גן חדש, צרות חדשות - help

גן חדש, צרות חדשות - help

המתוק שלנו בן שלוש וחצי, ונכנס לגן עירייה בפעם הראשונה - אחרי שנתיים בגן פרטי.
חשוב לי לציין שבגן הפרטי הוא היה מאוד אהוב על הילדים, ממש מלך הגן, כולם רצו לשחק איתו, הוא היה נכנס לגן וחצי גן מחבקים אותו ורוצים שיישב לידם במפגש הבוקר.
ועכשיו, נכנסנו לגן חדש, גן עירייה שבו הוא לא מכיר אף ילד וכמובן לא את הגננות. הוא עושה בגן צרכים במכנסיים (חוץ מפיפי שעושה שם בשירותים), חוזר הבייתה עצבני, זורק דברים, לא רוצה לעשות כלום ממה שאנחנו מבקשים(כמו לשטוף ידיים לפני האוכל). אתמול הגננת אמרה שהוא הרביץ לשני ילדים.
הבאתי לגן את הישבנון שלו שירגיש משהו קרוב אליו. אני כל בוקר נכנסת איתו לשירותים בגן כדי לנסות לעשות קקי (סליחה אבל זה הנושא..:), פעם אחת זה הצליח אבל רק פעם אחת. כבר קראו לי מספר פעמים לבוא לקחת אותו למקלחת כי זה עלה על גדותיו. הבטחתי לו פרס בכל פעם שהוא יעשה בשירותים בגן (ואכן נתתי לו פרס באותו יום יחיד שהצליח).
חשוב לי לציין שבעלי פוטר מהעבודה וגם אני עזבתי בגלל בעיות מסויימות ושנינו בבית, מה שיוצר מתח לעיתים.

אבל תכלס - מה עושים עם הקקי? איך גורמים לילד להצליח לעשות בשירותים בגן?
תודה רבה רבה למי שקרא/ה.

נשמע שעובר עליכם הרבה

גם פיטורים, גם שינוי משמעותי בסוג הגן.
נשמע שהילד עושה הרבה "דווקא". אני מניחה שהוא גילה את הרעיון ה"נפלא" שברגע שהוא עושה בכוונה קקי- אתם מיד מגיעים.
הוא מודע לכך שאתם נשארים בבית אחרי שמביאים אותו לגן? אולי שווה "לשווק" לו שאתם הולכים לעבודה אחרי שמביאים לגן ככה שהוא לא מפסיד כלום בבית.
ממליצה לספר לו בדרך מה אמור להיות בגן- איזו גננת אמורה להגיע, אם יש חוג מיוחד-לציין את זה.
אם יש מישהו שהוא התחבר אליו- להפגיש ביניהם.
&nbsp
ממליצה להצמיד אותו למטפלת/גננת שהוא מחובר אליה כך שירגיש שיש לו מישהו בטוח שאליו הוא יוכל לפנות...
&nbsp
ובעיקר-גבולות,גבולות, גבולות ו-pick your fights

&nbsp
בהצלחה ומקווה שעזרתי

היי

תודה על תגובתך!
אכן עוברים עלינו המון דברים ולא פשוטים. לגבי חוגים אני תמיד מעדכנת אותו.
לגבי חברים בגן - הוא התחבר עם ילדה מהגן (בת 4 כמו רוב ילדי הגן שלו) שגרה צמוד אלינו וכל יום אין לנו ברירה אלא לעבור איזושהי גינה - כך שדרך הגינה הם התחברו. רק מה הבעיה? הילדה הזאת בעלת שפה בוטה, אלימה, ביצ'ית קטנה וסליחה אם זה בוטה אבל זו המציאות. היא מדברת אליו לא יפה והוא בגלל השינוי - נאחז בה ורוצה כל יום ללכת איתה לגינה. מה עושים עם זה???

לדעתי,הכי טוב זה להפגיש אותו עם ילדים

זה לא חייב להיות אותה ילדה, אפשר להתייעץ עם הגננת ולשאול עם מי הילד כן מצליח להתחבר ועם מי היא ממליצה להפגיש אותו ואז להפגיש ביניהם.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה