז הבאת לנו דוגמה נהדרת במדע אני בקיא הרבה יותר מאשר בכתבי קודש (וגם שם אני לא ממש הדיוט), תאמיני לי שאני יכול לטאטא כל טיעון פסאודו מדעי ש"מוכיח" את קיום ה' או שמוכיח שהתורה ניתנה משמים. הכל עניין של כמה מאמץ וזמן אני מוכן להשקיע בזה (למשל למצוא ולקרא את המאמר המקורי). אז בואי תעשי לך, לי (וגם לבאי הפורום) טובה ענקית. תעזבי את הכוון המחבתי ובואי סתם נדבר ביננו על מה שכואב לנו ומה שעושה לנו טוב.

מתנדב

New member
פלסטיק, אתה שם לב שאתה שוב

מסלף את האמת, קודם ה' ברא את העולם אח"כ את אדם וחוה, ואחרי זה רק את נוח, כך שנוח לא נולד לפני בריאת העולם, ואתה שוב מביא לי קישורים לאתרים למיניהם, שכתב אותם אדם שכך החליט לפרש את התורה, ולסלף ולשקר לכם... גם בזמנו זכור לי שהבאתם קישורים של דב שטיין, שהוא מתיר לשקר בכדי להחזיר בתשובה, אבל אחרי שהוכחתי לכם שדב שטיין לא מתיר את זה, כבר לא הגיע התגובה שלכם, פתאום שתקתם, כי אתם יודעים שטעיתם לגבי דב שטיין, וזה מעניין מאוד, תמיד כשמוכיחים לכם שזה לא נכון מה שכתבתם, אתם בורחים מהמציאות, ולא מודים שטעיתם... מעניין מאוד...

פלסטיק

New member
תקרא עוד פעם את מה שכתבתי

אני אסביר עוד פעם לפי התורה כל האנושות מקורה בנוח, אי לך נוח הוא האב הקדמון אם העולם בן פחות מ 6000 שנה והאב הקדמון לפי השיטה שהועלתה כאן הוא בן יותר מ 100000 שנה הרי שנוח נולד כמעט 100000 שנה לפני בריאה העולם למרות שלפי היהדות הוא נולד לפני ארבעת אלפים ומשהו שנים זו עברית פשוטה וחשבון פשוט אני לא "הבאתם", אני בלשון יחיד ולא מכיר שום דב שטיין. אני בעצמי אמרתי שלפי היהדות אסור לשקר רק המחבתים לא ממש מעניינת אותם עובדה זו אני הבאתי דוגמאות לשקרים ספציפיים (שעד היום לא ענית עליהם) וכן יש עוד דוגמא לשקר וסילוף. במקום לענות לדוגמאות שאני מביא אתה עונה לי ב"אתם" ובכל מיני סיפורים. תן לי דואר אלקטרוני ואשלח לך את המאמר עצמו, תראה שמה שצוטט בתחילת השירשור הזה הוא פשוט שקר גס בלי קשר לדב שטיין מספיק להיום, שתהיה לכולם שבת שלום

מתנדב

New member
מניין לך כל ההמצאה הזאת?

לפי התורה כל האנושות מקורה בנוח?, מי אמר לך את זה? אותו אדם שכתב את האתר ההוא? אני היום פותח אתר שנוח נולד, לפני 50 שנה, ויהיה לך הוכחה שנוח נולד לפני 50 שנה.....

tamarhp

New member
אם אתה מתעקש...

1. המדע גילה כבר הרבה טעויות בעצמו. עוד כמה שנים יבואו ויגידו "טעינו, החישובים לא היו נכונים" ולא משנה איזה חישובים. פעם המדע אומר שביצים זה לא בריא, פעם הוא אומר שכן. פעם הוא אומר שעישון מזיק לבריאות, פעם הוא אומר שלמעשנים יש פחות סיכוי לחלות ב.. כבר לא זוכרת מה זה היה. 2. משהו נחמד ששמעתי פעם.. אם הייתם מגיעים לגן עדן ביום השביעי לבריאה, הייתם רואים את האדם. בן כמה הוא היה נראה לכם? בן 18? 30? אבל בעצם הוא בן יום אחד בלבד! רק מה שקרה, שהקב"ה יצר אותו מלכתחילה כאדם ולא כתינוק. לכן, כשהאדם היה בן יום אחד בלבד הוא היה כאילו בן 18 או יותר. ככה לגבי העצים (אפשר לדעת את גיל העץ ע"י ספירת הטבעות בגזע), החיות וכל שאר הדברים. הכל נברא בעצם "מוכן", כך שמה שנראה כבן 100 שנים היה רק בן 3 ימים וכו'. 3. את הטענה הקודמת שמעתי בינתיים רק ממקור אחד, אז אני אביא טענה נוספת: בימים ראשון-שלישי עוד לא נבראו המאורות, רק החושך והאור, לכן איך ייתכן שהיה "יום אחד"? הרי היום והלילה מתחלפים ע"י סיבוב כדו"א מסביב לשמש וכו', איך יכול להיות שהיה "יום אחד" - יום ולילה, לפני שנבראו המאורות? מסתבר שמה שנקרא "יום" בבריאה, לא היה יממה של 24 שעות, אלא המילה "יום" מציינת תקופה, פרק זמן מסויים. זה מסתדר עם העובדה שהמדענים "גילו" שהעולם קיים כמה מיליוני שנים, אבל היהודים מתחילים לספור מהיו האחרון לסיום בריאת העולם, ולא מהיום הראשון, כך שמבחינתנו עברו רק 5753 שנה. אבא שלי העביר דבר תורה מאד ארוך אבל מדהים, שבעצם מסביר שכל הטענות של המדענים (האדם והקוף, היבשות שהיו פעם יבשת אחת וכו') יכולות להיות נכונות, אם מסתכלים על זה בצורה הנכונה ולא אומרים ישר "לא". רק בדבר אחד אנחנו לא מסכימים - שהאדם התפתח מהקוף, והכל נוצר במקרה. יש טענות אחרות שיכולות להסביר את דברי המדענים, אבל אני לא אביא אותם פה עכשיו. וד"א - בספר "ואחד עם כיפה" של אברהם נווה, יש כמה הסברים נוספים שיכולים לענות על השאלות. אני פשוט לא זוכרת הכל..

lala897

New member
אני אישית בכלל לא מבינה מה הקטע

אם כל המדע הזה. בריאת העולם היתה נ ס. יכול להיות שלפי המדע בריאת העולם לא היתה יכולה לקרות. זה לא משנה כי מי שמאמין מאמין שזה היה בצורת נס=נוגד את המדע. אז מה ההתפלספות הגדולה?

masorti

New member
אני אסביר לך מה הקטע...

המדע מציע הסבר שיכלי לבריאה ולשאר אירועי הטבע תוך הבאת הוכחות לטענות השונות. זכותך כמובן להאמין במשהו סותר ללא שום הוכחה לכך, אבל אני אזכיר לך מה אמרה אתמול משתתפת בשם lala897 כאן בפורום. שימי לב במיוחד לשורה השנייה שם.

lala897

New member
מה הקשר?

ההוכחה שלי לקיום האלוקים מתבססת על התנך. אני מצאתי הוכחה שהתנך הוא אמת כי שום אפשרות אחרת לא סבירה ולכן: הבריאה היא נס כי כך כתוב בתנך ולכן לא מענין אותי הוכחות מדעיות כי זה נס.

masorti

New member
מצאת הוכחה שהתנ"ך הוא אמת?

איזו הוכחה? "כי שום אפשרות אחרת לא סבירה". זו ההוכחה? ויזיני ישמח להציע לך אפשרויות אחרות שיש להן סבירות גדולה מ-0. את מאמינה שהתנ"ך הוא אמת, וקיימות הוכחות שחלקים מהנאמר בתנ"ך הם אמת. אין לך הוכחה שכל התנ"ך הוא אמת.

lala897

New member
הוכחה על דרך השלילה

שמעת פעם על המושג הזה? סבירות גדולה מ-0? תודה רבה! שיביא לי אפשרויות עם סבירות גדולה מהסבירות של התנך. או אפילו קרובה.

masorti

New member
ויזיני יטען...

שהסבירות לתיאוריות של המפץ הגדול והאבוצלוציה גדולה מזו של התיאוריה המובאת בתנ"ך. יש לך הוכחה שלא כך הוא? לגבי ההוכחה על דרך השלילה... עד כמה שאני מכיר את ה"הוכחות" מהסוג הזה, יש בהן חורים יותר מאשר בגבינה צהובה. בדרך כלל מפציצים אותך במלל פסבדו-פילוסופי המתפתל בתוך עצמו, עד שאת מאבדת את הידיים והרגליים ואינך מבחינה בסתירות הפנימיות.

tamarhp

New member
אהמ...

המדע עצמו סותר בחלקו את התיאוריה של המפץ הגדול וכבר היו מחקרים שהראו את זה. אבל התיאוריה הזו נוחה לתפיסה וכבר נקלטה אצל רוב האוכלוסיה, אז לא יעזור כלום.. ואם יורשה לי.. אני אצטט מתוך ספר (אם אני אכתוב במילים שלי זה רק יהרוס): ...הרב ויסגל הדהים את הקהל בקביעה החותכת כי מדעי הביו-כימיה, הסטטיסטיקה, והביולוגיה המולקולרית - משמיטים את הקרקע מתחת לתורה דרווין. "הטענה שהתא הראשון נוצר במקרה, לא תתכן בשום פנים ואופן. הסיכוי של היווצרות מרכיבי הדנ"א של תא חי אחד במקרה, הם עשר בחזקת 40 אלף אפסים, שהוא מספר אין סופי ואבסורדי אליבא דכל מדעני העולם." המרצה חייך, "פרופסור פרד-הול, מבכירי המדענים בעולם, אמר שהסיכוי שיתקבצו כל מרכיבי תא-חי אחד למקום אחד, במקרה - משול לסיכוי שסופת טורנדו תתקיף מחסן גרוטאות ותיצור מהם מטוס בואינג 747!" המיית רוגזה עברה באולם. "כן, כן, אתם צודקים" מיהר הרב ויסגל להסכים, "גם מדענים ידועי שם סברו כמוכם. הם תבעו אותו למשפט באלסקה, בטענה כי הוא מוציא דיבה על תורת דרוין, הוא ניצח במשפט!"... הקהל שתק שוב. הרב ויסגל המשיך, "ואפילו התקבצו מרכיבי התא החי הראשון אל מקום אחד, לא היו יכולים לשרוד. הרי עוד לא היתה להם הממברנה (קרומית) שתגן עליהם, וללא המעטפת, החמצן היה משמיד את מרכיבי התא בו במקום". "תורת האבולוציה - אגדה לילדים מפגרים!" סיכם המרצה, חד וחלק. "אם רק נבדוק את התא החי לעומק, את בית החרושת המופלא הזה. שכמוהו יש מיליארדי מיליארדים בתוך גופנו, מיליארדים של תאים, שאם נרצה להפיק את הפנקציות של אחד מהם, ולעשות אותו בידייםף נצטרך לבנות מפעל בגודלה של ניו-יורק סיטי, וגם אז אין בטכנולוגיה האנושית שלנו, הכלים ליצור מה שתא חי אחד מייצר. כאלה תאים חיים יש בגוף שלנו למיליארדים עד אין קץ!"... ("בלתי הפיך", עמ' 34-35, מ. ארבל) יש עוד המשך, אבל כבר אין לי כח לכתוב... לא ידוע לי אם המדען שהוזכר בקטע באמת היה קיים, אבל הסופר מביא בד"כ רק עובדות אמיתיות אז סביר להניח שכן. וכמובן שאני מזדהה עם כל מילה בקטע...

masorti

New member
ויזיני... לטיפולך אודה!

ובפרט הפיסקה הראשונה בדבריה של תמר.

masorti

New member
לא קשור לפסיכיאטר...

ויזיני הוא, למיטב ידיעתי, ד"ר לפיזיקה ומתמחה במודלים שקשורים גם להיווצרות ומבנה היקום. (על מיתר וכאלה...) אז הוא הגורם המוסמך לנפק לך הסבר מדויק על התיאוריות המדעיות של היווצרות העולם, והאם המדע כבר סתר חלקים מהן או לא. חוץ מזה, הוא הרבה יותר בוטה ממני וחסר כל עכבות בהפיכת הדת לאסקופה הנדרסת. נ.ב. אני מקווה שויזיני יתמקד בעובדות ולא יתפתה לשתול סילופים.

tamarhp

New member
אוקיי...

א. לא למדתי את החומר, כך שלא יעזור לי אם הוא יביא לי הוכחות. ב. בגלל שהוא יותר בוטה, אתה שולח אותו אלי? תודה על ההתחשבות. לא נראה לי שזו מטרת הפורום. ג. תסתכל בהודעה שלו למטה..

masorti

New member
נ.ב. מומלץ לך קורס הקדם..

"מבוא לתיאולוגיה קוואנטית". ויזיני ישמח להסביר לך במה מדובר

tamarhp

New member
נכון

אבל יש לי עוד כמה שנים עד לאוניברסיטה, אז תתאזר בסבלנות. תודה.

למעלה