גן חדש, צרות חדשות - HELP

גן חדש, צרות חדשות - HELP

המתוק שלנו בן שלוש וחצי, ונכנס לגן עירייה בפעם הראשונה - אחרי שנתיים בגן פרטי.
חשוב לי לציין שבגן הפרטי הוא היה מאוד אהוב על הילדים, ממש מלך הגן, כולם רצו לשחק איתו, הוא היה נכנס לגן וחצי גן מחבקים אותו ורוצים שיישב לידם במפגש הבוקר.
ועכשיו, נכנסנו לגן חדש, גן עירייה שבו הוא לא מכיר אף ילד וכמובן לא את הגננות. הוא עושה בגן צרכים במכנסיים (חוץ מפיפי שעושה שם בשירותים), חוזר הבייתה עצבני, זורק דברים, לא רוצה לעשות כלום ממה שאנחנו מבקשים(כמו לשטוף ידיים לפני האוכל). אתמול הגננת אמרה שהוא הרביץ לשני ילדים.
הבאתי לגן את הישבנון שלו שירגיש משהו קרוב אליו. אני כל בוקר נכנסת איתו לשירותים בגן כדי לנסות לעשות קקי (סליחה אבל זה הנושא..:), פעם אחת זה הצליח אבל רק פעם אחת. כבר קראו לי מספר פעמים לבוא לקחת אותו למקלחת כי זה עלה על גדותיו. הבטחתי לו פרס בכל פעם שהוא יעשה בשירותים בגן (ואכן נתתי לו פרס באותו יום יחיד שהצליח).
חשוב לי לציין שבעלי פוטר מהעבודה וגם אני עזבתי בגלל בעיות מסויימות ושנינו בבית, מה שיוצר מתח לעיתים.

אבל תכלס - מה עושים עם הקקי? איך גורמים לילד להצליח לעשות בשירותים בגן?
תודה רבה רבה למי שקרא/ה.

iameden

New member
הרבה שינויים והרבה השפעות

אתחיל ואומר שילדך עדין בתקופת הסתגלות בגן ואצל ילדים רבים זה מתבטא בקושי בכל הקשור לגמילה.
לא אמרת אם היה גמול קודם לכן ואיך היה נוהג בהקשר לקקי בעבר אבל יכול להיות שהדבר קשור ללחץ הרב שהוא נתון בו בכל הקשור למעבר לגן חדש והעובדה שאתם בבית והוא צריך ללכת לגן...
אני מתארת לעצמי שהקושי ברור לו והוא רואה שאת ובעלך מתוחים יותר מאשר בעבר והדבר משפיע עליו. ראשית, נסו להתווכח או לדבר על הנושאים האלה שלא בנוכחותו.
כמו כן, נסו לשמור על הגבולות שהיו בבית עד כה ונסו להיות מאוד עיקביים ואחידים בתגובותכם. הוא צריך לדעת שאמא ואבא עובדים ביחד ושניהם יודעים מה טוב בשבילו באותה המידה ובצורה דומה.
בנוסף, יעזור לו מאוד אם תתנו לו כמה שיותר שליטה על דברים שאפשר ללתת לו לשלוט בהם. לדוגמא, לבחור באחת מתוך 2 אפשרויות- ללכת לשירותים לפני או אחרי שמצחצחים שיניים? לשטוף ידייים בסבון א' או ב'? עם עזרה או בל עזרה וכך הלאה...
במקביל, בקשו דבר עם הגננת ועם צוות הגן ובקשו מהם להתחיל איתו תוכנית חיזוקים בכל הקשור להתנהגותו. את יכולה גם לבקש להתייעץ עם פסיכולוגית הגן ולבנות עבורו תוכנית מתאימה.
בנוסף, נסי לבקש מהן לתת לו תפקיד בגן ולנסות להעצים אותו במה שאפשר.
ואם הוא מפספס- לא לכעוס או להראות אכזבה אלא להיות ענייניים- פספסת אז צריך להחליף. להבא ננסה לעשות בשירותים. במקביל נסו לתת לו כמה שיותר אחריות בכל הנושא- לשלוח אותו להחליף בגדים (עד כמה שיכול לעשות זאת), לזרוק לפח את התחתונים/לשים בשקית וכדומה.

את כמובן מוזמנת להוסיף, לעדכן ולשתף בעתיד.
המון בהצלחה ושנה טובה ומוצלחת:)

תודה

תודה על תשובה מפורטת וחכמה.
אחרי כמה זמן אמור לחלוף עניין הקקי? מתי אני צריכה לדאוג?
תודה שוב!

iameden

New member
בדר"כ מספר שבועות

אלא אם זו בעיה שקיימת כבר זמן מה ואז זה עלול לקחת גם חודשים לצערי.
עם בריחות צואה וקשיים מסוג זה צריך הרבה סבלנות...

למעלה