גן עיריה או קיבוץ

srll23

New member
גן עיריה או קיבוץ

שלום לכם. שוב חזרתי לאחר תקופה ארוכה שלא כתבתי,למרות שיום יום אני קוראת את הנאמר בפורום ולמדת ממנו. לשאלתי יש לי ילד בן ארבע שהתחנך עד היום בקיבוץ למרות שאנו מהעיר. מדי יום הייתי מסיעה אותו כ10 ק"מ לכל כיוון. בהתחלה זה היה מיכון שרציתי לתת לו מסגרת מצומצמת עם מעט ילדים ויותר מטפלות, גם המרחבים והטיולים בחיק הטבע היו חשובים לי עבורו מפני שהוא היה תינוק פעיל מאוד, וכיום ילד פעיל. במשך שלוש שנים הוא בילה באותו הקיבוץ ועם אותה חברה. בתקופה הזאת הוא עבר שתי איבחונים שלא יכלו לקבוע אם קיים ADHD אך טענו שיש זיקה. בנתיים אנחנו בריפוי ועיסוק במכבי. בהדרכת הורים מדי מספר חודשים וכן ברכיבת סוסים. לפני חמישה חודשים נולדה לנו ילדה מקסימה. בני קיבל אותה מאוד יפה. לצערי בקיבוץ היכן שהוא מתחנך הודיעו לנו שלא נוכל להמשיך בשל חוסר מקום. אני לקחתי זאת מאוד קשה גם נולדה לנו ילדה חדשה (אחות חדשה לבני)וגם לשנות מסגרת. היועצת החינוכית המליצה לי להמשיך במסגרת חינוכית בקיבוץ אחר 12 ק"מ מהבית (עוד יותר רחוק),ומצד שני יש לי אפשרות להכניס אותו לגן עיריה שתי דקות מהבית עם שכנים שלנו שהם למעשה החברה שלו לאחר הצהריים. מיכון שזהו גיל שמילולית הילדים מאוד בוטים וגם מעליבים אני דואגת לבני. מיכון שהוא מלא טמפרמנת ומדי פעם דוחף או מרים יד ילדי השכונה מיד אומרים לו שלא ישחק עימם ושהוא לא בגן שלהם וכו'. דברתי עם מספר אמהות והם דיברו עם ילדהם שלא יתנהגו כך ושלא יומרו כך וכך אך שאני בגן שעשועים אני מרגישה קצת כמו שוטרת ולבי נקרע. כמובן שלפני שיוצאים יש שיחת מוטיבציה והזהרות לבני אך כל עוד הוא לא יהיה ממש בחברתם שזה אומר בגן עימם תהיה האפליה הזאת (מיכון שהוא כזה פעלתן) מצד שני איך אני יכולה לשלוח אותו לגן עיריה עם 35 ילדים וגננת וסיעת לעומת גן בקיבוץ עם 31 ילדים וגננת ןארבע מטפלות . מה שחשוב לי זה לפעול לטובת הילד (בני מאוד אוהב חברה) אז מה דעתכם היכן הסגרת שמתאימה לו איך לפעול? מצטערת על אורך המכתב.

papylove

New member
גן בקיבוץ או ערייה?

כל מסגרת עם הייתרונות שלה. מצד אחד הקיבוץ פחות ילדים יותר מטפלים, הכל יותר נינוח, בטבע ובדרך כלל גם יותר שעות במסגרת הקבוצה לעומת גן ערייה יותר תלמידים פחות עובדות ופחות שעות עד אחת ועשרים (כמה שזכור לי) אך ישנם הילדים מהשכונה שאיתם הוא גם יכול לשחק אחר הצהריים כמו כן אלו אותם ילדים שבדרך כלל הולכים יחד לבית הספר. העימותים שאת מזכירה חלקם אופיינים לגיל זה חלקם בגלל שהילד לא במסגרת איתם אז גם אין להם נושאים משותפים כמו על הגן או על הגננת או על ילד זה או אחר. אני חושבת שאת צריכה להסתכל קדימה מה את רוצה בהמשך לילד: האם ילך בעתיד לבית הספר במקום מגורייך אז לדעתי הוא צריך להיות בגן העירוני. אם את מתכוונת כי הילד יתחנך במסגרת הקיבוצית גם בבית הספר אז תשאירי אותו בקיבוץ. בקשר למסגרת של שתי עובדות ו-35 ילד נכון שלשתי עובדות (גננת וסייעת) וקבוצה גדולה כזאת יש חסרונות אך יש לזכור שלשם כך הגננת למדה והשתלמה ולרוב הגננות מגיעות לכל ילד וילד. ברור שיש יוצאים מן הכלל אך גם במסגרת הקיבוצית אני שומעת הורים שלא תמיד מרוצים בגלל גננת או עוזרת. אצלנו בבית שני ילדי הלכו למסגרות הקרובות לבית עם החסרונות והייתרונות ושניהם מאוד מרוצים. עצם העובדה שכאשר הילד חולה, לא מרגיש טוב יש למי לפנות קרוב לבית, כאשר אני "נתקעת" בעבודה אני לא דואגת מי יחזיר את הילד הביתה בחופשות יש את המסגרת של החברים שכולם קרובים יחסית מאוד נוח

מלמלה

New member
קיבוץ או עירייה

אם מבחינה כלכלית ונסיעות אין לך בעיה אני חושבת שייתרון הקיבוץ במרחבים ובכמות מטפלות - ילדים הוא די משמעותי אבל מדובר על גן אחר? הוא גם טוב כמו הראשון? אפילו שהוא בקיבוץ? אני מבינה שהוא בן 4 שנים זה גיל שמתחילים ללכת לחברים ונשארים שם לבד ולא תסעי בערב עוד פעם הלוך וחזור גם ייתרון הקרבה לבית הוא גדול את מציינת שהוא מדי פעם דוחף או מרים יד - איך הוא הסתדר בחברת הקיבוץ? ואולי את יותר מידי "שוטר" ופחות נותנת לו להסדר בעצמו? מה את מתכנת לאחות הקטנה?

למעלה