גנב קטן

sharonb3

New member
גנב קטן

בני בן ה-6 בכיתה א' התחיל לגנוב לחבריו בכיתה דברים זה יכול להיות איזה משחק או קלפים או פוגים או כסף. כל יום דיברנו , צעקנו כעסנו והוספנו לו עונש טלויזיה, ביטול חוגים חברים וכו' אבל זה לא עוזר והוא ממשיך במעשיו. הוא אומר שהוא יודע שזה לא בסדר אבל לא יכול לשלוט בזה. הוא ילד שלא חסר לו כלום אנחנו נותנים הכל ואפילו יותר מדי . הרבה חוגים , טיולים מתנות וכו' (דוגמא יש לו פוגים אבל לחבר יש הרבה יותר אז הוא פשוט לוקח ) אנחנו רוצים לטפל בבעיה עוד בחיתוליה לפני שיהיה מאוחר מדי. מה עושים ? ????

iris mom of two

New member
קודם

פה זה לא בעייה של גניבה כמו בגיל מבוגר יותר. אין לו עדיין תובנה של ערך הכסף. חוץ מייעוץ (לכם) זה איפה שאני הייתי מתחילה: במקום לצעוק, להסביר ולהפסיק טלויזיה הייתי מכריחה אותו כל פעם להחזיר את הגניבה לבעליה, עם מכתב התנצלות ואלי אפילו מתנה קטנה מהאוסף שלו. לקחת ממנו דברים, ממש לרוקן לו את החדר מכל הצעצועים (כך אפשר לדעת אם הוא משחק אם משהו שגנב מחברים) ולתת לו משחקים רק על פי צורך. להראות לו שאתם לא יכולים לסמוך עליו. ועכשיו לקטע הכי חשוב, הצד החיובי. אני מאמינה גדולה בטבלאות. על כל יום שעבר בלי גניבה, שבח קטן. בסוף שבוע מספר צעצועים חוזרים אליו. בתום חודש הוא יכול לקבל מתנה קטנה. כמובן להתמיד, להתמיד, להתמיד!!!! לתת לו המון תשומי! המון השגחה, לשחק יחד איתו. אם אחרי חודש זה לא עובר, בהחלט להמשיך עם יעוץ מקצועי.

sharonb3

New member
גנב קטן

באמת עזרת לי וזה רעיון לסמן כל פעם שזה לא קורה... הוא מחזיר את מה שהוא לקח , וגם משהו מהאוסף שלו. אבל אולי צריך להפסיק לתת ולתת שישתנה

אה...הבעיה הזו!

טוב, ברור שאפשר לקרוא לילד (ללא העלבה) כאחד שלא מוכן שיהיה למישהו אחר יותר. אולי אפילו, קנאי? ברור לי שאתם נותנים לו דברים, אך בכל זאת, הוא אינו מסתפק במועט. הוא בן 6, אז זה גם יכול להיות גיל. אני זוכרת שהייתי וכמעט כמוהו. תדברו, תסבירו לו שאם זה לא טוב, זה לא יעזור לו והוא יגרור למצבים לא נעימים. אולי הבעיה היא, שאתם ממשיכים לתת לו? בלי עונשים! פשוט, אל תמשיכו לתת לו הרבה. הוא יבין לבד.

פלגיה

New member
מאוד צרמה לי כותרת ההוגעה

אם הבעיה בחיתוליה, והילד לוקח דברים שמצאו חן בעיניו, אבל שייכים לילדים אחרים - הוא לא "גנב". גנב הוא אדם שבמודע ובאופן שיטתי לוקח רכוש של אחרים. תקנו את גישתכם, ואחר כך תוכלו לטפל בבעיה של הילד.

למעלה