גן מעורבות הורים

גן מעורבות הורים

התחלנו לחשוב ברצינות על גן לדים לספטמבר הבא, לא הקרוב. אני לא מתרשמת מהגנים בסביבה, ורציתי לברר אם למישהו יש מושג איך מקימים גן מעורבות הורים?

נעה גל

New member
כן לי יש מושג למי יש מושג ../images/Emo8.gif

מיכל@ל מנהלת פורום אימוץ כאן בתפוז, היתה מעורבת בהקמה של גן כזה. אני אבקש ממנה להכנס ולענות.

מיכל@ל

New member
גן מעורבות הורים

זה לא סיפור פשוט,אבל אם יש מספיק רצון וסבלנות זה פתרון נהדר. תתחילי לאסוף סביבך אנשים נוספים המגלים ענין ברעיון [חשוב שהדרך החינוכית המנחה אתכם תהיה פחות או יותר על בסיס משותף] ותבדקי אם הם רציניים ומוכנים להשקיע בכך. מעבר להשקעה העצומה ,יש גם הוצאות רבות וכדאי לבדוק אם זה בא בחשבון. אם תרצי לגלגל את הרעיון ברצינות,את מוזמנת לפנות אלי לאי מייל ואני אנסה לתת לך יותר פרטים,זה סיפור די ארוך
בהצלחה

אני לא בטוחה אגב שגן מעורבות הורים

זה רעיון נפלא כל כך. שמעתי גם את הדיעות ההפוכות (מהורים דוקא) כי עודף מעורבות ההורים יוצר הפרעה רצינית לעקביות הגישה החינוכית והתכנים בגן ומזיק בסופו של דבר לילדים יותר מאשר מועיל. הייתי מעדיפה השפעה רבה וברוכה יותר של הורים מעורבים בגן רגיל היות ואני מוצאת את הביקורת הזו כהגיונית (על סמך תצפית בי ובהורים מעורבים אחרים במהלך חמש השנים האחרונות). כמו כל דבר אחר - צריך מי שיהיה או תהיה המנהל/ת ותיקח החלטות אמצע למיניהן שישכללו את המצוי והרצוי. ועם הכי פחות משיכה לכל הכיוונים ואגו הורי.

דסי אשר

New member
עוד על גן מעורבות הורים

שלום, יש ברשותי טלפון של גן מעורבות הורים, בגבול רמת גן גבעתיים. קיבלתי היתר מהם לתת הטלפון( של אחת האמהות מהצוות המוביל). אני רק יודעת שבהתחלה היה מאד קשה, כנראה משום האוסף המיוחד של ההורים שהתאחדו להקמת הגן. כמו שמיכל אמרה- יש צורך במשהו משותף, ואוסף אידיבידואליסטים שרוצים גן אחר יתקשו להקים גן משותף. במכולת שלי פגשתי אב עם ילדה השוהה בגן, והא אומר שאכן בהתחלה היה קשה, אבל עכשיו בסדר. אני גם עוקבת אחר מודעות במקומון(לצורך היזמות של המשפחתונים) ואני רואה, למשל, קושי שמתבטא בחילופי גננות. במשך השנתיים החליפו שלוש גננות. מהם תוכלי לקבל גם טלפון מגננת בתל אביב שהקימה גן מעורבות הורים מאד מוצלח בתל אביב, כנראה בזכות אישיותה. ידוע לי, שהיא מעורבת בהדרכת הצוות ובמגע עם וועד ההורים בגן בגבעתיים. תרצי, תשלחי לי מייל, ואתן לך שם וטלפון. לילה טוב, דסי

למעלה