גן מעורבות הורים?!

טלגל

New member
גן מעורבות הורים?!

האם מישהי מכירה מה בדיוק אומר המושג? ז"א שמעתי ואני מכירה משמועות שיש דבר כזה, אבל האם מישהי מאיתנו עבדה בגן כזה? מכירה מקרוב? יש לי המון בעיות בגן שלי ואחד הפתרונות שעלו זה שההורים ינהלו אותו? מה דעתכן?

לינה1

New member
מעורבות הורים../images/Emo140.gif

היי טלגל לא מכירה את המושג ניהול הגן ע"י הורים. זכור לי שבאחד הפורומים (לא זכור איזה) קבוצת הורים דברה על עינין זה. גם בפורום של האתר שלי אבא העלה את הנושא של קבוצת הורים שמעונינים לפתוח גן פרטי, אני מניחה שהם גם ינהלו אותו. אך שמעתי על מעורבות או שיתוף הורים בנעשה בגן: מעורבותם בפעילות ספריה, חגיגות. באתר של משרד החינוך יש הצעות למעורבות הורים. אני לא קראתי אף אחת מהן אך, אולי תמצאי. בקישור הזה יש כמה הצעות http://edusearch.education.gov.il/search/Search.asp?ct=owl&qu=%EE%F2%E5%F8%E1%E5%FA+%E4%E5%F8%E9%ED&view_lines=1&num_of_records=15 ובהמשך עוד קישור (שיתוף הורים...) http://www.education.gov.il/preschool/shitufh2.htm אילו בעיות יש בגן? . האם ניהול ע"י ההורים יכול לפתור את הבעיות? אולי תתייעצי עם המפקחת של הגנים הפרטיים. את גננת בגן פרטי נכון? בהצלחה לינה

קדן

New member
מעורבת הורים.

במקרה יצא לי לראותתוכנית בוקר שנגעה בשיטות שונות של חינוך ובין היתר פרטו שם לגבי גן מעורבות הורים. זהו גן אשר הההורים מחליטים מי תהיה הגננת והמטפלות, מה יהיו התכנים ודרך העבודה. מתאים לך כזה גן ?

אלהלה

New member
אמלההההההההההה../images/Emo20.gif

נשמע מפחיד לאללה! מעורבות ולא התערבות אני חושבת יותר נכון, ההורים מעורבים בתכנים בגן, מעורבים בנעשה בגן במהלך השנה בכל התחומים אבל- מעורבות ולא התערבות, הם לא יכולים לנהל את הגן אחרת אי אפשר לדעתי לעבוד בגן כזה. שמעתי על קבוצת הורים שהתאחדו והקימו גן משותף כשהם המעסיקים של הגננת, הם בחרו אותה ואת הסייעת, הם המממנים של הציוד וכל השאר... אבל מכאן ועד לנהל בפועל את הגן יש הבדל אני חושבת. ואיזה מן בעיות יש בגן שלך? בהצלחה אלה

דובדבן 1

New member
../images/Emo5.gifהורים-ומה קורה בשנה הבאה?

לפני הרבה שנים הציעו לי לעבוד בגן כזה?! אז קבוצת הורים מתלהבת מהגישה שלי, הם הורים לילד בגן במשך שנתיים. מה קורה אחרי זה? מגיעים הורים אחרים עם פנטזיות אחרות,
עם בקשות אחרות. הציוד נרכש ע"י ההורים-ולמי הוא שייך?-ההורים החדשים אמורים לקנות את הציוד מחדש או לשלם להורי המחזור הקודם?
ובמשך השנה, לגישה חינוכית יש הרבה וריאציות. דבר שמתאים לאמא של דני לאו דווקא מקובל על אבא של נטע. מי הפוסק?
-הגן שייך לכולם?! הורה שאינו משלם בזמן-מי מעמיד גבולות-הרי הגן שלו והגננת היא מועסקת שלו?!
אולי כאן הגעתי לנקודה הכי ממוקדת-גבולות. מי מחליט? והגדרת תחומי שיפוט של הגננת ללא התערבות הורים. אחרי שהעלתי את כל השאלות-וקיבלתי הרבה תשובות מגוונות-ויתרתי על הרעיון. איזה מזל!|

biel

New member
וילדים שיש להם בעיות?

מה איתם? כמה פעמים אנחנו נתקלות בילדים עם בעיות - מכל הקשת - וההורים לא מוכנים לקבל? - מה קורה, עם לילדים האלה יש הורים בעלי "עמדות כוח?". האם הגננת "תעיז" להגיד משהו להורים?, הם עלולים "להעיף אותה מהעבודה, ואז היא עלולה לבחור לא לשתף אלא לטאטא. הורים מעורבים זה נהדר, כשזה במינון הנכון, ובגבולות מאד מאד ברורים וכשאין להם נגיעה בפרנסתה של הגננת כי בסופו של דבר מי שעלול לצאת מפסיד זה הילד. צריך להיות ברור שיש הבדל בין גננת למטפלת. כגננת לא הייתי רוצה לקבל את משכורתי מההורים.

טלגל

New member
תודה על התשובות, זהו אחד

הפתרונות היצירתיים לגן שלי, הניהול על הפנים ויש הרבה בעיות כספיות ההורים רוצים לבדוק לקחת את העניינים עליהם ולכן שאלתי. לא נראה לי מתאים לי 20 בוסים ויותר, אבל אין לי בעיה לעבוד בשיתוף פעולה עם הועד המייצג את ההורים מבלי לכופף את משנתי החינוכית ע"י הקשבה להורה זה או אחר. ההורים סומכים עליי כך שמבחינת אמון אין לי בעיה. אבל יש המון חוסר אמון של ההורים להנהלה וזו הבעיה הראשית.

קדן

New member
טלגל קחי את הגן לניהולך -קדימה

אני בטוחה שזהו הפיתרון האידאלי - צריך הרבה אומץ וכוחות אני חושבת שיש לך כאן הזדמנות .

טלגל

New member
קדן אני מתלבטת המון בנושא,

הבעיה שיש בעיות מעבר הבניין של הגן בשכירות יקרה, ולעתיד כדי שיהיו ילדים אני צריכה לרדת בגיל, אני מתלבטת לגבי המשכיות שם בכלל, ולא הייתי רוצה לקחת עלי תיק ואחר-כך להתקע... בכל אופן התלבטות יש.....

zy

New member
טוב שהעילת את הנושא

בהיותי גננת מתחילה שמסיימת את שנת התואר (שנה אחרונה מתוך ה 4 שנים), אני מחפשת בנרות חומר בנושא : גן במעורבות הורים, לטובת עבודה לאחד הקורסים שאני לומדת כעת. לפני כמה שבועות ביקשתי את עזרתכן/ם (כאן בפורום) על מנת "לשאוב" ולקבל מידע מכל מי שנפגשה או עבדה במסגרת מיוחדת זו. אני שמחה שהפעם עלו כמה שאלות, רעיונות שאולי יכוונו אותי יותר בנושא. תודה

למעלה