גן עיריה- HELP

ענתינה

New member
גן עיריה- HELP

אני בלחץ, מודה . מתחילה אצלנו ההרשמה לגני עיריה ואני לא יודעת לאן לרשום. הבנים שלי (תאומים בני שלוש וקצת)בגן פרטי עכשיו. האם לרשום שנה הבאה ליד הבית בלי חברים מהגן הקודם או לרשום לגן שיהיו בו עוד ילדים מהשנה(הרבה גרים ברחוב מסוים אחר) האם נהוג ללכת ללכת לגנים עירוניים ןלהתרשם? ומה לשאול שם? בבקשה עזרו לי ענת

לאה_מ

New member
בהודעה שאנחנו קיבלנו מהעיריה על

רישום לגן עירוני, כתוב שיש יום פתוח בגנים העירוניים. כדאי לברר גם באיזור מגורייך. אל תשכחי, שהרישום לגן עירוני תלוי גם ברצון שלך, אבל בהחלט לא רק. הוא תלוי בעיקר בשיבוצים שעושה הרשות המקומית. וכך, סיכוייך להתקבל לגן הקרוב לביתך כנראה גבוהים יותר מסיכוייך להתקבל לגן הרחוק (אלא אם יש מקום פנוי). קשה לי לייעץ לך מה לעשות, כי יש שיקולים לכאן ולכאן, וזה גם מאד תלוי בילד. בדרך כלל המעבר מגן פרטי לגן עירוני הוא מאד חד, וזה בהחלט שיקול לטובת גן שבו יש חברים מהגן הקודם. מאידך, קחי בחשבון גם שעם הילדים האלה הוא גם יעלה לכתה א' (לפחות עם חלקם), ואם יש הבדל גם באיזורי הרישום לבית הספר, הייתי מביאה בחשבון גם את השיקול הזה. לגבי מה לשאול בגן - אני חושבת שחשוב בעיקר להתרשם מהצוות (הגננת והסייעת) ומהאווירה בגן, ולראות שהגן (כולל השרותים, המטבחון וכו') ברמת תברואה מניחה את הדעת.

vered4

New member
ביום שישי הלכתי לבקר בגן שבו היה

הבן הגדול. נפגשתי עם הגננת, וידאתי שהיא ממשיכה בשנה הבאה. הגן נראה מקסים ואותה אני מאוד אוהבת, אז זה היה ממש כייף. ולגבי מה שסיפרת, לאה, הגננת סיפרה לי שיש בגן תוכנית "רצפים", ויש קשר עם בית הספר היסודי הסמוך (ולכן התענינה לאיזה בית ספר יסודי הוא ילך).

יסמין@

New member
שאלה לגבי גן חובה

גם אני קיבלתי את הטופס ההרשמה ואת החוברת ובחוברת כתוב במפורש: "ימים פתוחים להתרשמות כללית מהפעילות בגנים (ולא לשם בחירת גן) יתקיימו..." והמילים בין הסוגריים מודגשות באותיות בולד ועם קו תחתון. בעיר שלנו *לא* מפרסמים את שמות גני החובה העירוניים ואת הכתובות שלהם (בספר הטלפונים וב-144 ובאתר של העירייה בנט) - כך שבעצם מה שאני יודעת זה על גן אחד בסמיכות מקום. לפי מה שכתוב בחוברת ההסבר, *העירייה* היא זו שקובעת לאן ישובצו הילדים, כשיש העדפה לגן קרוב לבית. אז נשאלת השאלה: האם בעצם יש באמת אפשרות בחירה אמיתית בגן חובה עירוני? ומשום שאני לא מכירה גנים אחרים ולא יודעת את כתובתם וכו' (וגם הבנתי שהעירייה היא זו שקובעת והיא קובעת לפי הקרבה לבית), הרי גם בכך אין לי בחירה אמיתית ומושכלת. אגב, אם מדובר בגן תת-חובה והמחיר לא מדי גבוה, אני הייתי בוחרת להמשיך בגן פרטי ולא בגן עירוני. בגן חובה זו אינה אופציה.

לאה_מ

New member
יש מעין בחירה.

מה זאת אומרת? נכון שהקביעה הסופית היא של העיריה. אבל ההורים מדרגים את הגנים לפי סדר עדיפויות, ואני משערת שבעיריה משתדלים (אם כי לא מבטיחים) לשבץ את הילד בגן שנבחר בעדיפות גבוהה. בנוסף, אחרי סיום השיבוץ, יש אפשרות להגיש ערר על ההחלטה, מנימוקים מפורטים. אז בכל זאת יש להורים השפעה על התהליך. ההבדל במחיר, למיטב ידיעתי, הוא משמעותי למדי.

יסמין@

New member
ההבדל במחיר?

הרי דיברתי על גן חובה עירוני. זה לא מחיר אחיד בכל גני החובה העירוניים? וחוץ מזה, אני כאמור לא מכירה את גני הילדים ולא יודעת את הכתובות שלהם. טוב, אתקשר לעירייה. מכל מקום, תודה על תגובתך.

יסמין@

New member
עכשיו דיברתי עם העירייה

וקיבלתי תשובות תמוהות. הם נתנו לי רשימה של גני ילדים עם כתובות שאליהם אני יכולה ללכת ליום הפתוח, אבל עוד לא יודעים מראש איזה גן יהיה מיועד לאילו גילים! כלומר, עוד לא יודעים אם גן מסוים יקלוט ילדים בני 3 או בני 4 או בני 5! לשאלתי - אז מה עושים? ענתה לי (עם שגיעים... מעצבן!) שאין מה לעשות, אני יכולה ללכת ליום הפתוח ולבוא להירשם ביום המיועד (וגם אז לא ידעו!) והעירייה תחליט ותשבץ... ואגב, מתברר שהשנה המחיר לכל השנה היה 120 ש"ח לגני חובה עירוניים, אבל כל חודש יש תוספת מסוימת למזון. טוב, עד עכשיו בתי היתה בגן פרטי. אני מבינה ששתינו נכנסות לעולם חדש... נקווה שגם טוב...

לאה_מ

New member
רק לעידוד ../images/Emo13.gif

נסיוננו האישי עם 2 גני חובה שונים היה מצויין

לאה_מ

New member
התכוונתי להבדל במחיר בין גן עירוני

+ צהרון לגן פרטי. גם זה מאד תלוי באיזור המגורים.

יסמין@

New member
אה. אבל בגן *חובה*

אין לצערי גן פרטי... מלבד אנתרופוסופי ודמוקרטי וכו' שהבנתי שצריך ויטמין P ענק כדי להיכנס לשם וגם יש שיקולים נוספים נגד.

vered4

New member
גננת לא לחוצה וסייעת חמה

אלה שני הדברים שהכי חשובים לי. אפשר לדבר עם הגננת ולשמוע מה הגישה שלה לגבי "לימוד בגן". לגבי מסיבות חנוכה וסוף שנה. וגם לגבי גמישות וציפיות במשחק וריכוז. שלושה מדדים שיתנו לך תמונה טובה לגבי כמה היא קשוחה עם הילדים. הגננת שביקרתי, אמרה לי שהיא מאוד מעריכה הורים שבאים לראות את הגן, שזה מעיד לדעתה על אכפתיות מצד ההורים- וזה למעשה עוד מדד לגבי אישיות הגננת.

ליאת +

New member
גם אני מוטרדת מאותו נושא

ושואלת את עצמי איך אפשר להתרשם מ'יום פתוח' אחד. בנוסף- ממה שהבנתי העלות של טרום חובה+צהרון לא תהיה שונה בהרבה מזו של גן פרטי- אולי שווה להמשיך עוד שנה בגן שבו הוא כרגע? (כנראה שתהיה אפשרות כזו). לגבי חברים- אני הייתי מתאמצת רק לגבי ילדים שהם ממש חברים קרובים של הבן שלי. אני יודעת שיש בגן שנים או שלושה ילדים שלהיות איתם יהיה מאוד משמעותי עבורו. לגבי האחרים- זה כבר נראה לי פחות משמעותי ויותר בגדר 'נחמד'. הבעיה שעם החברים בקרובים גם לא תמיד אפשר לתאם- ילד אחד ילך לגן דתי, אחרת מאזור אחר בכלל וכו'.

bambi31

New member
ענתינה-אני באותה דילמה בדיוק

למעשה כל שנה בתקופה הזו אני מתחילה להלחץ. הבן שלי היה בגן פרטי עד עכשיו (כלומר טרום חובה במסגרת פרטית). גם אני עכשיו באותה התלבטות-האם לשלוח לבד לגן עירייה קרוב אועם חברים לגן עירייה שהוא קצת יותר רחוק. אני נוטה לכיוון הגן הרחוק+החברים, ואני מתכוונת לעשות ה-כ-ל על מנת שהילד שלי יהיה בגן הזה. אני חושבת שהמעבר החד מגן פרטי לעירייה הוא מספיק טראומטי ולכן חשוב לי שהוא יהיה עם חברים שלו. אני מתכוננת למלחמה, ממש ככה.

יש להם שנתיים או שלוש להיות בגן ?

אם שנתיים - קרוב לבית. הרבה יותר קשה להכנס לכתה א' בלי חברים מאשר לגן. אם שלוש - שימשיכו שנה עם חברים ואחר כך תעבירי קרוב לבית. שנה אחרונה לפני כתה א' חשוב שתהייה בסביבה שעולה איתם לכתה א', לדעתי. זו גם "נוסחה" שמקילה את הדילמה.

למעלה