גן שעשועים מיוחד

גן שעשועים מיוחד

שלום, לאחרונה התבקשתי לייעץ לארכיטקטית כיצד יש לבנות גן שעשועים שיהיה סגור, כלומר מגודר, לא לשימוש כלל הציבור. וישמש ילדים רגילים ועם צרכים מיוחדים, כל זאת בהדרכת מבוגרים. האם מישהו יכול להפנות אותי לספרות שעוסקת בנושא, או לעזור לי מנסיונו???

מניסיון...

בתי הקטנה, בת 2.4 שנים, קטעה את קמיצת יד שמאל כשהכניסה את האצבע לציר (כנראה) של שער ברזל בגינה ציבורית. הגינה החדשה והמאובזרת מוקפת גדר, ונתפסה בעיני כבטוחה.... אז, יש לשים לב גם לכך !(תפרו את האצבע וכעת הכל בסדר). למה התכוונת שכתבת "לא לשימוש כלל הציבור"? גן השעשועים בגינת שינקין מתוכנן בחוכמה לדעתי, כדאי לראות (זה לא הגן בו בתי נפצעה). מתקני המשחק והטיפוס סגורים ובטוחים, אפשר לשמור על קשר עין עם הילדים גם כשיושבים במרחק מהם. הגן מקורה בקיץ ומוקף בגינה כך שהילדים לא בורחים ממנו ישר לכביש. אני הייתי רוצה למצוא בגן מגוון גדול של אפשרויות גרייה וסטיבולרית : טרמפולינות, נדנדות אורכיות (יש בגינה בשיכון ותיקים ברמת גן), קרוסלות, מתקני שיווי משקל וכו´.

עטרה ב ט

New member
במרכז שאני עובדת, הקימו לא מזמן

חצר טיפולית. אני לא כל כך מבינה בתהליך התכנוני שעברו שם, אבל אני כן יודעת שמסיבה כלשהי ניסו לשכנע אותנו נגד מגלשת גלילים. בכל זאת החלטנו להרים גם כזאת מגלשה וזה מאוד מאוד שווה. חוצמיזה, יש שם קורת שיווי משקל גדולה, עם אפשרות לאחיזה בצדדים חללים שאפשר להיכנס לתוכם מגלשת גלילים נדנדות נדנד ונדנדות של כמה ילדים ביחד סליל כזה שיורדים אותו בהחלקה קיר טיפוס קטן סולם רגיל המרכז נמצא במקום שיש בו הרבה ילדים והחצר איננה סגורה, נחמד מאוד לראות ילדים בכל מיני גילאים משתמשים בו, זה גם נותן רעיונות וגם אם רוצים שהילד יחווה השתלבות בין כל הילדים האחרים, זה עוזר. מצד שני כשאנחנו רוצים, יש לנו הסדר עם המקום שמפנים לנו את החצר רק בשבילנו. יש המון חברות שעושות את זה ופרוספקטים רבים. אני חושבת שכדאי לך לטייל קצת ולראות כל מיני דברים בשטח.

שושנה שמברג

היא מרפאה בעיסוק שבעלה ארכיטקט ( איזה שילוב !) גרה בארה"ב אך כאשר עשתה פה קורס לפני כשנה סיפרה על פרויקט שנשמע דומה. בקיצור יש לה ולבעלה אתר, קורס ודואר אלקטרוני והם עשויים לעזור לך. כרגע אני מוצאת רק את הפקס 3586454 410 זה ב - BALTIMORE,MARYLAND שווה לבדוק איתם. כמו כן שווה לבדוק את האתר של אוניברסיטת NC ובפלו מצורף קישור אני חיבת להוסיף שאני נורא שמחה שאת בפרויקט - זה נורא חשוב בהצלחה ואם תזדקקי לעזרה נוספת אל תהססי לכתוב טל

ועוד דבר שנזכרתי -

בארה"ב סיפרו לי על קיטנה שנבנה עבור ילדים עם צרכים מיוחדים. נדמה לי שנקרא WHOLE IN THE WALL CAMP שווה לבדוק... טל

וגם מצאתי

אתר של כמה קיטנות אשר נועדו לילדים עם צרכים מיוחדים ממה שראיתי כל מיני - מחלות כמו סרטן, בעיות פיזיות ועוד... אולי מהם ניתן ללמוד ולא לשכוח לשאול את חנה זיו שבוע נפלא טל

מילבת

New member
תתקשרי לשושי ממילב"ת

לשושי גולדברג-מאיר, מרפאה בעיסוק המנהלת המקצועית במילב"ת יש ידע רב בנושא, קטלוגים, וספרות מקצועית . שימי לב שעברנו למקום חדש - ביתן 23 א´ בתוך בית חולים תל השומר. טלפון: 03-5303739. להתראות

תודה תודה

תודה לכולכן על העצות. אשמח להשתמש בהן, ולספר לכן בהמשך על התפתחות העיניינים. נראה לי שזה הולך להיות גן שעשועים מיוחד.

חצר טיפולית מעניינת

במקום עבודתי, משכ"ל זכרון יעקב, חנכנו זה מכבר חצר טיפולית מיוחדת ויפיפיה המשמשת מענה לצרכי טיפול של ילדים בתחומים מוטוריים, קוגניטיביים רגשיים ושפתיים. אני מזמינה אותך ואת כל המתעניין לבקר ולהתרשם ממנה. אפשרי גם לקבל ממני פרטים בטלפון :055-248443 בברכה, מיכל דה לה וגה

למעלה