גן פרטי או עירוני

anat30g

New member
גן פרטי או עירוני

התאומים שלי יהיו בספטמבר בני שלוש. האופן עקרוני הם יכולים להכנס בשנה הבאה לגן עירוני טרום-טרום חובה. עכשיו הם הגן פרטי מקסים, שאני (והם) מאוד מרוצים ממנו. זה גן של 30 ילדים עם צוות של 4 (גננת ושלוש מטפלות) של ילדים בני שנתיים וחצי עד ארבע. הילדים שלי בגן עד השעה אחת בצהרים. הם מקבלים בגן ארוחת בוקר וארוחת צהרים בשרית. הגן העירוני שאני חשבתי להכניס אותם אליו הם של עד 36 ילדים (מה שמותר על פי חוק) - אבל הסבירות שיהיו בו גם כ-30 ילדים. יש צוות של שתים - גננת מקסימה וסייעת מקסימה. זהו גן מעולה - שאולי לא מנשקים בו כמו בגן הפרטי - אבל הילדים מקבלים המון חיזוקים. אני מתלבטת קשות בין שניהם. מבחינה כלכלית הגן הפרטי זה קריעה לשלם עבור שנים. בגן העירוני התשלום הוא של 600 ש"ח ויש לי עוד הנחה בגלל היותם תאומים. יש לי חששות מהגן העירוני שנוגעות בכך שהילדים לא ממש שפתיים - הם לא מדברים ברור, וגם הנושא שהם לא גמולים עדיין. דיברתי עם הגננת בגן העירוני על כך שהתאומים עדיין לא גמולים לחלוטין ואני חוששת לשלוח אותם לגן במצב כזה - והיא הבטיחה לי שהיא תהיה מוכנה ללוות אותם לתוך גמילה מלאה בגן ושגם השנה הם גמלו בגן שני ילדים - שהגיעו לגן בספטמבר עם חיתול ותהליך גמילה של אחד מהם התרחש רק בפורים. גם בנושא השפתי היא אמרה שלא חייבים להשאיר ילד בגלל זה בגן פרטי. בקיצור - אני מתלבטת מאוד - ענת

בדיוק באותה בעיה

הייתי בשנה שעברה. בתי היתה רק באוקטובר בת 3, עדיין לא גמולה, דבוקה אליי מאד, באה ממשפחתון עם 7 ילדים, לא מדברת כ"כ ברור, וההתלבטות היתה קשה. האם עוד שנה לרשום אותה לגן פרטי? לא חבל על הכסף? אבל אצלנו בישוב זה שונה: אי-אפשר להכניס ילד לגן מועצה אם הוא לא גמול. אני לא רציתי להכניס אותה לגן מועצה עם 35 ילדים ו- 2 נשות צוות שיעשו לי פרצוף אם ברח לה בטיטול (אפשר להתעקש להכניס לגן) בכל אופן, רשמתי אותה לגן פרטי חדש עם 27 ילדים ו- 5 אנשי צוות, והבחירה היתה טובה מאד. היא מאד התפתחה שם, היא כבר גמולה ללא לחצים ופרצופים והכל נפלא. אך, להבדיל ממני - לך יש תאומים, העלות גדולה פי 2, את מתארת מצב בו יש גננת תומכת בגן עיריה. בקיצור, אני חושבת שאת יכולה בלב שקט להכניס אותם לגן עיריה. אל תשכחי: לגבי הגמילה - יש לך עוד 4 חודשים עד ספטמבר, זה המון זמן, וגם הדיבור ודאי ישתפר. (האם עשית להם אבחון אצל קלינאית תקשורת?) בהצלחה, ונשמח לקרוא מה החלטת.

vered4

New member
הגננת בגן העירוני, ממש מציאה!

לא שמעתי על גננת בגן עירוני שמסכימה בכלל לקבל ילדים לא גמולים. גם לגבי מספר הילדים יחסית המצב בסדר. האם הם ימשיכו שם יותר משנה אחת? אם כן, ואם נראה לך שהם קצת לא בשלים, אולי תעבירי אותם באמצע השנה. בכל מקרה לפי התאור שלך הגננת של הגן העירוני נשמעת טובה והגן מוצלח.

דליה.ד

New member
גם אני חשבתי כך...ורד!

הגננת נשמעת "אחלה", לא מתרגשת, לוקחת דברים בפרופורציה, מוכנה להתמודד, נותנת לאם תמיכה ומרגיעה אותה וזה גם זול???! אני לא הייתי מתלבטת לרגע! בהצלחה!

לאה_מ

New member
לא יודעת...

נכון שהגננת נשמעת נהדרת - גם אני עוד לא שמעתי על גננת בגן עירוני שמוכנה להתמודד עם גמילה. וההפרש בכמות הילדים לא גדול. אבל, אני יכולה לומר מנסיוני, שההבדל הגדול ביותר שאני חוויתי במעבר של ילדי מגן פרטי לגן עירוני (ואצלנו זה היה בגיל 4, לא בגיל 3), הוא ההבדל ב"לימודיות" ב"מובנות". סדר היום בגן היה הרבה יותר מובנה, היה פחות משחק חופשי ויותר פעילויות מאורגנות, היו יותר מפגשים ונדרשה רמת ריכוז וקשב גבוהה יותר. בקיצור, קצת יותר לכיוון בית הספר ופחות לכיוון גן השעשועים. ילדי, בגיל 4, הסתגלו היטב למעבר, אבל אני (בליבי) שמחתי שהם נדרשו לעשות זאת בגיל 4 ולא כבר בגיל 3. שוב, לא ניסיתי את זה בגיל 3. אולי הם היו מסתגלים היטב גם קודם. אבל תחושתי היתה שהמסגרת הפרטית התאימה יותר לילדים בגיל הזה בגלל האופי היותר חופשי שלה. והגננות של עומר ושירה בגנים העירוניים היו מצויינות. לגבי השיקול הכלכלי - אין ספק שהוא קיים. בעיקר עם תאומים. אבל זה צריך להלקח בחשבון בקונטקסט המשפחתי הספציפי.

vered4

New member
מה שאת מתארת, שוב תלוי בגננת

הבן שלי היה בגן פרטי, בין גיל3 ל4, עד היום אני זוכרת את הגננת כלחוצה. היא היתה לחוצה להוכיח (גן פרטי) להורים מה הם לומדים ומשיגים, פתרה בעיות חינוכיות לפי איך שנראה לה הכי טוב למערכת יחסיה עם ההורים (למה לא הוצאתי אותו? כי היו עליה המלצות מצוינות, כי לא היתה לי מספיק פרספקטיבה.) כשהגענו לגן העירוני, מצאנו גננת נינוחה, נעימה, לא לחוצה. במקום הופעה בחנוכה היתה מסיבת חנוכה. כשהיתה בעיה היא ישבה עם ההורה כדי למצוא פתרון, ולא ציפתה שיפתור את הבעיות בגן. בקיצור, כבר "הזמנתי" אצלה מקום לחמוד הבא. לא כל גננת מתאימה לגילאי שלוש, ונדמה לי שלא מצפים מגילאים כאלה את אותם דברים שמצפים מילדים גדולים יותר.

אפרת_ח

New member
איך השעות ואיך החופשים?

אני עובדת משרה מלאה, ובשבילי גן עיריה זה פשוט לא מספיק! צריך להוסיף צהרון והסעה, שזה חסרון בפני עצמו וגם עולה כסף. וחופשים זה בכלל שיגעון. אז לדעתי צריך לעשות גם את השיקול הזה! בנושא השפה והגמילה, אני נוטה להאמין לגננת שאם היא מוכנה לקבל אותם היא תדע להתמודד.

anat30g

New member
התלבטות

ההתלבטות קשה כי מדובר בשני גנים מצויינים. שתי הגננות - אף על פי שהן שונות באופי, אחת יותר רכה (בפרטי) אחת יותר קפדנית (בעירוני) שתיהן בעלות אישיות ושתיהן גננות מעולות. ועם שתיהן יש לי היסטוריה (חיובית) ואני מכירה אותן היטב. בגן הפרטי היו גם הגדולים שלי - הגדול היה שם עד גיל 4 ונכנס ישר לגן טרום-חובה-חובה של גילאי 4-6 לגננת איומה (המון צער ויגון עברו עלינו אז). בגן חובה היתה לו גננת אחרת מקסימה. את הגננת בגן העירוני של טרום גיליתי עם הבת שלי שהיתה בפרטי רק שנה ואחרי שנה בגן הפרטי הגננת בגן הפרטי אמרה לי שאין לה מה להוסיף לילדה ושהיא מוכנה ובשלה לגן העירוני. ובאמת הילדה פרחה בגן העירוני - היא היתה שם שנתיים מוצלחות ופוריות. השנה נוספת בגן חובה היתה מיותרת מבחינתה. הרגשתי שאחרי אותו גן טרום חובה שהיא היתה בו - לגננת בגן חובה לא היה מה להוסיף לה... מדובר בגננת נטולת אישיות, בעלת שפה דלה... הצטערתי שהכנסתי אותה לשם. הקטנים שלי היו בגן הפרטי רק שנה אחת, נראה לי שמעבר כל שנה לגן אחר קשה לילד, אבל ברור לי שאני רוצה שהם יעברו גם אצל גננת הטרום ולו רק לשנה אחת... כי מה שמקבלים אצלה לא מקבלים בגנים אחרים. בקיצור - אני רוצה להוציא את השיקול הכלכלי מהמשוואה ולהתרכז בילדים ובטובתם. ברור לי ששתי הגננות ילכו לקראתי ולשתיהן יש מה לתת. השאלה האם לתת לקטנים להישאר עוד שנה בגן של קטנים עם קבוצת ילדים בגילם (בשנתון שלהם) וקבוצה צעירה יותר (של השנתון מתחת) או להעביר אותם לגן שבו הם יהיו הקטנים ותיהיה קבוצה של גדולים מהם.

vered4

New member
שתי שאלות

אחת, מה היא שנה במושגי זמן של ילד בן שלוש. לדעתי המון זמן. ההסתגלות יותר קלה למקום שמכירים אבל, בכל מקרה יש בין שנה לשנה חופש גדול. (בגן הפרטי יש פחות מחודשיים, לא?). אני לא יודעת אם הייתי מעבירה ילד לגן רק כדי שיהיה עם הגננת לפחות שנה. האם את יודעת שהגננת בגן עירוני תמשיך איתם עוד שנה, או לא? כי אם כן, זו העברה לשנתיים לפחות. השניה, להיות קטן בין גדולים או להפך, מאוד תלויה בילד. לכל אחד טוב מצב אחר. אם יש לילד בטחון והוא פתוח ועצמאי, יותר נוח לו עם גדולים. קבוצת ילדים באותו גיל, זה מספיק לדעתי, בשביל הענין.

לאה_מ

New member
ענת, אני לא יודעת איזו גננת מופלאה

היא הגננת שאת מדברת עליה, אבל אני חושבת שאם שני הגנים טובים, השיקול לא צריך להיות שיעברו אצלה לפחות לשנה בגלל מה שהם מקבלים - בכל אופן, סיקרנת אותי - מה הם מקבלים? אני מצרפת לך קישורים לדיונים בנושא קטנים או גדולים, שיתנו לך מגוון דעות וחומר למחשבה בנושא.

למעלה