גן שפה גיל 3

מיכל20141

New member
גן שפה גיל 3

שלום לכולם...
אני חדשה פה וגם בתפקידי.
אני גננת בגן שפה-גיל 3, הרמה מאוד מאוד נמוכה.
מס' שאלות:
1. מה מלמדים ואיך על החגים? כמה להשקיע ביום כיפור, מתי סוכות, איך ללמד- אשמח לעצות!!
2. חצר- כמה זמן לתת לילדים להיות בחצר? עד עכשיו נתתי שעה וחצי, הילדים ממש נהנים אבל אני מרגישה שאני לא מספיקה ככה דברים אחרים...
תודה!

לגאנ

New member
קודם כל בהצלחה בתפקיד החדש

איך עובדים? אני חושבת שכדי להעשיר את אוצר המילים של הילדים את צריכה להראות את החפץ או תמונה של החפץ (אם אי אפשר להביא אותו) ולתת לו שם. את צריכה להחליט בכל נושא על קבוצה של מילים (אם זה חג אז סמלים) שאת רוצה ללמד ולהביא אותם בצורה מוחשית עד כמה שניתן ולשיים. יש לחזור על אותן המילים שוב ושוב ולנסות לשלב מילה במשפט.
למשל: לקראת ראש השנה מביאה תפוח ואומרת "זה תפוח". מביאה צנצנת דבש ואומרת "זאת צנצנת דבש". בראש השנה טובלים תפוח בדבש ומדגימה להם.
אפשר גם להעזר בספרים לגיל הרך שיש בהם מעט מאוד טקסט.
חשוב להשתמש בכל החושים של הילדים: גם שמיעתית, גם ויזואלית ועוד... (ריח, טעם, מגע) זה מאוד עוזר בלמידה.
גם בחצר אפשר להעשיר את השפה של הילדים: את יכולה לשיים את הפריטים שבחצר או לצפות באינטראקציה בין ילדים, להבין מה הם מרגישים או רוצים ולעזור להם להעביר את הרגש/המסר. קודם כל עם הילד עצמו מה הוא רוצה? מה הוא מרגיש? ואח"כ לתווך בינו לבין הילדים האחרים. לדבר איתם המון אפילו לא דרך למידה מכוונת אלא דרך אינטראקציות יומיומיות.
מקווה שעזרתי
שנה טובה ומוצלחת :)

ברוכה הבאה לפורום

1.אני לא גננת של ח"מ, אבל לדעתי, להתמקד בעיקר בסמלי החגים והמועדים.
העליתי כמה תוכניות עבודה על יום כיפור-אולי משהו משם יעזור לך, אפשר כמובן תמיד לנסות להוריד את הרמה כך שיתאים לקטנטנים אצלך.
&nbsp
2. לגבי החצר- שעה וחצי נשמע די הרבה לילדים אבל הם אם נהנים וזה זורם אולי תנסי לקצץ קצת ולהספיק את מה שתיכננת או אם יש אפשרות לעשות את מה שתיכננת בחצר וזה עובד-גם מעולה
למשל יצירה אפשר לרוב לעשות גם בחצר. מפגש לא הייתי עושה בחצר.

למעלה