גן עירייה...

tamarosh3

New member
גן עירייה...

היי.. הקטנים שלי כבר בני 2+9 נכנסו לגן עירייה ( עקבתי כאן הרבה שהיו קטנטנים ועכשיו אני חוזרת). לאלמוג(הבן) הרבה יותר קל בהסתגלות, הוא אוהב לשחק עם חברים, למרות שמזכיר הרבה את השם של הגננת הישנה ורואים שקשה לו. לאגם( הבת). הרבה יותר קשה, כל פעם שאני באה לגן היא אומרת שהיא חולה וצורחת, היא מפספסת הרבה ועדיין בשלבי גמילה, היא מאוד ביישנית וגם לא מדברת ברור.. בקיצור אני לא רגועה שהיא שם.
מה גם שהסייעת כל בוקר אומרת לי שהמסגרת לא מתאימה לקטנטנים. מה אני אמורה להרגיש?..אני מרגישה שאני מתפוצצת..
יש עוד אמהות כמוני שלא שקטות שהילדים שלהם בגן?.. אני אמורה לשבת בחיבוק ידיים ולא לעשות כלום? יש בכלל אלטרנטיבה למשהו אחר?..
שנה שעברה הם היו במעון כל כך טוב, אם גננת מדהימה וההרגשה היא שהוציאו
אותם לחיים ולהישרדות מוקדם מדי.
אשמח לשיתוף מכם אמהות שמרגישות הזדהות ואולי יש מה לעשות..

עברו בסך הכל שבועיים

רק שבועיים מתחילת שנת הלימודים.
מתוכם כבר היו 3 ימים בחופש.
עוד לא הכירו את הגן, הצוות עוד לא הכיר אותם.
ברור שיש קשיים. זה צפוי וזה טבעי.

השאלה היא מה עושים עם הקשיים?
אני חושבת שהתשובה טמונה קודם כל בך. את כותבת שאת לא שקטה ולא שלמה עם הגן. למה?
כי הם קטנים בגיל? הבן הגדול שלי התחיל גן עירייה גם בגיל כזה. יליד נובמבר שהתחיל טרום-טרום חובה. היה בין הקטנים בגן. הגן יכול להיות נהדר גם בגילאים הללו, בתנאי שהצוות מאפשר לילדים הקטנים זמן הסתגלות. זמן ללמוד את סדר היום, (יש ילדים שעדיין עייפים בצהריים, ומחפשים את המנוחה. ולוקח להם זמן לוותר עליה), זמן להתבסס עם נושא השירותים, ולא לפספס.זמן למצוא את עצמם בדבר הזה שנקרא "קבוצת גן".
האמירות של הסייעת? מודה שזה צורם לי מאוד. הגן אמור להיות ערוך לקבוצת הגיל אליו הוא מיועד. מה זאת אומרת "המסגרת לא מתאימה לקטנטנים"? הם לא קטנטנים - הם בשנתון הנכון, והגן אמור להיות ערוך גם להם.

אז אולי יש פה בעיה של חוסר חיבור עם הצוות, של הילדה ושלך (תתפלאי כמה הילדים קולטים את הרגשות שלנו, גם בלי מילים). שווה לנסות ולדובב את הילדה מה מציק לה, ולתת לה את הבטחון שיהיה לה טוב בגן.
ואחרי החגים, כשיחזרו ללמוד ברצף, לבדוק מה קורה.

גן עיריה

תראי, יש גם תקופת הסתגלות. צריך לתת להם זמן להתרגל... זאת תקופת חגים ואין בכלל רצף, ובנוססף לזה הם קטנים. עבר לשאלת השאלה אם זו המסגרת המתאימה כרגע באופן ספיציפי. כי יכול להיות שהיא תתרגל והכול יזרום בסוף...
לא הבנתי את מה שאמרה הסייעת... היא מבקרת את זה שהכנסת קטנטנים לגן עיריה? הרי זה טרום טרום חובה ואמור להתאים להם.

גם לי היו לבטים עם גן העיריה הראשון אחרי שהיו 3 שנים בבית, אבל בסוף זה זה הסתדר. לא הייתי מרוצה עד הגג עם הטרום טרום חובה כי לא התחברתי לגננת, האמת שבהתחלה אפילו חשבתי לשלוף אותם. לקח לי כמה שבועות טובים להתרגל. הייתי כל הזמן עם היד על הדופק. הילדים חזרו משם כל צהריים שמחים ומרוצים ועם חברים. בסופו של דבר היה בסדר. אבל כן, התחושה ההתחלתית הייתה של "הישרדות" בעולם האמיתי

יש משהו אינטנסיבי בגן עיריה וזה מאוד שונה ממעון.

אולי שווה לך לחשוב אילו עוד אפשרויות קיימות, האם הם בכלל באות בחשבון. אולי בסוף תגלי שזה הפיתרון הטוב ביותר.

למעלה