גן תקשורת

winterfell

New member
גן תקשורת

הבן שלי התחיל השנה ללכת לגן תקשורת.
בשבוע האחרון ראינו שינוי חריג ובולט בהתנהגות שלו בגן. אנחנו רואים התנהגות דומה גם בבית, אבל בעצימות נמוכה בהרבה. נראה שבגן לא יודעים איך להתמודד איתו ועומדים מולו חסרי אונים.
בנוסף, היום קיבלנו את התל"א. כל ההתנהלות סביב הנושא הזה לא ברורה לי - למה המסמך עצמו לא נמסר להורים לפני או במהלך הישיבה? למה אני צריכה להגיע הביתה ולראות שם דברים עליהם לא דובר כלל בישיבה? כולל נקודות עליהן נשאלתי ושחד משמעית סירבתי שייעשו?
התחושה הערב קשה מאוד.
לא ברור לי, גם היום, מי אמורה להיות הדמות המובילה בגן ואל מי עלי לפנות עם התחושות שלי. יש לי הרגשה שהגננת לא מספיק מובילה ודומיננטית בחיי הגן ומול הצוות.
מה עושים? למי פונים? אני מתחילה לחשוש לשלוח אותו לגן מחר בבוקר....

רואה 6 6

New member
כיצד הוא מתנהג ואיך זה היה לפני כן?

אין דבר כזה שהורים לא יעירו הערות ולא ירשמו אותם בתל"א. אתם אמורים לרשום ולהחזיר לגננת ולבקש הבהרות.הגננת היא כמובן הגורם הראשון לפנייה אבל רצוי שיהיה לכם גם את הטלפון של נציגת המתי"א ופסיכולוג/ית הגן.

אין לכם ליווי של הנחית הורים? זה גם כן מקום מתאים

להעלות את הענין.
ראשית הייתי עוברת על התל"א, שאינה כתובה בסלע, מוחקת ומתקנת ומעירה את הערותי.
שנית הייתי מבקשת לכנס ישיבה עם צוות הגן והפסיכולוגית כדי לברר את הדברים.
שלישית, במידה ואתם מלווים ע"י פסיכולוגית מנחת הורים שגם עושה תצפיות בגן (זה לפחות ככה אצלנו), אז הייתי מעלה את הדברים מולה.
רביעית - יש מפקחת שמרכזת את כל גני התקשורת בעיר. אפשר לפנות גם אליה, אבל הייתי עושה זאת רק אחרי שהשתכנעתי שהצוות ואני לא רואים עין בעין.
מנסיוני, בשיחה אפשר להבהיר את רוב הדברים.
&nbsp
המסמך לא נמסר במהלך הישיבה כי מטרת הישיבה היא לחדד דברים עם ההורים ולדון בכל הנושאים. בשלב הזה התל"א היא טיוטה.
בכל מקרה, אל תחששי ואל תפחדי. ההיררכיה מאוד ברורה בגנים ותמיד יש לך כתובת.
&nbsp
נראה לי שיש הרבה דברים שלא מובנים לך בהתנהלות - לכן הייתי ממליצה להתחיל בלברר את זה בשיחה נעימה עם הגננת -
לא ממש מובן לי א, ב וגם ג'. מתי נוכל להיפגש ולעבור על זה?
&nbsp
אני ממליצה, לא להיכנס למגננה ולא להתחיל במלחמה (רק כמפלט אחרון).
צאי מתוך נקודת הנחה שכולם רוצים להיטיב עם בנך ופועלים מתוך כוונות טובות, את יודעת הכי טוב ובמקרה הכי גרוע את פשוט צריכה להסביר (ולהסביר ולהתעקש ולהסביר) למה צריך לעשות או לא לעשות כך וכך.
נסי גם להבין למה הם רשמו כך וכך ומה נקודת המבט שלהם.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה