גן עירייה

mandarin3

New member
גן עירייה

על מה בדיוק אנחנו משלמים שם סכום עתק של 700 אם לא 800 שקל כל חודש ?????? בגן פרטי משלמים סכום של 1200 1300 שקל בחודש על יום מלא (7:00 עד 16:00) כולל ארוחת בוקר וצהריים ןכל הפינוקים הנלווים כשבגן עירייה אנחנו משלמים סכום של 800 שקל בלי ארוחת בוקר ורק עד השעה 13:20 - אם נוסיף לזה צהרון אז נגיע לסכום של גן פרטי ועוד מבקשים מאיתנו את כל הציוד: צבעים, מחברות דפים נייר, עוד מעט גם יבקשו שההורים יממנו גם את הכסאות והשולחנות של הגן - אז על מה אנחנו משלמים כל חודש - יפה ! על המשכורות של הגננות - לא כדאי כבר להעביר את הגני-עירייה האלה לידיים פרטיות ? ולא - אני, אין לי שום אינטרס אישי - אני אמא מן השורה שמתקוממת נגד שחיתויות למינהן וזו אחת מהן - לאן הולך הכסף שאני משלמת כל חודש אם מבקשים מאיתנו את כל הציוד הזה - ולמה לא נותנים לילדים לפחות את הארוחת בוקר ? מישהו יכול לענות לי על זה ?

פלגיה

New member
אני חושבת שתגלי

שאם יועבר החינוך לידים פרטיות, תצטרכי לשלם הרבה הרבה יותר. אני יודעת את זה, בגלל שבשנה שעברה מימנו כהורים פתיחת גן נוסף שלא היה ממומן ע"י המועצה המקומית, והסכומים היו סכומי עתק. אז על מה משלמים? על הציוד (אנחנו מעולם לא התבקשנו להביא לגן צבעים או דפים או מחברות. בוודאי שלא משחקים וספרים שעלותם גבוהה ביותר) על עלות משכורות הגננות, הסייעות, וה"רוטציות" (עלות שכר למעסיק היא יותר גבוהה ממה שהגננת רואה בתלוש המשכורת. בערך פי 1.5) על התחזוקה השוטפת של הגן (ארנונה, מים, חשמל, חימום) על השמירה. עוד נקודה היא ששכר הלימוד מדורג. מה שאומר שמי שמרוויח מעט, זכאי להנחה משכר הלימוד. כך שמגן של 35 ילד, לא כל ההורים משלמים 700 שקל לחודש. חלקם משלמים חצי ואפילו פחות (ומדובר בהורים שאפילו הסכום הזה הוא גדול עבורם) מן הצד השני - עלות גן "חצי פרטי" לפחות באיזור שלי היא 1800 שקל לחודש, ויש איזורים שבהם הגן הרבה יותר יקר. ולגבי ארוחת בוקר - לעומת הלחם עם שוקולד בחלק מן הגנים, אני מעדיפה להביא את הארוחה בעצמי.

noa_f

New member
אצלנו 2500 בערך...

ושאלה לי למנדרין3: האם הילד בטרום-טרום חובה? אם כן וככה עולים גנים פרטיים אצלכם, למה בדיוק בחרת לשלוח אותו לגן של העיריה, הא? בגן חובה לא משלמים סכום כזה.

למעלה