גן פרטי בתל אביב

גן פרטי בתל אביב

בימים אלו אני צריך לרשום את הבן שלי לגן חובה לשנה הבאה ואשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי על גן פרטי טוב באזור תל אביב (עם עדיפות לאיזור הצפון הישן). האקסית שלי מתלבטת בין שלושה מקומות: ברנר, בית הספר הצרפתי (מארק שגאל) ובית הספר הדמוקרטי ביפו. אני אגב שמעתי דברים טובים על חינוך אנתרופוסופי בגבעתיים.. אשמח לקבל כל אינפורמציה הנוגעת לבתי ספר אלו או אחרים בכדי לעזור לי לבחור תודה מראש :)

הבהרה...

ברצוני לציין שאני די הדיוט בתחום החינוך. חשובים לי פחות המרדף אחר תעודות והחינוך למיינסטרימיזם ויותר חינוך לערכי מוסר ולחשיבה עצמאית. כמו כן חשוב מאוד היחס המספרי של גננות\מטפלות לעומת ילדים - מה שמבטיח לדעתי יחס אישי יותר לילד, מתן מענה יותר מהיר לצרכיו ושחיקה נמוכה יותר של הצוות. אשמח לקבל תגובות מפורטות המסבירות לדוגמא מהן היתרונות והחסרונות של החינוך הדמוקרטי לעומת האנתרופוסופי מנקודת השקפתכם, או נקודות אחרות עליהן כדאי לי לתת את הדעת :)

מחשבות

New member
חייב לומר שאני תמיד בוחר גן שהמרחק ממנו לבית

זה חמש דקות הליכה מכסימום, שהוא בפיקוח העיריה ומשרד החינוך וששאר הילדים הם מהשכונה ושילכו אחר כך יחדיו לבית הספר.

חני ב

New member
מציעה לך להעלות את השאלה

גם בפורום להיות הורים. אני לא תל אביבית לכן איני יכולה לעזור לך.

She Dolphin

New member
כמה השגות שאולי יעזרו בהתלבטות שלכם

(או יחמירו אותה, מי יודע
) הדבר הראשון שכדאי לכם לחשוב עליו הוא עניין ההסעות (במידה ואתם לא גרים קרוב לאחד מבתיה"ס הנ"ל, או מתכוונים להסיע בעצמכם). בכורנו נכנס לביה"ס הפתוח-דמוקרטי ביפו בכיתה א' ולכן עניין ההסעות הלך די חלק (למרות שבהתחלה הוא עדיין הרגיש לנו ממש צעיר לכך), אבל אם מדובר בילד בגיל חובה שנוסע לבד התחושה אצלנו לפחות היתה אחרת. אחותו הצעירה ממנו נמצאת עכשיו בגן חובה שם, אבל היא נוסעת יחד עם אחיה שכרגע בכיתה ב'. עם זאת, חלק לא קטן מילדי גן חובה נוסעים לבד בהסעה ומסתדרים עם זה כך מצויין, כך שיכול להיות שאלה רק אנחנו... כפי שכתבתי - הילדים שלנו לומדים בפתוח הדמוקרטי ביפו ואנחנו מאוד מרוצים מביה"ס בכלל וכמובן גם מהגן. רק צריך לקחת בחשבון שמכיוון שהכניסה אל הגן (וגם אל שאר הכיתות הנמוכות) היא בהגרלה, ובהתחשב בעובדה שחלק גדול מהמקומות שם משוריינים ל"אחים של ילדי ביה"ס" קיים סיכוי שלא תצליחו להיכנס... אגב, בכדי להיכנס לגן בביה"ס ביפו אתם חייבים להיות תושבי ת"א מפני שהוא מוכר ע"י עריית ת"א לכן שייך אליה ומסובסד עבור תושביה. כשאתה כותב ברנר אתה מתכוון לגן החובה שבמסגרת ביה"ס הפתוח שם? אם כן, שמעתי עליו דברים טובים אבל אני לא מכירה מקרוב. עד כמה שידוע לי הסיכוי להיכנס לגן בברנר הוא גבוה יותר, אבל המחיר שם גם הוא הרבה יותר גבוה ואין לשם הסעות כמו בביה"ס ביפו. לגבי הגן אנתרופוסופי, אני לא מכירה את הגן המדובר, אבל לנו היה נסיון לא כל כך טוב עם השיטה האנתרופוסופית ולכן לא הייתי הולכת על זה. צריך לזכור שלא כל מה שפרטי ואלטרנטיבי הוא בהכרח דומה. למרות שלכאורה יש כמה אלמנטים דומים בין שני סוגי החינוך (פתוח ואנתרופוסופי) יש בין שתי השיטות הבדלים גדולים ומהותיים מאוד. כאמור, לנו היה נסיון לא מוצלח עם החינוך האנתרופוסופי, ולו לא יכולתי לשלוח את ילדי לביה"ס הנוחכי שלהם והייתי צריכה לבחור בין שתי אפשרויות, הייתי מעדיפה חינוך ממלכתי רגיל על פני האנתרופוסופי. אם תרצה לשאול עוד לגבי דברים ספציפיים אתה מוזמן, כאן או במסר

למעלה