גן ללבקנות בנחשים

blioblibizim

New member
גן ללבקנות בנחשים

בזוחלים הגן ללבקנות הוא לא שולט כמו בבני אדם או שיכול ללקרות מצב נגיד שאני מזווג שני בורמזים לבקנים ויוצאים צאצאים במופע רגיל?... במושגים הביולוגים זה דומיננטי ורציסיבי איזה תותח אני בביולוגיה הא?!?

T0M3R

New member
תשובות

לבקנות זו תכונה רצסיבית, משני הורים לבקנים לא יכול לצאת צאצא במופע רגיל מפני שאין לו מאיפה לקחת את הפיגמנט, נגיד A זה דומיננטי וa זה רצסיבי, אז שני ההורים aa X aa = aa

naja

New member
בגדול אתה צודק, אבל.....

לבקנות היא אכן תכונה רצסיבית פשוטה ומשני הורים לבקנים לא יצא צאצא במופע נורמלי, אבל זה נכון רק במקרה שאצל שני ההורים הגן הפגוע הוא זהה!! לדוגמא-בבואות קונסטריקטור יש 2 "קווי דם" של לבקנות. הם שונים אחד מהשני בגן הפגוע ואם תזווג שני נחשים לבקנים, אחד מכל קו דם, כל הצאצאים יצאו במופע רגיל. זה קרה , דרך אגב, לפני שנתיים בארץ למגדל שזיווג שני גופרים לבקנים שמסתבר שהיו משני קוי דם שונים וכל הצאצאים יצאו במופע רגיל. הגנטיקה זה דבר הרבה הרבה יותר מורכב ממה שלומדים בתיכון......

o r i 6 6 6

New member
אבל

לבקנות היא גן רצסיבי משמע 2 עכברים לבקנים יכולים ליצר רק צאצאים לבקנים עד כמה שידוע לי..אבל הידע שלי בגנטיקה די בסיסי

oshiii

New member
אצל עכברים זה ממש מוזר..

היו לי שני אוגרים חומים... ונולדו להם ילדים בכל מיני הצבעים! ולפי מה שהבנתי זה לא משנה אם שניהם חומים או לבקנים... כי זה גם נבנה על הגנים של הורי ההורים וכו'.. :)

o r i 6 6 6

New member
אתה לדעתי מתבלבל

ביןיחס של דומיננטיות-רצסיביות לבין יחס של קו-דומיננטיות. אם למשל יש שרקנים חומים, ושרקנים לבנים, ביחס של קודומיננטיות, הכלאה ביניהם תיצור שרקנים בצבע חום בהיר-במצב זה אפשר להבחין בהטרוזיגוטיות. בהכלאה בין שני חומים בהירים יתקבלו גם חומים בהירים, גם לבנים, וגם חומים.

naja

New member
לא ידוע לי על כך.

אם זה אפשרי, אז כנראה מדובר באותו הסבר שנתתי מקודם. סה"כ יש בערך 400 זני עכברים, ככה שיכול להיות שיש יותר ממוטציה אחת ללבקנות.

blioblibizim

New member
מזה קווי דם??

לפיתונים בורמזיים יש גם קווי דם?.. יש דרכים לראות קווי דם? זה נכון שאם אני מזווג בורמזי אלבינו עם הטרו יצאו 75% מהצאצאים לבקנים? אה ותודה השאלה שלי הייתה אם זה גן רצסיבי....

naja

New member
קווי דם-הסבר כללי.

כשאני רושם קווי דם אני מתכוון ל"מייסד" של השושלת. אצל הבורמזים האלבינו הכל התחיל מזכר שהגיע למגדל בשם בוב קלארק ולכן כל האלבינו הם מאותו קו דם(ז"א קירבה משפחתית כזו או אחרת). אצל הבואות קונסטריקטור ידועים 2 קוי דם לאלבינו שהגיעו משני מקורות שונים והם לא זהים מבחינה גנטית. אם תזווג בורמזי אלבינו עם הטרו חמישים אחוז מהצאצאים יצאו אלבינו וחמישים אחוז הטרו.

o r i 6 6 6

New member
מהטבע

הפגם הגנטי אצל נחשים שגורם ללבקנות, לא מאפשר את שרידתם בטבע שכן אין להם הסוואה, לכן נדיר לפגוש בעצם כל בע"ח במופע הלבקני שלו בטבע..אבל מספיק שמישהו נתקל באיזה בורמזי לבקן במזל בטבע, תפס, מכר,הקונה זיווג(במקרה הזה בוב שלנו) ותוך כמה שנים יש לך בורמזי אלבינו בכל חור..

Liron Samuels

New member
במקרה כזה הם יוצאים

הטרוזיגוטים כפולים. כמה שאלות בקשר למגדל שזיווג את הגופרים הלבקנים: הגופרים נראו אותו דבר? המגדל מתכנן לזווג את הצאצאים אחד לשני? (יהיה מעניין לראות אלביני "כפול")

למעלה