גנומים!!!!!

ronelalala

New member
גנומים!!!!!

אז כך אני לא בטוח מעולם לא יצא לי להכיר את הדמות המקסימה הזאת (במהדורה השניה של המוד"מ היא לא היתה) אבל עכשיו היות ואני קורא את המהדורה השלישית נתקלתי בה ואני חייב לציין שאני ממש רוצה לדעת עליה יותר :) האם אתם מכירים ספרים או מניואלז על גנומים???? ואם כן אני צריך שם!!! :) זהו :) ביי

Ferenheit

New member
בקרוב מאוד תוכל להנות

מחוברת מקורית בעברית שתעסוק גם בהם בין היתר. No Further Information is available here אה, כן - גנומים הם בעצם ננסים, והם הופיעו במוד"מ.

Quai

New member
זה לא גנומים!

לכל בעלי חוש הדיוק למיניהם: Gnome מבטאים כך: "נום" ה-G הוא Silent. אז יפה שמוסיפים ג' בשביל ה-G אבל אל תבטאו אותו.... ג' אילמת? ג' חרישית? ג' שזרקו לה 20 טבעי בתנועה חרישית אפילו שהיא לא זזה? לא יודע תחליטו בעצמכם...

Gilgam69

New member
בדיוק כמו במקרה של גנול Gnoll

שמבטאים נול. ידוע, ידוע, קוואי ידידי.

השערה להישארות ה"ג"

המילה "גנום" קיימת גם בשפה הרוסית (בערך באותה משמעות), ומכיוון שהרבה מתרגמים משפות לועזיות שונות (בעיקר לטינית) בעבר היו בין היתר בעלי רקע רוסי, ה"ג" הנשמעת הסתננה לעברית, ומשפיעה גם על מתרגמים מודרניים. אותם מתרגמים הביאו לנו גם את "אבגוסטוס" (אוגוסטוס), "קלבדיוס" (קלאודיוס), ואת "קאטו הקנזור" (קאטו הצנזור). עמנואל לוטם, בתרגומו לרומח הדרקון, השתמש במונח "גנום" ככל הנראה בהשפעת אותן מסורות תרגום. נ.ב. במהדורה השנייה ה(ג)נום אכן הופיע, רק ששם קראו לו "ננס". אבל בניגוד לבחור מהמהדורה השלישית שדומה ליוסי התימני הקטן, הננס היה גירסה שמנה, ארוכת חוטם ונמוכה (כמה שזה אפשרי) של הגמד, עם היכולת להיות אשליין. בכמה מקומות (רומח הדרקון) הפכו אותם גם לחובבי גאדג'טים והמצאות משעשעות (מטופש ואנאכרוניסטי לדעתי).

shadowfax

New member
אהבתם של הננסים למיכשור ידועה

במקור שלהם, לננסים מיחסת באגדות אהבה וכישרון להמצאות, ברומח הדרקון זה נילקח לקצה הרחוק אבל זה מופיע אפילו בסידרה "טוב טוב הגמד" שהוא למעשה ננס (הידדד למתרגם שלא היה צריך להתיחס לבעית הג' השקטה) ישנה התיחסות לעניין כבסיס לחייהם של הננסים (בולט בתיאור הבית וכן המיכשור שבהם השתמש). אני חושב שלא עימנואל תירגם את רומח הדרקון במקור (תחת מיצוב) אלא אדם אחר ואם הוא חתום על התירגום המחודש זו שגיעה כפולה כי הוא לא תרח לעשות מחקר נכון ולימצוא שנום או גנום ניקבע כננס בתרגומים המוכרים לאנשים שיקראו את הספר

Elenlos

New member
השערה להישארות ה -"ג"

אני חושב שהעניין יותר פשוט... הרשו לי להסביר: יכול להיות שכותבים gnome "גנום" ולא "נום" פשוט מנוחות... כלומר, יותר קל לבן אדם להתקשר ל gnome כשאתה כותב "גנום" ולא כשאתה כותב "נום"; אני זוכר שבפעם הראשונה שאני ראיתי מישהו כותב "נום" לקח לי קצת זמן להבין שמתכוונים (לא יותר מדי זמן...
) ל gnome ... לסיכום: זה פשוט יותר נוח!

ספר הנומים

במהדורה השנייה, היה לננסים ספר (למעשה, חוברת) שעסק בהם ובעוד גזע לא פופולרי - הזוטונים (לגזעים האחרים היו ספרים משלהם, ורק את שני אלה דחפו באותו כרך). פירטו שם על זני הננסים השונים, המבנה החברתי שלהם ועוד כל מיני דברים.

Elenlos

New member
אם אתה באמת משקיע...

הייתי ממליץ לך לקרוא את טרילוגית האלף האפל שחוץ מהעובדה שזה ספר מעולה (ממש ממש ממש מעולה!!!
) אתה גם רואה קצת איך קהילה של גנומים מתפקדת ופוגש כמה גנומים בדרך... זה לא כל כך מסביר על גנומים או משהו... זה פשוט ספר מעולה שכדי לך לקרוא בלי שום קשר, אבל בכל מקרה יש קטע מאוד יפה עם גנומים... *אני פשוט אוהב את הספר...

קראתי

הגנומים שם הם סווירפנבלינים, גירסת האנדרדארק (העולם התת-קרקעי) של הגנומים. נדמה לי שהם הופיעו לראשונה באופן מסודר ב"פיאנד פוליו", המוצר היחיד (?) של השלוחה הבריטית של טי אס אר, שאיגד מפלצות מוזרות פרי עטם של יוצרים שונים, וכאלה שהופיעו בהרפתקאות שונות. ביחד עם האלפים האפלים והדוארגר (גמדים אפלים) - שאם אני לא טועה הוצגו לראשונה באחת הרפתקאות של גארי ג'ייגקס. הסווירפנבלינים הם גנומים משודרגים - עם עמידות לקסם, קרחת, וכל מיני הפתעות ויכולות מוזרות. טרילוגית האלף האפל היא בהחלט סבירה, למרות שכמו הרבה ספרים לפי שיטה לפעמים אתה ממש יכול לשמוע את הקוביות מתגלגלות ברקע. הטינה היחידה שאני נוטר לה היא על כך שהיא גרמה להופעתן של יותר מידי דמויות מבוססות-דריזזט.

איך הן נקראות?

כי עד כמה שידוע לי, הקמת טי אס אר בריטניה באה כתוצאה מכך שחברת וורקשופ גיימס הבריטית (אלה מהמניאטורות) החליטה בסוף לא לעבוד בשביל טי אס אר, או משהו כזה... לטי אס אר היו כמה מוצרים ממש מוזרים באייטיז - שיטת משחק די מעצבנת שנקראה "קונן", הרפתקה שהציגה את הדמויות שעליהן כביכול התבססו בובות משחק של הרפתקנים (סטרונגהרט הפלדין, ווארדיוק הלוחם הרשע ועוד כל מיני חבר'ה - נדמה לי שאפשר למצוא את כולם באירינדי, אבל לא קראתי את הגזאטיר שלה).

shadowfax

New member
יש אחלה אתר

http://www.rpgunited.com/eng/prod/a1.html הוא מכיל את מרבית הדברים של TSR כולל תמונות והכיתוב הקצר בכריכה מאחורה, נוח לעיון

Elenlos

New member
שאלה קצת טיפשית...

מאיפה אתה יודע את כל זה?!?! ***לא על הסווירפנבלינים...

henk

New member
אם אתה משחק ב- FEARUN

אז יש את הספר- RACES OF FEARUN אם לא...זה עדיין יכול לעזור.......

למעלה