גן עדן-גיהנום

happines s

New member
גן עדן-גיהנום

היי רותי וכולם אני שמחה להעלות את הנושא גן-עדן מול גיהנום על מנת לחקור אותו. האמת היא שמעניינת אותי ההשלכה של המושג בעולמות העליונים לי גיהנום נשמע כמו להמשיך להתגלגל על כדור הארץ ואז להתנדנד בין גן עדן לגיהנום ולאחר מכן להגיע לנירוונה-גן עדן האם כך גם לדעתכם? תודה

אין דבר כזה גיהנום

וגם לא גן עדן, אלה מושגים שהומצאו על ידי הדתות על מנת "לשלוט" באנשים ולגרום להם לנהוג בדרכים מסויימות, תאמיני או לא כל מי שמת מגיע בדיוק לאותו מקום אפילו היטלר.....

רותי 11

New member
happines s יקרה

כמו שציינת אין באמת גן עדן וגיהנום אלה יותר מושגים ארציים במקור כדור הארץ היה אמור לשמש כגן עדן, והוא שימש ככה בהתחלה, אבל עם הזמן ועם הירידה שלנו בתודעה והריחוק שלנו מאלוהים, איבדנו הייתי אומרת את גן העדן, גיהנום לכל אחד יש פירושים אחרים לגבי זה - אחד טוען שכאן זה הגיהנום - מסכימה חלקית - ויש כאלה שטוענים שהגיהנום זה המישור האסטרלי שאליו מגיעות נשמות תועות. בכל מקרה אין דבר כזה גיהנום שם בעולם הנשמות ולא מענישים אותנו באמת בגן עדן וגיהנום.

happines s

New member
המישור האסטרלי

מה זה אם ככה המישור האסטרלי? ומה לגבי נשמות שבגלגול הזה היו רעות כמו צוררים למינהם/רוצחים...

רותי 11

New member
המישור האסטרלי הוא המישור

הקרוב ביותר לכדור הארץ. זה מישור שמגיעות אליו הנשמות שלא מגיעות למקומן הטבעי אומרים שזה המישור שבו נמצאים כל מיני יצורים מוזרים כמו שדים נשמות שנמצאות במישור האסטרלי לא בהכרח כאלה, רובן הן נשמות שעדיין לא משחררות את החומר או נשמות אבודות

אם כך רותי אז אוסיף גירסה מעניינת ששמעתי:

פעם שמעתי שאנו בוחרים אם להגיע לכאן וכשביקשתי הסבר אז נאמר לי ש: לפי החטאים שלנו מראים לנו לאילו הורים אנו אמורים להיוולד (אני מתכוונת למי שחטא מאוד) והבחירה שלנו היא האם להיוולד להם או ללכת לגיהנם כי : "יום אחד בגיהנום=ל70 שנה של סבל על פני האדמה" מה דעתך ?

רותי 11

New member
סליחה שאני אומרת את זה

אבל מי אמר לך את השטויות האלה? אני ממש קשה לי לקרוא את זה חמודה אנחנו בוחרים את ההורים שלנו ואין פה קטע של חטאים - אלא כמו שציינתי שיעורים או תיקונים. ולא יום בגיהנום ולא יום שטויות אנחנו לא באים לסבול פה את זה צריך להבין זה שאנחנו סובלים זה בגלל שאנחנו לא מחוברים לעצמנו

ענתי44

New member
ומה לגבי מי שסבלו לא תלוי בו

למשל מי שנולד וכפעוט חווה התעללות והזנחה פושעת? או ילדים שנולדים עם מחלות ומתים באיבם בייסורים?

ענתי

בדרך כלל ילדים שחווים התעללות בחרו בזה לפני שהגיעו לכאן וזה בא לתת להם משהו, קשה להבין ולקבל את זה, אבל אנחנו בחרנו בהורים שלנו וגם ילד שהוריו התעללו בו ואפילו עד מוות בחר בזה, מכל מיני סיבות לפעמים בגלגולים קודמים הסיטואציה הייתה הפוכה, והם היו הורים מתעללים, ילדים שמתים בגיל מאוד צעיר בדרך כלל מגיעים לכאן בישביל ההורים שלהם ולא בישביל עצמם, בעצם הם שיעור להורים.... ממליצה לך לקרוא ת הספר מסע הנשמות הוא מסביר שם הכל, כולל איך הילדים בוחרים את הוריהם כולל ילדים מאומצים

ענתי44

New member
תודה על ההבהרה

אני אכן חדשה בתחום ושותה בצמא את מה שנכתב פה

בשמחה

כמו שאמרתי ממליצה בחום על הספר "מסע הנשמות" של מייקל ניוטון

אנטוליו

New member
ליודעי אנגלית: יש מאמר בויקיפדיה

על המישור האסטרלי. דעתי היא שהמישור הזה, כמו גם שאר מישורים רוחניים יותר, או כמו שהם נקראים "ספירות" בקבלה, לא נמצאות אי שם רחוק מהבחינה הפיזית: הם עוטפות את כדה"א ואת גופנו כאן ועכשיו ולכל אחד מאיתנו ישנו גם גוף אסטרלי, בנוסף לגופים אחרים, כמו הגוף האתרי שהוא גוף שבנוי מחומר יותר עדין מהחומר הפיזי ולכן בלתי נראה לעין רגילה. לפי תורת הרוזיקרושנס המיסטית שאני למדתי אפשר ללמוד על כל המישורים מהדיאגרמה הבאה: לסיכום, כאמור, בנוסף לגוף פיזי, לאדם יש גוף אתרי, אסטרלי (גוף התשוקות), ו-mind (בינה, דעת, אינטלקט), דבר שאםשר ללמוד מהתרשים הבא:

danmordechay

New member
מעניין....

הייתי שמח לדעת איך ספירות מתקשרות לצ'אקרות ולאיזה גוף כל זה מתקשר? לאתרי?

רותי 11

New member
דן - לא כל כך הבנתי את השאלה

אם תפרט אני אוכל להסביר לך בכל מקרה אני מצרפת לכאן קישור לאתר שלי ושם יש כל מיני הסברים על עץ הספירות

danmordechay

New member
אחת השאלות נענתה כבר באתר שלך

והשניה היא האם כל המרכזים האנרגטיים (ספירות/צ'אקרות) נמצאים בעצם בגוף האתרי שלנו

רותי 11

New member
התשובה היא לא

הספירות מחולקות על הגוף. אמנם לגבי הספירות יש המון הסברים ולגבי הצ'אקרות יש לנו 13 צ'אקרות ורק 7 נמצאות אצלנו בגוף.

למעלה