גן חדש וצרות חדשות!!!!!!!

גן חדש וצרות חדשות!!!!!!!

המתוק שלנו בן שלוש וחצי, ונכנס לגן עירייה בפעם הראשונה - אחרי שנתיים בגן פרטי.
חשוב לי לציין שבגן הפרטי הוא היה מאוד אהוב על הילדים, ממש מלך הגן, כולם רצו לשחק איתו, הוא היה נכנס לגן וחצי גן מחבקים אותו ורוצים שיישב לידם במפגש הבוקר.
ועכשיו, נכנסנו לגן חדש, גן עירייה שבו הוא לא מכיר אף ילד וכמובן לא את הגננות. הוא עושה בגן צרכים במכנסיים (חוץ מפיפי שעושה שם בשירותים), חוזר הבייתה עצבני, זורק דברים, לא רוצה לעשות כלום ממה שאנחנו מבקשים(כמו לשטוף ידיים לפני האוכל). אתמול הגננת אמרה שהוא הרביץ לשני ילדים.
הבאתי לגן את הישבנון שלו שירגיש משהו קרוב אליו. אני כל בוקר נכנסת איתו לשירותים בגן כדי לנסות לעשות קקי (סליחה אבל זה הנושא..:), פעם אחת זה הצליח אבל רק פעם אחת. כבר קראו לי מספר פעמים לבוא לקחת אותו למקלחת כי זה עלה על גדותיו. הבטחתי לו פרס בכל פעם שהוא יעשה בשירותים בגן (ואכן נתתי לו פרס באותו יום יחיד שהצליח).
חשוב לי לציין שבעלי פוטר מהעבודה וגם אני עזבתי בגלל בעיות מסויימות ושנינו בבית, מה שיוצר מתח לעיתים.

אבל תכלס - מה עושים עם הקקי? איך גורמים לילד להצליח לעשות בשירותים בגן?
תודה רבה רבה למי שקרא/ה.

מבאס
עונה בעיקר כדי לשלוח עידוד

אבל: לא יודעת אם זה רעיון טוב - אבל אם את בבית כרגע, אולי כדאי להוציא אותו שוב לזמן-מה, לבסס את הגמילה (הרי אם היה גמול לגמרי לא הייתה נסיגה כזו, אני מניחה?) ולחזור? מצד שני, אם זה עלול להחריף את המתח בבית, אולי זה לא כדאי.

אולי להציע לצוות שתישארי איתו בגן יום-יומיים? אולי ירגיש מעודד מהליווי? זה תלוי כמובן בנכונות של הצוות (אולי יקבלו בברכה עזרה כזו, אם תעזרי באופן כללי? אצלנו יש הורים שנשארים בימים הראשונים, וכמובן במקרים של שביתת סייעות).

יש בעיה בסיטואציה של ילדים שבפועל לא גמולים בגני עירייה שלא מוכנים לטפל בהם (קוראים לך...). זה מצב מאוד לא נעים לילד. מקווה שהמצב ישתפר מהר!

yuliyuli1

New member
אני לא יודעת אם זה לא נעים לילד

לי זה דווקא נראה כמו פרס לילד - שההורים שלו באים.
לדעתי זה מעודד אותו להמשיך לפספס...

אשרז4

New member
הוא היה גמול לגמרי לפני הכניסה לגן?

תראי כניסה לגן חדש היא תמיד "ארוע"
כל אחד לוקח את זה אחרת, אני חושבת שלרובנו ובמיוחד לילדים יש בזה הבט מלחיץ ומעורר חשש
תוסיפי לזה את המצב בבית שגם אם אין מתח מדובר הילד בטח מרגיש מבין או שהוא בחוסר הבנה מה קורה פה? אמא בבית, אבא בבית למה מה קרה? (נכנסת לעניין שלא העלת אבל.. דיברתם איתו? הסברתם שעכשיו תקופה ששניכם בבית ומחפשים עבודה חדשה וכו'?)
קקי זו שליטה שלו בכם, ידוע שצרכים זה אחת האפשרויות הראשונות שילד מקבל בגופו ובהפעלת סביבתו.
הבעיה שזה בגן ואת לא יכולה להגיד להם שישלחו אותו להתנקות לבד כמו שאפשר נגיד בבית.
נראה לי שהיתי מדברת עם הגננת, מספרת לה איך הוא בכללי
משתפת שכנראה עובר קושי כרגע
מבקשת שתנסה להעצים אותו
ובבית היתי משתדלת ליזום כמה שיותר מפגשים עם ילדי הגן
מאמינה שברגע שיכיר יותר את הילדים יהיה יותר נינוח ובטוח
בהצלחה, בהחלט לא קל

מפגשים אחה"צ עם ילדים זה באמת חשוב ומצוין

כדאי להזמין ילדים שמצאו חן בעיניו, לאפשר להם לשחק בטריטוריה שלו ובסביבתו הטבעית. ברגע שיהיו לו חברים הכל יהיה יותר קל.

moma422

New member
לא בטוח שמדובר כאן בשליטה

בגן חדש, עם כל הרעש והבלגן והילדים החדשים אולי הוא עוד לא מרגיש נוח להתנחל בשרותים. יש לא מעט ילדים שמעדיפים לא להשתמש בשרותים ציבוריים גם בגילאים יותר גדולים. ולכן הפתרון מבחינתו, הוא לעשות בתחתונים.
מעבר לגן עיריה בגיל הזה הוא לא פשוט בכלל.

היי תודה........

ספרתי לגננת את המצב בבית. אכן אגיד לה לגבי ההעצמה - תודה על העיצה הטובה הזאת.
ולגבי ילדים - הוא התחבר עם ילדה שגרה צמוד אלינו כי אנחנו יוצאים איכשהו מהגן יחד -וזו ילדה אגרסיבית, שמקללת ומרביצה, ביצ'ית קטנה. הוא ממש נתלה בה ורוצה את חברתה אבל היא מדברת לפעמים פשוט מגעיל ומשפיעה עליו לרעה. איך לגרום לזה שיבואו חברים הבייתה? חשבתי לשאול את הגננת עם מי הוא משחק ולפי זה לצלצל להורים ולהזמין. או שאולי לחכות ולראות עם מי הוא מתחבר טבעי.???
האם להפגיש אותו עם חברים מהגן הקודם זה יעיל או שיבלבל אותו??

שני דברים:

בעניין הקקי: נסו להרגיל אותו לעשות בבית, אחרי ארוחת הבוקר.
השינוי בהתנהגות מצדיק לדעתי בירור עמוק יותר - אם בגן ואם בבית.

adif11

New member
אוי באעסה !

האמת כואב הלב על הילד. הם מתחילים היום גן חובה בגיל כל כך צעיר. ממש אפרוחים.
תחשבי עליו - לא מכיר אף אחד. הכל חדש זר ומוזר. מסכנון.
אז מה עושים ?
דבר ראשון נפגשים בדחיפות עם הגננת והסייעות שלה ומדברים איתן. מה זאת אומרת לקרוא לך לקחת אותו למקלחת ?
ואם את עובדת במרחק של שעתיים נסיעה ? ואם יפטרו אותך ? איזה מין פתרון זה ?
נסי להסביר להן שהוא כבר עשה בשרותים לפני משבר הגן החדש והן מוכרחות לעזור לך בטיפול אוהב ועדין כדי
להחזיר אותו למסלול. סכמי איתן שתשלחי איתו לגן כל יום מגבונים ובגדים להחלפה. שתפי אותן בשיטת הפרסים
ותתעקשי שלא יקראו לך אלא יתמודדו לבד בעדינות וברגישות ותוך כדי הבטחת הפרסים שאת תתני בבית על כל יום מוצלח.
במקביל בבית נסי לגייס כוחות מהרזרווה ולהיות עדינה ונעימה איתו. זו תקופה לא קלה לו. נסי לעבור אותה איתו ביחד ולא
לפתוח לו עוד חזית גם בבית.
את יכולה לאמר בגן שככל שיקראו לך יותר כך השיטה תמצא לו בעינו יותר והוא יקפיד לעשות במכנסיים.
אם אין ברירה תמציאי שיש לך עבודה חדשה ושאם תעדרי יפטרו אותך וכו'
בהצלחה !

היי ותודה ו...

הם קראו לי פעמיים מהגן כי באמת הייתה שם חבילה שרק מקלחת מנקה אותה טוב. בשאר הפעמים - או שהוא לא עשה בגן או שהחליפו לו. אני כל יום שולחת איתו בתיק בגדי החלפה ומגבונים.
העניין הוא שהוא מתאפק ובלילה יש לו לפעמים כאבי בטן או גזים. ספרתי להן על הפרסים ועל ההתמודדות שלנו בשינוי שמתחולל בבית.

moma422

New member
גן חדש זה דבר מאוד מאוד מציף

המון ילדים, רעש, צריך להיות עירני ולשלוט בעצמך ולהקשיב.... כשמגיעים הביתה אין כוח.
זה כמו שהבוס מעצבן אותך במשך היום, כשאת חוזרת הביתה את עלולה לפרוק את המתח על הילדים, כי על הבוס אי אפשר לצעוק.
אולי אם תראי את זה מנקודת המבט הזו יהיה לך קל יותר להכיל את העצבנות שלו.
אולי שווה לשקול שילוב יותר איטי עבורו. לבוא לגן רק שעתיים בהתחלה ואז להאריך בהדרגה? בשילוב עם הכרות אחה"צ עם ילדים מהגן?
דווקא זה שאת בבית יכול ממש לעזור עכשיו.
&nbsp
&nbsp

מותק 9

New member
אולי תנסי להושיב אותו בבוקר בבית?

להסביר לו שכדי שלא ייצטרך בגן ויהיה לו לא נעים - שינסה לעשות בבית.
תני לו מוצרי חלב - מעדן או שוקו או סתם חלב בכוס - זה עוזר, תושיבי אותו או שבי איתו, עם ספר או שמחק ושיעשה.
אפילו הייתי מבטיחה איזה תמריץ - קקי פרס, או ממתק או כל דבר אחר שעובד אצלכם.

גם שלי סרב ומסרב לעשות במסגרת החינוכית והרבה ילדים שאני מכירה, אז כדי למנוע את הצורך אני מוודאה שיושב בבוקר או בערב ועושה.
מנהלים על זה מו"מ קשוח.

למעלה