גן עדן עכשיו

TrigATUSA

New member
גן עדן עכשיו

שום קשר (חוץ ממני) לפורום אבל רציתי לספר שהערב ראיתי סוף סוף את Paradise Now ויש לי שתי הערות לסדר: 1. זה סרט חשוב, אני ממליץ לראות 2. כמעט כל מה שאמרו עליו המבקרים אינו נכון באופן עובדתי פשוט (ומוכיח את הטענה שהמבקרים אכן לא צפו בסרט). רק בשביל זה היה שווה לצפות

TrigATUSA

New member
24 השעות בחייהם של שני מחבלים

פלסטינאים מתאבדים, בטרם הפיגוע נושא קליל, הא? ואגב, ההגדרה שלי ל"סרט חשוב" היא "סרט שמעשיר באיזה אופן את התפיסה שלי של העולם"

odedee

New member
אה.

כבר חשבתי שהלכת לראות איזה סרט כבד... הסכסוך הזה, כמו רוב המלחמות בעולם, מביא רק צער לכולם, ומה שתמיד מפתיע אותי מחדש הוא שרוב האנשים משוכנעים לגמרי שיש צד טוב ויש צד רע. החיים לפי אגפא, רק בשחור-לבן. ~~~~

Noile

New member
ראיתי את הסרט

והוא מצויין, מצטרפת להמלצה של טריג. הוא דוקא מראה מספר דעות ולא נוקט עמדה אלא מתאר מציאות

Roi Highway

New member
סרט זבל

אני לא מבין איך אפשר להפוך את הנושא הזה ללגיטימי? אולי נעשה סרט: "היומיים האחרונים בחייהם של המחבלים של ה-11.9" ונשלח אותו לארה"ב? אני בטוח שהסרט יקבל מועמדות בקטגוריית "הסרט הזר" נכון? כל כך שמחתי שהסרט הזה לא זכה שאפילו לא עניין אותי שברוקבק לא זכה. פשוט ככה. פלסטיניאן אוטוריטי עאלק...

ro99

New member
כל דבר הוא נושא לגיטימי לסרט

אתה יכול לפסול סרט מבחינת איכות, אתה יכול לא להסכים עם המסר שלו, לשנוא את התופעה שהוא מתאר, אבל לקבוע מראש צנזורה של נושאים לסרטים נשמע לי דבר ששייך למשטרים טוטליטארים. זה שעושים סרט על נושא מסויים (במקרה הזה מחבלים מתאבדים) זה לא אומר שמסכימים עם מה שהם עושים או מעודדים את זה, כפי שכל כך אוהבים לטעון במחנה המתנגדים לסרט. לסטות לרגע ממסורת הדה-הומניזציה המוחלטת של כל מי שמנגד לך (שהוא הנורמה בישראל) זה לא פשע נגד האנושות ואינו אותו הדבר כמו תמיכה במה שהוא עושה. אלו הבדלים דקים שאכן קשה לראות אותם למי שנשחק כל כך הרבה שנים ע"י הקונצנזוס הכללי וחוסר המרחב לחשיבה חופשית ופתוחה בארץ. נהוג בארץ (ובאירגונים יהודים מסויימים) לחלק את כל העולם לאלו ש"בעדנו" ואלו ש"נגדנו". העולם הרבה יותר מורכב מזה ולא מזיק לפעמים לפקוח עינים ולראות אותו כפי שהוא. ישראל זה לא מרכז העולם ויש לאנשים חיים מעבר לזה. סתימת פייות אינה פתרון לשום בעייה.

TrigATUSA

New member
../images/Emo88.gif you hit the nail on its head

במיוחד הזדהיתי עם האמירה על הדה-הומניזציה וחוסר המרחב לחשיבה חופשית

Nirvana0

New member
אני חייבת לומר ש...

גם הצעתך החדשה לסרט "היומיים האחרונים בחייהם של המחבלים של ה-11.9" מעניינת ביותר. ואל תתמה, הוא דווקא עשוי לזכות בפרס הסרט אמממ נו תלוי מי יביים אותו, ודרך איזה משקפיים הוא יעבור. ואולי בכל זאת נופתע, שכן לא מעניין (ולא מומלץ) לנהוג רק בכבישים חד סטריים, משום שאיפושהו הם ייגמרו או שנמצא עצמנו נוהגים סחור סחור.

למעלה