גן רגיל עם סייעת

גן רגיל עם סייעת

הבן שלי בן 5 מאובחן כ PDD NOS השנה הוכנס לגן רגיל עם סייעת צמודה
בשישי שבת אני מרגישה רגרסיה הוא התחיל לשרוט את עצמו בפנים לנשוך את הידיים שלו
לצעוק וממש התפרציות זעם הצוות של שנה שעברה של הגן המיוחד שהוא היה בו קבעו פה אחד שמאיר שלו יכול ומסוגל להיות בגן רגיל
וזה שהוא נמצא בגן מיוחד לא מפתח אותו כי הוא ברמה גבוהה מאוד שנה שעברה הוא שולב פעמיים בשבוע בגן רגיל עם סייעת
והכל היה בסדר אבל השישי שבת הזה קיבלתי כאפה אחורה זה החזיר אותי למקומות לא טובים
ואני מרגישה שזאת אשמתי שעשיתי טעות אני לא מפסיקה לבכות ולא יודעת מה לעשות..

המצליצו לי מהגן הקודם על גן מסויים עם גננת שיש לה ניסיון בשילוב ילדיי PDD
ובגלל בעיה בחשבון הבנק לא הצלחתי להחתים הוראת קבע על מנת שישמרו לי מקום בגן המומלץ
בסופו של דבר הוא נכנס לגן חדש עם גננת שרק עכשיו סיימה ללמוד ועם סייעת שאין לה ניסיוןן

מצד שני לא רוצה לבלבל אותו שוב..
חושבת ללכת מחר לעירייה
אבל לא בדיוק יודעת מה לבקש ועל מה לעשות רעש

לבקש שיחליפו לו גן או סייעת ..

או שבכלל יחזירו אותו לגן המיוחד ?!

אם יש הורה עם ניסיון שיכול לעזור לי בהכוונה בנושא אני אשמח לעזרה

אני לא מצליחה להרדם ולא מפסיקה לבכות מפחדת שהרסתי לו ...

TikvaBonneh

New member
מה לבקש

את צריכה לבקש שמדריכה שמבינה באוטיזם תגיע לגן לצפות ותדריך את הסייעת ואולי גם את הגננת. בד"כ ההחלפות לא טובות לילדים שלנו, הם צריכים יציבות.

כל ההתחלות קשות...

ובמיוחד לילדים שלנו.
תני לדברים זמן, כי לילדי PDD קשה מאוד עם שינויים.

וכמו שהציעו לך תבקשי הדרכה לגן (גננת+סייעת) מהמת"י/מתי"א בנושא PDD כמה שיותר מהר.

ימימה

New member
התחלה היא אף פעם לא קלה

במיוחד לילדים שלנו שכל שינוי קשה להם. האם את יכולה להגיד בודאות שאם היה נכנס לגן המומלץ היה בטוח מאושר מיד? או שאם יעבירו אותו עכשיו לגן אחר או יחליפו סייעת הכל ישתנה? הרי גם בגן אחר, אפילו בגן "מומלץ" תהיה לו גננת שהוא לא מכיר וסייעת חדשה, ילדים חדשים ומסגרת הרבה יותר גדולה מקודם. כל השינויים האלה מספיקים כדי לגרום ללחץ ולהתנהגות רגרסיבית.
הבן שלי כשהיה צעיר יותר, היה בלחץ כל שנה עם תחילת הלימודים, גם אם המשיך עם אותם הילדים, אותה המחנכת ואותה הסייעת. עצם הצורך לחזור למסגרת אחרי חודשיים הצריך התרגלות מחודשת.
ההסתגלות למסגרת חדשה לוקחת זמן. קחי אויר ותני לו ולך את הזמן הזה להכיר את המסגרת החדשה, את הגננת, הסייעת והילדים. גננת וסייעת חדשות, אם יש להן מוטיבציה ואהבה ורצון להצליח, יכולות לעשות עבודה טובה. מאד כדאי להקשיב לעצה הטובה שקיבלת ולהשיג להן הדרכה טובה - זה יכול לשנות את כל התמונה - אבל כרגע צריך פשוט סבלנות, לעבור את החגים (עוד תקופה מבלבלת), ולא לחשוב שהרסת לו משהו. התגובה שלו נורמלית לגמרי, הרבה פעמים יש רגרסיה בתחילת שנה.
מקווה שבהמשך השנה תראי שהוא מאושר ומרגיש טוב בגן

למעלה