גנאש חמוציות

isroni

New member
גנאש חמוציות

צהריים חורפיים לכולם יש לי מצברוח לפרלינים, וחשבתי להכין גנאש חמוציות/פירות יער. אין לי מחית אבל יש לי ליקר אוכמניות (15%) וחמוציות מיובשות. לפני שאני מאלתרת גנאש, חשבתי להכות את המומחים. יש למישהו עצה? יש לי את כל סוגי השוקולדים, ושמנת כמובן.

motip3

New member
אפשרות שאני עושה עם פטל

אני טוחן את הפטל עם מעט שמנת במטחנת תבלינים במקרה של פטל אין בעיה של קליפות במקרה של חמוציות ייתכן ויש צורך לסנן אם לא רוצים את הקליפות ניתן להרתיח את השמנת ביחד עם הפירות ואז לשפוך את זה על שוקולד (אני אישית מעדיף שילוב של פרות עם שוקולד לבן, בעיקר כאשר מדובר הפרות חמוצים) או לא להרתיח ופשוט להוסיף לשוקולד מומס, לאחר הוספת השמנת ניתן להוסיף גם את הליקר. אפשרות אחרת היא להכין PDF (מרמלדה) ואותה לצפות בשוקולד. בסוף שבוע הזה הכנתי PDF אוכמניות ויצא מצויין (תמונות, מחר). היות והתשובה שלי הגיע די מאוחר ייתכן וכבר הכנת משהו אז יהיה נחמד לשמוע מה זה ואיך יצא.

isroni

New member
תודה!

עדיין לא הכנתי, וההצעה שלך נשמעת טוב. נראה לי שאני אנסה אותה מחר. אפשר אולי כמויות מדויקות יותר?

motip3

New member
אין לי ממש כמויות מדוייקות

זה גם מאוד תלוי בכמות הפרי ובחוזק הטעם שלו ואם החמוציות הן רק מיובשות או מכילות גם סוכר וכו'. בל מקרה הייתי לוקח בערך 70 גרם מהחמוציות וטוחן אותן הכי חזק שניתן ביחד עם 30 גרם שמנת מתוקה ורואה את המרקם ובמידת הצורך מוסיף עןד מעט שמנת..... את החמוציות הטחונות כאמור ניתן לחמם או לא ולהוסיף את ה- 70 גרם שהתקבלו לבערך 200 מ"ל שוקולד לבן מומס (או לא) לערבב היטב ולהוסיף 15 מ"ל ליקר. לפי המרקם ולפי הזמן שצריך שזה יעמוד הייתי מוסיף גם בערך 10 גרם חמאה אבל לא נראה לי שצריך. בגלל הצבע היפה של המרקם אני אישית אוהב להמתין שהגנאש יתקשה מעו ולמלא בתוך פרלין פתוח. כלומר, להכין תבנית (עם דוגמה ישרה התחתית) ואז לשלוף אותם ולהשתמש ככוסיות שוקולד שבהן ממלאים את הגנאש בזילוף בעזרת צנטר בדומה לפרילין בצד ימין בתמונה המצ"ב).

isroni

New member
ניסוי גנאש חמוציות :)

בעקבות ההמלצה של מוטי, ניסיתי לפי שיטת גנאש הפטל. החמוציות היו מיובשות ומומתקות ברכז תפוחים. בישלתי אותן קצת עם שמנת, בלינדרתי כמה שיכולתי וערבבתי עם שוקולד לבן מומס. הוספתי ליקר אוכמניות. הגגנאש יצא מאד צמיגי אז הוספתי עוד קצת אלכוהול עד שהמרקם היה קרמי. בלינדרתי שוב. הצבע לא יצא כ"כ יפה, אולי כי החמוציות היו כהות יחסית. לגבי המרקם, בעיני הוא היה קשה מדי. החתיכות פרי לא הפריעו לי כי אני דווקא אוהבת קצת מרקם במילוי, ולקחתי את זה בחשבון, אבל הייתי צריכה לחכות בערך 5 דקות אחרי ההוצאה מהמקרר כדי שהמרקם יהיה אכיל וטעים יותר. אני אישית לא כ"כ אהבתי את המילוי, אבל התגובות מהסביבה דווקא היו טובות. אולי צריך להאמין ל"קהל" :) תודה על העזרה!

sharonoga

New member
נשמע סבבה

רק לא לשכוח להוריד מכמות הנוזלים (א.ק.א שמנת) כדי להישאר במרקם הנכון

למעלה