גן סגור

raananacity

New member
גן סגור

מישהו יודע למה החליטו לגדר את פארק החברים בפארק רעננה? מעבר לזה שהוא "סגור לרגל שיפוצים". זה לא כל כך נעים לראות...

ארזS

New member
הוא תמיד היה מגודר למיטב זכרוני

ותמיד גבו שם כסף מאלה שאינם תושבי רעננה. וזאת כי המקום מוגדר [מוגדר, לא מגודר] לבעלי צרכים מיוחדים.

הוא גודר מלכתחילה

ומיועד רק לאוכלוסייה עם מוגבלויות. כל השאר בתשלום (אולי תושבי רעננה בהצגת תעודה, אני לא בטוחה). בהרצה שלו הוא היה פתוח - ילדי רעננה עטו עליו בהמוניהם ולילדים להם הוא נועד לא נותר מקום. בכל מקרה, אם אין לך ילד עם מוגבלויות, אין לך מה לעשות שם.

ארזS

New member
אשתי ובתי ביקרו שם השבוע עם הנכד שלנו

והמקום פתוח לתושבי רעננה ללא תשלום.

ארזS

New member
כמובן שזה היה לפני הסגירה לרגל שיפוצים

כפי שאני מבין מהשאלה הראשונה בשרשור שהמקום סגור כעת. מאשתי הבנתי שביום ראשון פארק חברים היה פתוח.

LuLiLoPiLaTo1

New member
הוא מיועד לכל האוכלוסיות!!! המטרה היא לשלב(!)

נכון שהוא תוכנן עם דגש לבעלי צרכים מיוחדים, אך זאת כדי שמשפחות שלהם ילדים השייכים לאוכלוסיות השונות יוכלו לשחק יחדיו באותו מתחם.

LuLiLoPiLaTo1

New member
מצוין, כי חשוב לקרב לשם גם ילדים "רגילים" ולא

לומר שזה רק לאוכלוסייה בעלת צרכים מיוחדים. אחרת המטרה של הפארק תתפספס...

עומר247

New member
פשוט מאוד

הוא מגודר כדי לגבות תשלום מתושבי חוץ (לא מוגבלים) החוק לא מאפשר לגבות תשלום בכניסה לפארק כולו, אלא רק למתחמים ומתקנים מיוחדים וזו הסיבה אם לעירייה לא היו בעיות תקציב זה לא היה קורה, ולראיה בכפ"ס ובהרצליה הכניסה היא בחינם לכל חלקי הפארק

לא מדוייק

ספציפית למקום הזה, היתה בעיה של עומס שמנע כניסת ילדים עם מוגבלויות ומידה רבה של ונדליזם ושחיקה. הסינון מאפשר שימור המקום לשימושיו וקהליו המקוריים.

raananacity

New member
לי זכור מאוד בבהירות,. שכ-5 שנים אחורה (הימים

תחילת ימי החשיכה בעיר, או קצת לפני), בלילות היה אפשר להשתמש במתקנים שם תמיד. כמו כן, היה אפשר לעבור ולהכנס למתחם בלי כל בעיה - וזה כשנה אחורה. היתה גדר במתחם הקטן של המתקנים המורכבים, אבל לא בשטח הגדול שכלל דברים נוספים כמו מבוך, וכיום הוא סגור לגמרי - ועל כך תהייתי.

omnicom

New member
היה פתוח, עד שאסרו על תשלום בכניסה לפארק

לאחר ששונה החוק, בסך הכל רק לפני 4 שנים (1.9.2007) העירייה לא ידעה מה לעשות עם עצמה... מיד צבעו בכחול לבן את כל החנייה מסביב, והחלו לגבות כסף על כניסה לפארק חברים, מהסיבה שהוא פארק ייחודי ולא סתם פארק עירוני. אפשר להבין את זה, אבל זה שהכל נעשה בסמיכות כזו לתיקון חוק העיריות, האוסר לגבות כסף בכניסה לפארק עירוני מראה את המוטיבציה של כל הסיפור. אני יודע שלתושבי רעננה זה בחינם (לא רק לתושבים עם מוגבלויות), וסליחה חנה- מה פתאום את אמרת פה למעלה: "בכל מקרה, אם אין לך ילד עם מוגבלויות, אין לך מה לעשות שם." כאלה שטויות- המתקנים מאוד טובים ומתאימים, גם לילדים רגילים. אני יודע שגם ילדים "רגילים" נהנים שם, וכמובן שאחת המטרות של איזי שפירא הן להפגיש ילדים עם מוגבלויות עם ילדים רגילים. מי שקצת מצוי בתחום החינוך המיוחד היה מזדעזע למקרא דברייך אלה.

raananacity

New member
כן, הסנונית שבישרה... תזכירו לי מי היה

בשלטון אז? אבל שוב, זכור לי בבירור שאיזור המבוך לא היה מגודר, והיה אפשר להשתמש במתקנים - למשל המגביר קול שעובד במרחק גדול. מישהו יודע מתי זה קרה? התחושה שמתקבלת מגעילה.

raananacity

New member
או בצורה בוטה יותר

האם צריך לכלוא ילדים עם מוגבלויות מאחורי גדר? (מובן לי שזו לא הכוונה, אבל זה לא נעים לא למי שבפנים ולא למי שבחוץ)

LuLiLoPiLaTo1

New member
ישנם גדרות בהרבה גני שעשועים אני לא רואה בכך

פסול, אלא עוד דרך לשמור על בטיחות הילדים.. בייחוד אם הם בעלי צרכים מיוחדים, שלעיתים כושר השיפוט שלהם שונה

raananacity

New member
נו, באמת. לגדר כדי לגזור קופון

של רווח כספי ואז לומר שלילדים יש בעיות שיקול דעת? לגדר המכוערת שחותכת נתח די רחב מהפארק הנהדר אין כל קשר ורלוונטיות לבטיחות הילדים. אני מציע למי שלא היה בפארק לאחרונה לגשת ולראת אם לא בוצע שם שינוי. זה ממש לא מה שאני זוכר - והקשר לבטיחות פשוט לא קיים.

LuLiLoPiLaTo1

New member
אני לא עוסקת ברווח הכספי, כיוון שלא אני זו

שמקבלת אותו. הדגשתי נקודה חשובה בשמירה על בטיחות הילדים, צריכה להיות גדר. באם יגבו כסף או לא זו כבר לא החלטה שלי...

raananacity

New member
אני יודע. החלק שגודר הוא כל כך עצום

שאם תלכי אני בטוח שתראי שאין כל קשר לשמירה על בטיחות הילדים.

למעלה